Brak radia internetowego

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Re: Brak radia internetowego

Post autor: langolier »

Odpal w telefonie. Myślę, że nie ma takiej opcji po prostu.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

PrzemasCeli
Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG

Post autor: PrzemasCeli »

A powinno mieć. Nie przypominam sobie aby za to była jakąakolwiek dopłata.

langolier

Obawiam się, że może chodzic o połączenie internetowe ale samego zestawu infotainment (wykupiony abonament Cube Connect czy jak to zwą).

PrzemasCeli

Nie. Na FB są filmiki jak inni uruchamiają takie radio. Wystarczy zwykłe połączenie z Internetem, np. udostępnione przez telefon (i ja też tak chcę udostępniać)

langolier

PrzemasCeli pisze:Nie. Na FB są filmiki jak inni uruchamiają takie radio. Wystarczy zwykłe połączenie z Internetem, np. udostępnione przez telefon (i ja też tak chcę udostępniać)
Daj link do takiego filmiku, proszę.

PrzemasCeli

Mój już 2 raz trafił do ASO na sprawdzenie braku radia internetowego. Pierwszy raz sprawdzili i załadowali nowe oprogramowanie - bez rezultatu. W piętek postanowili zmienić moduł i mają problem z jego kodowaniem. Samochód został w ASO, a ja bujam się teraz Kamiq-iem dla klientów serwisu :)

PrzemasCeli

I wielkie FUCK dla Skody !!!!

Salon ma mój pojazd piątku (mamy środę). Walczyli z oprogramowaniem, walczyli z wymianą modułu. A dziś ?? !!! A dziś dzwonią, że dostali info z centrali, że mój model nie miał radia internetowego !! A ja byłem przekonany, że wszystkie radia Bolero (przynajmniej po FL) mają tą opcję. Nawet nigdzie w konfiguratorze nie ma możliwości zaznaczenia tej opcji !!
A co na to ASO ? Chce mnie teraz wykasować za diagnostykę, bo przecież ja nie powinienem mieć radia internetowego :(

Po prostu zwykłe chamstwo ze strony Skody.

Mars
Samochód: Skoda Karoq Sportline, 2,0 TSI.

Post autor: Mars »

Patrząc na to z drugiej strony, to faktycznie nie ma się co dziwić, że chcą kasę za diagnostykę, bo przecież zgłosił się klient, który chce uruchomić jakąś dodatkową funkcję. Dużym minusem jest fakt, że ASO nie wie, co powinno być w standardzie, a co jest opcją.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

PrzemasCeli

Mars pisze: 30 maja 2024, 9:23 Patrząc na to z drugiej strony, to faktycznie nie ma się co dziwić, że chcą kasę za diagnostykę, bo przecież zgłosił się klient, który chce uruchomić jakąś dodatkową funkcję. Dużym minusem jest fakt, że ASO nie wie, co powinno być w standardzie, a co jest opcją.
Kolego mylisz się. to nie jest opcja. Takiej opcji w konfiguratorze nie ma. Skoda "losowo" jednym daje tą funkcję innym nie.
po 2 wg polskiego prawa i przepisów konsumenta, usługa reklamacyjna nie może być płatna - bez konsultacji z klientem o ewentualnej opłacie.

Mars
Samochód: Skoda Karoq Sportline, 2,0 TSI.

Post autor: Mars »

Mam radio Columbus i po kliknięciu w Menu na Radio, a potem na Źródło, można wybrać: FM/DAB, Moje media, Radio internetowe lub Audio BT. Bez podłączenia telefonu.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2024, 14:32 przez Mars, łącznie zmieniany 1 raz.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

ODPOWIEDZ