Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
Grzegorz
Samochód: Karoq Sportline 2.0 TSI, DSG, 4x4, 2023r

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: Grzegorz »

langolier pisze: 23 sie 2023, 17:34
Grzegorz pisze:
React pisze: 23 sie 2023, 14:37 Wychodzi na to, że nasze Karoq 2.0 tsi w końcu trafią na taśmę...
Zamawiałem 23.03, wstępna data produkcji - 38 tydzień tego roku
Ja zamówiłem 2 stycznia a termin produkcji 36 tydzien też 2.0 tsi.
Jak zamawiałem w lutym to nawet nie było opcji na 2.0TSI...
Co to znaczy nie było opcji na 2.0 tsi jak na pewno pamiętam już w listopadzie 2022 był w cenniku bo się wachałem do stycznia 2023.

Pozdrawiam
Grzegorz

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Post autor: langolier »

Po prostu nie było tego silnika w konfiguratorze.
A jeśli chodzi np. o skrzynię biegów to też miałem wahania ale w stronę manuala. Odradził mi sprzedawca, sugerując dłuuugie czekanie.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2023, 20:08 przez langolier, łącznie zmieniany 1 raz.

Grzegorz

langolier pisze: 23 sie 2023, 20:03 Po prostu nie było tego silnika w konfiguratorze.
Bo był tylko w sportlajnie.
Pozdrawiam
Grzegorz

KAROQMAN
Samochód: Skoda KaroQ 2.0 TSI DSG 4x4

Post autor: KAROQMAN »

Więc worek się wysypał, dziś dostałem info o 37 tygodniu, zamówienie z końca lutego, kolejność sugeruje realizację wg zamówień

KAROQMAN

Potwiedzam info Grzegorza. Zimą 2.0 TSI był dostępny tylko w wersji Sportline. Co ciekawe wcześniej był okres, gdy nie było takiej opcji. Volkswagen zmienia to często. Właśnie wtedy chciałem złożyć zamówienie na Tiguana, ale wycofali ten silnik gdzieś na przełomie listopada i grudnia 2022, nie można też było przez 2-3 miesiące znaleźć cenników na stronie, działał tylko konfigurator. Skonfigurowałem więc Seata Ateca, dobrze to wychodziło cenowo, ale na 2 dni przed podpisaniem umowy w lutym wycofali ten silnik z oferty. Szybko więc zamówiłem Karoqa, choć w porównaniu do Ateki, z podobnym wyposażeniem (nawet lepszym w Ateca, po tempomat był predykcyjny) Skoda okazała sie droższa o 15 tys. Tymczasem na wiosnę wróciły silniki 2.0 TSI do Tiguana i T-roca, nawet w kilku wersjach. Ceny znów mocno podskoczyły. W Ateca nadal nie ma. Myślę, że wreszcie uda się to sfinalizować w Skodzie. Pytanie, jak długo będzie w sprzedaży ten silnik i w jakich modelach koncernu?

Grzegorz

KAROQMAN pisze: 25 sie 2023, 11:17 Potwiedzam info Grzegorza. Zimą 2.0 TSI był dostępny tylko w wersji Sportline. Co ciekawe wcześniej był okres, gdy nie było takiej opcji. Volkswagen zmienia to często. Właśnie wtedy chciałem złożyć zamówienie na Tiguana, ale wycofali ten silnik gdzieś na przełomie listopada i grudnia 2022, nie można też było przez 2-3 miesiące znaleźć cenników na stronie, działał tylko konfigurator. Skonfigurowałem więc Seata Ateca, dobrze to wychodziło cenowo, ale na 2 dni przed podpisaniem umowy w lutym wycofali ten silnik z oferty. Szybko więc zamówiłem Karoqa, choć w porównaniu do Ateki, z podobnym wyposażeniem (nawet lepszym w Ateca, po tempomat był predykcyjny) Skoda okazała sie droższa o 15 tys. Tymczasem na wiosnę wróciły silniki 2.0 TSI do Tiguana i T-roca, nawet w kilku wersjach. Ceny znów mocno podskoczyły. W Ateca nadal nie ma. Myślę, że wreszcie uda się to sfinalizować w Skodzie. Pytanie, jak długo będzie w sprzedaży ten silnik i w jakich modelach koncernu?
Ja też byłem w Seacie ale okazało się że w Atece tylko ledy brak matriksów i przeszło mi.
Pozdrawiam
Grzegorz

Olo
Samochód: Skoda Karoq 1.5tsi DSG Style + dodatki

Post autor: Olo »

Wreszcie odebrałem swojego karoqa zamówionego pod koniec kwietnia 2023r.

Grzegorz

Taka ciekawostka dla oczekujących, przerwy w produkcji: https://autokult.pl/skoda-wstrzymuje-pr ... HtaVZECV0Q
Pozdrawiam
Grzegorz

KAROQMAN

No to kicha, mój miał sie produkować w tym tygodniu.....

kormoran
Samochód: Karoq 1.5TSI DSG

Post autor: kormoran »

Mam nadzieję że moja już na te problemy się nie załapie :-)
Obrazek

ODPOWIEDZ