Elektronika

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
Andrewd1986
Samochód: Skoda Karoq DSG Style

Elektronika

Post autor: Andrewd1986 »

Moja Skoda ostatnio zaczyna wariować.
Raz wyskoczył mi komunikat, że system Keyless jest uszkodzony, a start stop niesprawny. Przejechałem kilometr do sklepu i po ponownym odpaleniu wszystko wróciło do normy. Raz na jakiś czas wywala mi brak widoczności i nie działa niby asystent pasa ruchu - dzieje się to w 99% tylko gdy wyjeżdżam z polnej dróżki. Gdy wjadę na asfalt i zaczynają się pojawiać znaki wszystko wraca do normy. Ostatnio zostawiłem odsłoniętą panoramę. Rano patrzę - zasunięta w 90%. Dziś ni stąd ni zowąd włączył się alarm. Niedawno coś się nie domknął bagażnik, jak chciałem zamknąć auto zaczęły błyskać światła i zamki wariować. Otworzyłem bagażnik jeszcze raz, zamknąłem i wszystko wróciło do normy.
W trakcie jazdy na tempomacie aktywnym nagle wyskoczył mi komunikat hamuj i auto ze 130 km / h zhamowało dość mocno do ok. 90 i wróciło do ustawionej prędkości, jakby jakąś niewidoczną przeszkodę wykryło...
Raz po raz zamek centralny próbuje się zamknąć po ruszeniu w drogę, ale nie może.
Kilka razy pstyka i kłódka zaskakuje albo po ponownym odpaleniu auta albo nagle w trakcie jazdy jakby samo się naprawia.

O co kuźwa chodzi?

Sponsor

Kalinski

Elektronika

Sponsor

Kalinski