Czas oczekiwania na Karoqa
-
c#Hunter
- Samochód: Karoq Style 1.5TSI
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
Może jakies fajne pierdoły dojdą ale w kwestii silników to obserwujemy ciągły downgrade, np. 1,5TSI z my2018 nie miał GPF i miał 8,4s do setki... Na pewno cena tez poleci do góry. Np. mój karoq zamawiany w zeszłym roku jest w nowym cenniku w identycznej konfiguracji droższy o 2k pln (brałem candy white). Jak te normy jeszcze bardziej przycisnął to 1,5 150KM będzie jeszcze większym rodzynkiem. Może wprowadzą wersje 130KM.
Obstawiam kosmetykę. Może full led z tyłu, może nowsza wersja softu do sprzętu multimedialnego. Prędzej czy później wejdzie nowa kierownica wg wzoru z odświeżonego Superba, bo ile można pchać tę (Scala, Kamiq też ją mają...). Pewnie usuną kurę i będzie napis Škoda na nowej kierownicy. Na kuferku nowe modele kury już nie dostają. Szkoda, że idą w styl Volvo z tym.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Kwestia negocjacji i osoby negocjującej.funtchomas pisze: ↑05 mar 2019, 11:08 No mój Karoq się niestety wyprodukuje więc zastanawiam się też nad Atecą tylko cena jest dużo wyższa ( Seat daje niskie rabaty), chyba, że udało się Tobie uzyskać sensowny rabat?
U mnie za wersję z wyprzedaży 2018 zeszli prawie 20tys. zł (ze 154 na 136 + tańsze koła zimowe).
Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały
-
funtchomas
- Samochód: VW T-Roc 2.0 TSI 4motion
Za taką cenę są na otomoto. Bez negocjacjiHetman72 pisze: ↑05 mar 2019, 21:17Kwestia negocjacji i osoby negocjującej.funtchomas pisze: ↑05 mar 2019, 11:08 No mój Karoq się niestety wyprodukuje więc zastanawiam się też nad Atecą tylko cena jest dużo wyższa ( Seat daje niskie rabaty), chyba, że udało się Tobie uzyskać sensowny rabat?
U mnie za wersję z wyprzedaży 2018 zeszli prawie 20tys. zł (ze 154 na 136 + tańsze koła zimowe).
-
BEATA&KRZYSZTOF
Dzisiaj w salonie pan mi sprawdził, że nadal mam wstawiony termin produkcji 8 tydzień, a ten już minął. Będzie pisał w sprawie aktualizacji, a już nie wiem, czy po tym wszystkim co się dowiedziałem na forum mam jeszcze ochotę na Karoqa
.
So, ale jak poczytasz te oferty, to nie jest już tak różowo, bo te oferty dotyczą tylko: upustu 2018 + grupa zawodowa + odkup auta + kredyt (i nie w VW Bank). Na kredyt miałem symulację, nie opłaca się zupełnie.
Liczyłem i wyszło mi, że mimo teoretycznie lepszej ceny na starcie, zapłaciłbym o 10.000 (w przybliżeniu) więcej.
Najgorzej jest z kredytem (musi być bo inaczej jest inna cena), który dla mojej konfiguracji wychodził ponad 20.000 zł w kosztach, natomiast w VW Bank mam koszty jakieś 16.000 (ale w tym ubezpieczenie samochodu na 1 rok + ubezpieczenie kredytu). Realnie dopłacam do zakupu jakieś 12.000 na 4 lata co da się przełknąć a nie 20.000 + ubezpieczenie samochodu za 1 rok.
Ale każdy robi jak uważa.
Na forum Ateci też jestem już obecny.
Tu jestem dłużej bo byłem napalony na Karoqa i prawie go kupiłem, ale jak zaczęły się problemy z silnikiem 1.5TSI, z DSG DQ200 to przemyślałem sytuację, pogadałem z żoną i padło na Atecę TSI 2.0 DSG.
Najśmieszniejsze z tego jest że poszliśmy tylko obejrzeć samochód a wyszliśmy z wyceną starego i papierami na nowy. Nigdy bym się tego nie spodziewał.
- Andrew1962
- Samochód: Skoda Karoq Style 1.5
Dziś przy okazji będąc w pobliżu wpadłem do mojego dealera i .... każą mi podpisać upoważnienie do rejestracji bo odbiór Kuraka w przyszłym tygodniu
Lora z 6 Karoqami przyjeżdża w piątek do Elbląga a wśród nich i mój! Pozdrawiam
Gratulacje!Andrew1962 pisze:Dziś przy okazji będąc w pobliżu wpadłem do mojego dealera i .... każą mi podpisać upoważnienie do rejestracji bo odbiór Kuraka w przyszłym tygodniuLora z 6 Karoqami przyjeżdża w piątek do Elbląga a wśród nich i mój! Pozdrawiam