Raporty spalania
-
batman_xp1
- Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI, Style
Re: Raporty spalania
Czy ktoś z forumowiczów może przy 1.5 TSI z DSG zrobić zdjęcie przy np 90 i 120km/h jakie są obroty silnika , spalanie na płaskim odcinku?
90km/h masz tu 
2,0 TDI 150 KM 4x4
Witajcie
U mnie około 60% miasta (w korkach i bez korków) i około 40% trasy (na razie do 120km/h - bo na dotarciu) średnia to nie więcej niż 7,0.
Ala zobaczymy - jak będzie dotarty.
pozdrawiam
U mnie około 60% miasta (w korkach i bez korków) i około 40% trasy (na razie do 120km/h - bo na dotarciu) średnia to nie więcej niż 7,0.
Ala zobaczymy - jak będzie dotarty.
pozdrawiam
Sorrry ale nie wierzę, chyba że ciagle masz z górki i to w mieście duchów

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG
-
c#Hunter
- Samochód: Karoq Style 1.5TSI
I co to za miasto :E
Ogólnie to muszę przyznać że jestem po pierwszych kilkuset kilometrach ale już widzę że spalanie jest absolutnie nie za wysokie. Podstawa to używać w trasie tempomatu. Największa magia to jechać 60km/h na 5 biegu po płaskim bo wtedy włącza się tryb dwóch cylindrów i spalanie pokazuje poniżej 4l/100km. Tylko dudni trochę jak w maluchu
Tak czy siak na pewno pali mniej niż Ibiza 6j 1.4 więc nie jest źle.
Ogólnie to muszę przyznać że jestem po pierwszych kilkuset kilometrach ale już widzę że spalanie jest absolutnie nie za wysokie. Podstawa to używać w trasie tempomatu. Największa magia to jechać 60km/h na 5 biegu po płaskim bo wtedy włącza się tryb dwóch cylindrów i spalanie pokazuje poniżej 4l/100km. Tylko dudni trochę jak w maluchu
Tak czy siak na pewno pali mniej niż Ibiza 6j 1.4 więc nie jest źle.
Mam na to wyjebane- jet zdjecie trasa 100 km , 50 km w jedą strone.Wczesniejsza moja trasa Kędzierzyn-Kozle- Zakopane 5l/100 tez sa zdjęcia.Pozdrawiam
-
c#Hunter
- Samochód: Karoq Style 1.5TSI
NAIMAD71 nikt Ci tu nie zarzuca absolutnie kłamstwa ale skoro masz wynik dużo lepszy od testowych wyników producenta to pytania o ewentualną przyczynę są naturalne. Serio masz wrażenie że warto lać 98? Próbowałeś jak to wygląda na 95?