Wideorejestrator tył 70mai rc12

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2022-)
rosol
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI

Post autor: rosol »

Witam,
mam zestaw wideorestratorów przód(70mai a810) i tył (70mai rc12).

Mam problem z przeprowadzeniem przewodu do tylnego rejestratora w taki sposób, żeby wychodził u góry tylej klapy. Powód jest prozaiczny - przewód wydaje się za krótki, żeby prowadzić go dołem w progach.

W związku z tym poszukuje informacji jak poprowadzić go górą ( gdzieś przy słupkach, albo w podsufitce).
Obrazek

I w z wzwiązku z tym mam szereg pytań:
1. Jak to zrobić najlepiej ?
2. Jakie macie doświadczenia z prowadzeniem przewodów przy słupkach z poduszkami powietrznymi pomiedzy podsufitką a słupkiem, bo mi to idzie średnio.
3. Jakieś doświadczenia ze ściąganiem podsufitki ?
4. Jakieś inne patenty żeby to ogarnąć ? :)

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

kokosowy
Samochód: Karoq 2024 2.0TSI

Re: Wideorejestrator tył 70mai rc12

Post autor: kokosowy »

Wydaje mi się że progami to nie wystarczy przewodu i musisz podsufitką ciągnąć, ja jak zakupiłem sobie taki zestaw to oddałem na serwis żeby mi to zrobili bo nie chciałem połamać zaczepów w nowym aucie :D ale to nie jest zbyt tania opcja.
Ale jeśli chcesz sam ściągać podsufitkę to tutaj możesz pobrać instrukcję i sprawdzić co, gdzie i jak zdemontować
Obrazek

rosol
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI

Post autor: rosol »

Dzięki za plik.
Przewod probowalem przeciagnąć dołem ale na wysokosci bagażnika zwątpiłem z długoscią.
Ściąganie podsufitki traktuje w kategoriach ostateczności. Dlatego chciałem wybadać też czy ktoś sie mierzył z tematem i może ma jakieś inne patenty ?

Olo
Samochód: Skoda Karoq 1.5tsi DSG Style + dodatki

Post autor: Olo »

Ja schowałem przewody w uszczelkę przy podsufitce. Przy słupkach jest na wierzchu.

ODPOWIEDZ