Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
M a r c i n
Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: M a r c i n »

Darek pisze: 13 maja 2018, 23:01 Zamówiłem 1.5 TSI DSG Style z dodatkami w dniu 23 stycznia 2018. Na dzień dzisiejszy brak terminu produkcji, ale u mnie wstrzymuje podobno tylko tapicerka Alcantara.
Bo alcantary nie można już zamawiać i była o tym informacja że została wycofana z produkcji.

Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

dziadek0

Post autor: dziadek0 »

Przed chwilą dostałem wiadomość, że zamówiony Karoq 1,5 TSI z DSG w wersji Style z pakietem Comfort, monitorowanie martwego pola, rozpoznawanie znaków, koło zapasowe - CZEKA NA ODBIÓR!!!! Hura!!!!!
Zamawiałem go dokładnie 01 lutego 2018 roku.

Kraq

Post autor: Kraq »

dziadek0 pisze: 14 maja 2018, 11:38 Przed chwilą dostałem wiadomość, że zamówiony Karoq 1,5 TSI z DSG w wersji Style z pakietem Comfort, monitorowanie martwego pola, rozpoznawanie znaków, koło zapasowe - CZEKA NA ODBIÓR!!!! Hura!!!!!
Zamawiałem go dokładnie 01 lutego 2018 roku.
Gratuluję!
Ale przepływ informacji w Skodzie niestety cały czas kuleje. Wychodzi z tego, że zamówiony samochód może pojawić się w salonie choćby dzisiaj, a podawane terminy produkcji są całkowicie wirtualne.
Ciekawi mnie tylko, skąd tak duże różnice w terminach produkcji/odbioru zamawianych samochodach. Jedna osoba czeka od grudnia 2017 i nic nie wie, a inna czeka tylko 3 miesiące (od lutego 2018).

Darek

Post autor: Darek »

Bo alcantary nie można już zamawiać i była o tym informacja że została wycofana z produkcji.
W owym czasie Alcantara była wyłącznie w konfiguratorze fabrycznym. System zamówienie przyjął. Zostałem poinformowany o możliwym sporym opóźnieniu. Czekam więc cierpliwie, chociaż sprzedawca proponował mi zamianę na pełną skórę.

W międzyczasie VAG zmienił dostawcę foteli i nazwę Alcantary na Suedia. Taka zmiana też pewnie nie odbyła się bez opóźnień w produkcji.

Grizly

Post autor: Grizly »

U mnie termin produkcji był przesuwany, ale ostatecznie Karoq (1.5 TSi automat) miał być wyprodukowany w długi weekend majowy. Niestety do dzisiaj nie został wyprodukowany, niby ze względu na wolne dni majówkowe, jednak mamy już dziś 15.05, a ja nie mam żadnej informacji o tym na kiedy planowana jest jego produkcja. Przyznam szczerze, że odechciewa mi się już czekać, również ze względu na brak komunikacji ze strony dealera.

Myślicie, że coś mogło się przytkać na dłużej?

pc599

Post autor: pc599 »

W związku z długim terminem oczekiwania zapadła decyzja o zakupie samochodu, który był dostępny od ręki. W dniu dzisiejszym wycieczka 2x 400 km i Karoq odebrany.
Obrazek

skodziarz

Post autor: skodziarz »

Gratuluję ! Też poszedłem tą drogą i nie żałuję bo mam lepsze wyposażenie niż pierwotnie zamówione
pc599 pisze:W związku z długim terminem oczekiwania zapadła decyzja o zakupie samochodu, który był dostępny od ręki. W dniu dzisiejszym wycieczka 2x 400 km i Karoq odebrany.
Obrazek
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

pkrzysiekp

Post autor: pkrzysiekp »

Odpowiedź z dzisiaj dealera. Karoq powinien być wyprodukowany do końca lipca. Odbiór koniec sierpnia. Jeżeli to się zrealizuję to ja się mocno zastanawiam nad zmianą zamówienia na 2019.

pc599

Post autor: pc599 »

skodziarz pisze: 15 maja 2018, 19:58 Gratuluję ! Też poszedłem tą drogą i nie żałuję bo mam lepsze wyposażenie niż pierwotnie zamówione
pc599 pisze:W związku z długim terminem oczekiwania zapadła decyzja o zakupie samochodu, który był dostępny od ręki. W dniu dzisiejszym wycieczka 2x 400 km i Karoq odebrany.
Obrazek
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
W moim przypadku wyposażenie również dużo lepsze niż pierwotnie zamawiane.

zagi
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5TSI

Post autor: zagi »

Karoq zamówiony 5 marca wszystko zgodnie z planem dzisiaj info że auto jest już w Poznaniu. Produkcja początkowo miała być na początek czerwca, potem przesunięta na początek maja. Nie było żadnego opóźnienia że względu na weekend majowy

ODPOWIEDZ