Witam
Chłopaki mam pytanie czy Was s/s gasi silnik w momencie gdyś je jeszce całkowicie nie zatrzymacie? Drugi watiant czy jak np. parkujecie samochód a w zasadzie zaparkowaliscie i się zatrzymacie ( koniec jazdy ) s/s zgasi silnik oczywiście na położeniu D to przy zmianie (przełączaniu) na P ponieważ chcecie wyjść z samochodu - s/s od nowa uruchomia silnik po czym muszę go zgasic przez normalna procedurę gaszenie przyciskiem przy kierownicy.
Będę wdzięczny za Wasze spostrzeżenia i pomoc.
Co do pierwszego, mam tak samo, pierwszy raz się zdziwiłem przy wolnym przejeżdżaniu przez próg zwalniający xD Ja prawie w ogóle nie korzystam ze s/s, od samego początku użytkowania wyrabiałem nawyk wyłączania od razu po odpaleniu auta Jedyna sytuacja w której korzystam (nie zawsze) to jak jest zamknięty przejazd kolejowy.
kokosowy pisze: ↑19 lis 2024, 22:30
Co do pierwszego, mam tak samo, pierwszy raz się zdziwiłem przy wolnym przejeżdżaniu przez próg zwalniający xD Ja prawie w ogóle nie korzystam ze s/s, od samego początku użytkowania wyrabiałem nawyk wyłączania od razu po odpaleniu auta Jedyna sytuacja w której korzystam (nie zawsze) to jak jest zamknięty przejazd kolejowy.
Mam ten sam nawyk - dodatkowo używam czasami na znanych mi światłach, gdzie wiem, że długo postoję.
Polecam tzw. moduł "Start-stop memory" z Aliexpress.
Wpinasz w obwód (jest troszkę zabawy, ale są filmiki na Youtube) i zapominasz o start-stop.
Można "zaprogramować" żeby po każdym włączeniu zapłonu: start-stop był wyłączony, włączony lub był w stanie jakim był przed wyłączeniem zapłonu.
Działa
kokosowy pisze: ↑20 lis 2024, 23:06
Widziałem ten moduł, fajna sprawa ale na czas gwarancji nie ruszam start/stop
... i słusznie
Ja mam już gotowe listwy oświetleniowe LED na 12V i czekają na koniec gwarancji, żeby podpiąć je na sztywno do tej zniewalającej, nastrojowej , fabrycznej lampki oświetlenia bagażnika
kulek79 pisze: ↑20 lis 2024, 21:36
Polecam tzw. moduł "Start-stop memory" z Aliexpress.
Wpinasz w obwód (jest troszkę zabawy, ale są filmiki na Youtube) i zapominasz o start-stop.
Można "zaprogramować" żeby po każdym włączeniu zapłonu: start-stop był wyłączony, włączony lub był w stanie jakim był przed wyłączeniem zapłonu.
Działa