Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
matt97
Samochód: Karoq 1.5 TSI DSG

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: matt97 »

Karoq zamówiony przed Świętami w zeszłym roku - STYLE 1.5 DSG czarny - 11 tydzień produkcja
15.03 zakończenie produkcji
23.03 dotarł do centrali w Poznaniu
27.03 dotarł do dealera wraz z dokumentami
jutro chyba odbiór :)

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

PauLkr
Samochód: Skoda Karoq 1.5 DSG

Post autor: PauLkr »

Carly_pl pisze: 22 mar 2018, 13:39 Według informacji, które mam od Dealerów Skody, to jest zamrożone zamawianie aut z silnikami 1,5 TSi i 1,4 TSI. Samochody z tymi silnikami można będzie zamawiać dopiero lipiec/sierpień.....
Dostałem tą samą informację. Po 30 tygodniu będzie dopiero wiadomo kiedy auta będzie można zamawiać. Natomiast w innym salonie powiedzieli mi że realny termin wykonania zamówienia to wrzesień. Podobnie jest z Octavią 1.5.

elektrod

Post autor: elektrod »

Lucien pisze: 27 mar 2018, 14:37 W końcu odebrałem moje 4x4. ObrazekObrazekObrazek
Pierwsze wrażenia bardzo sympatyczne. Obrazek
Mam się zgłosić na przegląd po 1000 km. Też tak macie?
Gratulacje i przyjemnego użytkowania. Ja na żadnym przeglądzie po 1000 km nie byłem informowany. Może dealerzy forumowi napiszą jak to jest z tymi przeglądami. kiedy trzeba się zgłosić do serwisu na pierwszy przegląd.

tborowsk

Post autor: tborowsk »

Jak odbierałem Fabię dla żony, to dostałem info, żeby czekać na info z komputera o przeglądzie. Mówili, że czasami przegląd jest szybko, a czasami normalnie po 2 latach lub 30 tys. km, kwestia tego jak się użytkuje auto. Czekałem i nie dostałem nic po 1000 km. Dostałem info o przeglądzie z komputera przed upływem 2 lat.

tborowsk

Jednak odpowiednie podejście handlowca, to klucz do odpowiedniego obsłużenia klienta. Byłem w weekend w VW, dostałem ofertę. Wczoraj byłem na tak, poprosiłem o zamówienie. Miałem dostać w ciągu 30 min na maila - nie dostałem. Uznałem, że być może nie miał czasu. Dziś rano napisałem maila i przypomniałem się - nic. Po południu zadzwoniłem, jeszcze raz się upomniałem - znowu info, że w ciągu 30 min dostanę na maila - nie dostałem. Przez takie zachowanie straciłem ochotę na kupienie tego Tiguana. Dla mnie to niepojęte, żeby klient musiał upraszać się o przesłanie zamówienia - szok :shock:
Zatem chyba odpuszczam temat i czekam na swojego Karoqa - oby ten 18 tydzień (dla mnie ostatni do zaakceptowania) został utrzymany :)

Awatar użytkownika
Lucien
Samochód: VW Tiguan 2.0 TSI 4x4 190KM

Post autor: Lucien »

Miły gest dostałem wino... Niefajna sprawa, nazwa dealera na: ramce tablic (ok. można przeżyć), tylnej szybie, drzwiach przednich ...Obrazek

marcin
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5TSI 150KM

Post autor: marcin »

Lucien pisze: 27 mar 2018, 19:50 Miły gest dostałem wino... Niefajna sprawa, nazwa dealera na: ramce tablic (ok. można przeżyć), tylnej szybie, drzwiach przednich...
Jak dorzuci komplet kol zimowych to niech zostaje :-)

Awatar użytkownika
Lucien
Samochód: VW Tiguan 2.0 TSI 4x4 190KM

Post autor: Lucien »

marcin pisze:
Lucien pisze: 27 mar 2018, 19:50 Miły gest dostałem wino... Niefajna sprawa, nazwa dealera na: ramce tablic (ok. można przeżyć), tylnej szybie, drzwiach przednich...
Jak dorzuci komplet kol zimowych to niech zostaje :-)
Taa,... 1343 zl za sztukę 17", z felgami aluminium.

batman_xp1
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI, Style

Post autor: batman_xp1 »

cały koncern VW ma problem z silnikami 1.4 i 1.5 tsi. Za duże zapotrzebowanie.

tborowsk

Lucien pisze: 27 mar 2018, 19:50 Miły gest dostałem wino... Niefajna sprawa, nazwa dealera na: ramce tablic (ok. można przeżyć), tylnej szybie, drzwiach przednich ...
Standard :) Nigdy mi to nie przeszkadzało, aczkolwiek Skoda przesadza z naklejką na szybie - tutaj się zgodzę :)

U mnie winko też było i model Fabii synkowi ;)

ODPOWIEDZ