Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
ischmaru
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: ischmaru »

Taka informacja dla wszystkich mam nadzieję przydatna. Nasze zamówienie z 08.08.2018. Wersja Style 1.5 TSI, z dodatków tylko podgrzewana szyba przednia. Do produkcji wchodzi 03.03.2019, na placu importera początek kwietnia a odbiór koniec kwietnia. Pierwsza konkretna informacja na temat opóźnienia - wprowadzenie nowych norm odnośnie spalin pod koniec października 2018 dla tych silników zmusiło ich do dokonania zmian w silniku przez co się wszystko opóźniło. Ile w tym prawdy nie wiem ale w końcu jakiś konkret.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Weronika
Samochód: Skoda Karoq 1.5

Post autor: Weronika »

ischmaru pisze: 09 sty 2019, 11:28 Taka informacja dla wszystkich mam nadzieję przydatna. Nasze zamówienie z 08.08.2018. Wersja Style 1.5 TSI, z dodatków tylko podgrzewana szyba przednia. Do produkcji wchodzi 03.03.2019, na placu importera początek kwietnia a odbiór koniec kwietnia. Pierwsza konkretna informacja na temat opóźnienia - wprowadzenie nowych norm odnośnie spalin pod koniec października 2018 dla tych silników zmusiło ich do dokonania zmian w silniku przez co się wszystko opóźniło. Ile w tym prawdy nie wiem ale w końcu jakiś konkret.
a ja nadal nie mam terminu :lol: - zamówienie 24 maj 2018
już mnie ta cała sytuacja śmieszy

mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: mans »

O dziwo wg. danych Samar w całym roku 2018 zarejestrowano w Polsce 3688 Skód Karoq i 3384 Skód Kodiaq ;)
Czyli jednak sytuacja nie wygląda tak zle jak jest opisywana na forum :?
Jednak trzeba przyznać, że sprzedaż w tym segmencie na tle konkurencji wypada cieniutko w Skodzie :(
a królem jest bezapalacyjnie Nissan Qashqai 8537 i Hyundai Tucson 8065
Dacia Duster sprzedała się w ilości 9844 ale celowo pominąłem ten model bo ten świetny wynik zawdzięcza ona tylko i wyłącznie swojej niskiej cenie ;)

https://www.samar.pl/__/3/3.a/101582/TO ... cale=pl_PL

mike
Samochód: Seat Ateca FR 1.5TSI DSG

Post autor: mike »

Ja zamawiałem swojego Karoqa 1 września wersja Style 1.5 TSI DSG i tylko dodatkowo pakiet Comfort. Wczoraj otrzymałem informację, że auto ma być produkowane w 5 tygodniu tego roku, podobno już w 7 tygodniu ma być gotowe do odbioru... Poczekamy, zobaczymy!

Shadoon
Samochód: Škoda Octavia 1.4 TSI manual

Post autor: Shadoon »

mike pisze:Ja zamawiałem swojego Karoqa 1 września wersja Style 1.5 TSI DSG i tylko dodatkowo pakiet Comfort. Wczoraj otrzymałem informację, że auto ma być produkowane w 5 tygodniu tego roku, podobno już w 7 tygodniu ma być gotowe do odbioru... Poczekamy, zobaczymy!
Świetnie! Daj znać, czy dotrzymano terminu :-)

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Andrew1962
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5

Post autor: Andrew1962 »

Weronika pisze: 09 sty 2019, 13:25 .....

a ja nadal nie mam terminu :lol: - zamówienie 24 maj 2018
już mnie ta cała sytuacja śmieszy
A jaką wersję i jakie dodatki zamawiałaś?

madura1
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI

Post autor: madura1 »

Ja na początku lipca zamawiałam Karoq 1.5TSI z wieloma dodatkami i ma być wyprodukowany 20.01.
Odbiór koniec stycznia lub początek lutego :-)

Janusz&Grażyna
Samochód: Skoda Karoq style 1,5TSI DSG

Post autor: Janusz&Grażyna »

To w kilku zdaniach jak zamawialiśmy Karoqa.
Gdy byliśmy wstępnie gotowi kupić Karoqa, udaliśmy się do salonu, kolejny raz się przymierzyliśmy, to znaczy "Grażyna" wreszcie dała się przekonać do gruntownej przymiarki. Poprosiliśmy o jazdę próbną, odbyliśmy ją z pozytywnmi wrażeniami, chociaż z małymi zastrzerzeniami do pewnej ociężałości (1,5 manual ).Samochód testowy oczywiście bogato wyposażony(nie mam na myśli oczywiście skrzyni biegów).
Chcemy: 1.5, manual(nie myśleliśmy o DSG), wersja Style, może być pakiet Comfort, ewentualnie "jacyś" asystenci, lakier najlepiej Quartz.
A Pan sprzedawca może zaproponować:
1.5 DSG, wersja Style, pakiet Comfort, niestety żadnych asystentów, lakier Quartz.
Samochód prawie w produkcji,
To "My" się zastanowimy przez weekend.
Kupujemy.
Jak się później okazało samochód był w "produkcji" za 2 tygodnie, dostawa do składu, dokumenty, odbiór, Łącznie jakiś 3 tygodnie.

Shadoon
Samochód: Škoda Octavia 1.4 TSI manual

Post autor: Shadoon »

Janusz&Grażyna pisze:To w kilku zdaniach jak zamawialiśmy Karoqa.
Gdy byliśmy wstępnie gotowi kupić Karoqa, udaliśmy się do salonu, kolejny raz się przymierzyliśmy, to znaczy "Grażyna" wreszcie dała się przekonać do gruntownej przymiarki. Poprosiliśmy o jazdę próbną, odbyliśmy ją z pozytywnmi wrażeniami, chociaż z małymi zastrzerzeniami do pewnej ociężałości (1,5 manual ).Samochód testowy oczywiście bogato wyposażony(nie mam na myśli oczywiście skrzyni biegów).
Chcemy: 1.5, manual(nie myśleliśmy o DSG), wersja Style, może być pakiet Comfort, ewentualnie "jacyś" asystenci, lakier najlepiej Quartz.
A Pan sprzedawca może zaproponować:
1.5 DSG, wersja Style, pakiet Comfort, niestety żadnych asystentów, lakier Quartz.
Samochód prawie w produkcji,
To "My" się zastanowimy przez weekend.
Kupujemy.
Jak się później okazało samochód był w "produkcji" za 2 tygodnie, dostawa do składu, dokumenty, odbiór, Łącznie jakiś 3 tygodnie.
No i jesteście zadowoleni, czy podobne wrażenia jak w manualu?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

mert82
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI 4x4 DSG Ambition

Post autor: mert82 »

Ja dziś zamówiłem Karoqa 1.5 TSI 4x4 DSG i mam termin realizacji 2019 rok....

ODPOWIEDZ