Opony zimowe
Re: Opony zimowe
Rozstaw śrub powinien byc ten sam (5x112), więc powinno pasować.
W superbie na zimę mam fele od A6.
W superbie na zimę mam fele od A6.
Nadchodzi zima więc odświeżam temat. Jakie opony (ewentualnie koła) 18 cali zakładacie na zimę? Wybór niewielki, zastanwiam się na Toyo ale opinii mało.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2018, 22:51 przez matkis, łącznie zmieniany 1 raz.
Opony zimowe
Continentale TS 850p 215/50/R18 https://www.continental-opony.pl/samoch ... t-ts-850-pmatkis pisze:Nadchodzi zima więc odświeżam temat. Jakie opony (ewentualnie koła) zakładacie na zimę? Wybór niewielki, zastanwiam się na Toyo ale opinii mało.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG
Popieram, podrzućcie jakieś sprawdzone kapcie, najlepiej w 18stkach
Dokładnie 18 mało nawet serwis mi zalecił żeby iść 17
-
batman_xp1
- Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI, Style
Ja dostałem do swojego Karoqa Nokian WR A4 215/50/18. Ale jeszcze nie jeździłem na nich.
Sprawdzone w Zakopanem w zimie REWELACJA polecam -https://www.oponeo.pl/dane-opony/pirell ... /203759063
Właśnie przymierzam się do Pirelli. Czekam tylko na odbiór auta, żeby sprawdzić rozmiar fabrycznych. Pewnie są 215/50 R18. Większość sobie je chwali.
A ktoś wie może jakie opony polecają i zakładają w serwisie Skody, ja złożyłam zamówienie na opony zimowe razem z montażem już z tydzień temu i na razie cisza. Hym ile kosztuje taka impreza? Wymieniał już ktoś w skodzie opony na zimowe? Jaki koszt, mowa oczywiście o 18. Teraz podobno jakieś rabaty są w serwisie Skody na opony zimowe...
Karoq 1.5 TSI DSG 
W Skodzie chyba nie ma tak, że polecają. Lokalny salon/serwis daje to co sam kupi w korzystnej dla siebie i przy okazji dla klienta cenie. Skoda to nie Audi czy BMW, do których musisz kupić oponę z homologacją, która sama w sobie znacznie nie zwiększa ceny opony tylko zawęża wybór opony do kilku producentów. U mnie w serwisie do kół 18 calowych dają tylko continentale ale do 17 calowych już nokianyelka pisze:A ktoś wie może jakie opony polecają i zakładają w serwisie Skody, ja złożyłam zamówienie na opony zimowe razem z montażem już z tydzień temu i na razie cisza. Hym ile kosztuje taka impreza? Wymieniał już ktoś w skodzie opony na zimowe? Jaki koszt, mowa oczywiście o 18. Teraz podobno jakieś rabaty są w serwisie Skody na opony zimowe...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG