Andrew1962 pisze:Wiem c#hunter, że pisałeś ale bliżej mi geograficznie do kolegi z Gdańska Mimo wszystko dzięki za to info. Tylko jak ich przekonać? Poczekam na reakcję z centrali póki co Cieszę się przy tym, że choć Wam pomogli. Pozdrawiam
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka
A może zamiast przekonywać to spróbuj zadzwonić i podjechać do innego ASO w Twojej okolicy powołując się na fakt, że jest nowy soft do ecu 1.5 TSI MY2019 i wyczytałeś na forum, że innym użytkownikom wgrano w ASO i pomogło. Ponadto, że jest na to procedura TPI i żeby poszukali. Ktoś pisał, że "nierówna praca silnika" jest objęta tym TPI, które wskazuje na aktualizację softu.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Oczywiście o tym też myślę tylko że dla speców z serwisu żadne forum nie jest źródłem informacji, przynajmniej tak twierdzą. Tym w Elblągu już tłumaczyłem że to ich poważny błąd ale nie dociera. A jeszcze kilka tygodni temu ich chwaliłem Jakoś trzeba ten problem rozwiązać tak czy siak. Mam czas a przynajmniej te 2 tygodnie na odpowiedź z centrali mnie nie zbawią. Ale dzięki za cenne rady.
Shadoon pisze: ↑23 maja 2019, 19:41
Ktoś pisał, że "nierówna praca silnika" jest objęta tym TPI, które wskazuje na aktualizację
Ja to pisałem ale to nie to tpi. Upgrage softu jest w związku z brakiem reakcji na pedał gazu na drugim biegu. Niestety numer tpi jest tajny. Tak czy siak byle jakim intetface obd można szczytać wersję softu i jak ktoś ma inny niż 7421 to znaczy że ma stary. Tzn tak mi się wydaje, że każdym obd, ja mam obd11 który jest z tych lepszych obd... Swoją drogą to polecam jak ktoś lubi takie rzeczy .
Shadoon pisze: ↑23 maja 2019, 19:41
Ktoś pisał, że "nierówna praca silnika" jest objęta tym TPI, które wskazuje na aktualizację
Ja to pisałem ale to nie to tpi. Upgrage softu jest w związku z brakiem reakcji na pedał gazu na drugim biegu. Niestety numer tpi jest tajny. Tak czy siak byle jakim intetface obd można szczytać wersję softu i jak ktoś ma inny niż 7421 to znaczy że ma stary. Tzn tak mi się wydaje, że każdym obd, ja mam obd11 który jest z tych lepszych obd... Swoją drogą to polecam jak ktoś lubi takie rzeczy .
Andrew1962 pisze:Wiem c#hunter, że pisałeś ale bliżej mi geograficznie do kolegi z Gdańska Mimo wszystko dzięki za to info. Tylko jak ich przekonać? Poczekam na reakcję z centrali póki co Cieszę się przy tym, że choć Wam pomogli. Pozdrawiam
A może zamiast przekonywać to spróbuj zadzwonić i podjechać do innego ASO w Twojej okolicy powołując się na fakt, że jest nowy soft do ecu 1.5 TSI MY2019 i wyczytałeś na forum, że innym użytkownikom wgrano w ASO i pomogło. Ponadto, że jest na to procedura TPI i żeby poszukali. Ktoś pisał, że "nierówna praca silnika" jest objęta tym TPI, które wskazuje na aktualizację softu.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Oczywiście o tym też myślę tylko że dla speców z serwisu żadne forum nie jest źródłem informacji, przynajmniej tak twierdzą. Tym w Elblągu już tłumaczyłem że to ich poważny błąd ale nie dociera. A jeszcze kilka tygodni temu ich chwaliłem Jakoś trzeba ten problem rozwiązać tak czy siak. Mam czas a przynajmniej te 2 tygodnie na odpowiedź z centrali mnie nie zbawią. Ale dzięki za cenne rady.
Kierownictwo serwisów aso powinno uważać na opinie z forum użytkowników, bo łatwo mogą stracić obecnych i wielu potencjalnie nowych klientów, jak pójdzie "zła opinia" o obsłudze. Konkurencja serwisów autoryzowanych Škody jest spora i dla wielu właścicieli podjechać do innego (w innej dzielnicy, a nawet do sąsiedniego miasta) to nie problem. Często ludzie dzielą się opiniami w tym zakresie jak widać. A że na forach udzielają się zwykle osoby bardziej zainteresowane i zorientowane w problematyce modelu to tylko ignorant niedoceni tej "siły." Wątek "Subiektywnie o ASO" można szybko nawinąć
Trudno się z Tobą nie zgodzić ale pytanie pozostaje otwarte dlaczego oni mają inne podejście do problemu? Ostatnie wybory w Stanach, Francji czy u nas pokazały jakie siły tkwią w mediach społecznościowych. Swoją drogą w mojej reklamacji do szefostwa Skody poruszyłem też ten problem
Andrew1962 pisze: ↑24 maja 2019, 11:56
Trudno się z Tobą nie zgodzić ale pytanie pozostaje otwarte dlaczego oni mają inne podejście do problemu? Ostatnie wybory w Stanach, Francji czy u nas pokazały jakie siły tkwią w mediach społecznościowych. Swoją drogą w mojej reklamacji do szefostwa Skody poruszyłem też ten problem
Andrew, pierwsze co zrobił kierownik serwisu gdzie byłem to wysłuchał jakie są objawy a potem poszedł i szukał dłuższą chwilę czy jest na to TPI. Stwierdził że jest, wgrali soft, jazdy testowe robili po. U ciebie z tego co mówisz to od razu założyli że sobie wymyślasz. Tak to wygląda.
Andrew1962 pisze: ↑24 maja 2019, 12:50
No nie. Też im najpierw wyłożyłem kawę na ławę ale dla nich ich biuletyny są ważniejsze, niestety. Pewnie też wiele zależy od konkretnych ludzi.
Ja tam bym napisał do tego serwisu, że sprawdzisz wersję softu w innym warsztacie i jeśli jest aktualizacja, której oni nie potrafili zrobić to składasz na nich skargę bo zmarnowali ci 2h życia.
Edit: napisałbym, że wiesz, iż nowy soft ma wersję 7421. Niech wiedzą że nie jesteś gołosłowny i wiesz o czym piszesz.
Niestety na 100% nie wgrali bo po dwóch dniach mogę jednak stwierdzić, że to było subiektywne odczucie po wyjeździe z ASO. Auto jednak zachowuje się tak samo i w związku z tym piszę elaborat do Skoda Polska (jestem w trakcie) o efektach będę informował. A może by tak zebrać wszystkich mających ten problem i jakiś wspólną reklamację napisać?
Dobry pomysł z tą wspólna reklamacją, jakby co ja sie na to piszę.
czy zauważyliście wczorajszą prezentację nowej skody superb w wersji iV hybrid plugin - tam skoda wystawiła nie przygotowywany pod hybrid 1.5tsi a sprawdzony 1.4 tsi o co więc chodzi czyżby nowość była jednak gorsza?!!!