No cóż. Auto mam dopiero roczne, ale jeśli po 4. latach gwarancji trzeba będzie wymienić baterię w "pilocie", a procedura podana przez producenta nie będzie działać i ASO będzie chciało wystawić fakturę za tę usługę, to zwrócę się do rzecznika konsumentów.tomselek pisze: ↑20 mar 2025, 18:23 Ponieważ mój samochód jest na gwarancji kodowanie jest bezpłatne natomiast zapytałem sie co w możecie kiedy kończy sie gwarancja ?
Pracownik poinformował iz ponowne kodowanie było by płatne zgodnie z cennikiem
Na chwile obecna jedyne rozwiazanie jest wymiana baterii w serwisie jeśli tam dojdzie do rozkodowania serwis koduje na swoj koszt jedyny koszt to wymiana baterii tj 70 pln (napewno nie jest to tanio)
Mam nadzieje ze Skoda podejdzie poważnie do tematu ponieważ wymiana baterii powina zająć 10 sek a w obecnej sytuacji nalezy umawiac sie do serwisu na ponowne kodowanie co generuje juz zdecydowanie więcej czasu
Nie działa kluczyk po wymianie baterii.
Re: Nie działa kluczyk po wymianie baterii.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
-
PrzemasCeli
- Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG
Mi pierwszy kluczyk "zawołał" wymianę ok 1,5 roku po odebraniu z salonu. Drugi jakieś 2-3 miesiące później (a nie był używany przez te 1,5 roku).
Więc w ciągu tych 4 lat czeka Ciebie przynajmniej 2 x wymiana ( x ilość kluczyków)
-
kamska
- Samochód: Karoq 2.0 TDI Sportline 2022r.
Mercedes GLB
-
kamska
Tak, na pewno będzie akcja serwisowa. W salonie w Bydgoszczy powiedzieli, że będą kodować dożywotnio za freetomselek pisze: ↑19 mar 2025, 10:24 Cześć,
Dołączam sie do tematu dziś wymieniłem baterie zgodnie z procedurą i sytuacja jak u większości użytkowników pilot nie działa, zadzwoniłem do serwisu poinformować o zaistniałej sytuacji ,problem jest znany i wysteruje wyłącznie w Karoqu naszczepcie samochód jest na gwarancji co oznacza ze kodowanie ponowne berdzie darmowe nie zmienia jednak faktu ze wymiana baterii generuje takie problemy .Co w momencie kiedy gwarancja wygaśnie ?
Mam nadzieje ze Skoda przyłoży sie do tematu i rozwiąże ten problem ponieważ wizerunkowo slabo to wyglada
-
kamska
Problem jest tylko z 1 fabryki ( niestety nie pamiętam która, a szukać nie mam ochoty)- takie info rozesłała centrala.PrzemasCeli pisze: ↑20 mar 2025, 10:24 Właśnie zrobiłem wymianę w drugim kluczyku. Również nie ma problemów i działa wszystko jak należy ....
Raczysz sobie żartować. Napisałeś, że "odrobinę droższy", a cena GLB z przyspieszeniem 7 s do setki zaczyna się od ok. 247 kzł.
Jak chcesz, to załóż nowy wątek z takim tematem, czyli alternatywą dla Karoqa Sportline 2,0 TSI, bo tu zaśmiecamy.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
-
PrzemasCeli
- Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG
-
kamska
GLB z 2.0l dieslem w mocniejszej wersji 190koni coś koło 8 sekund robi, aktualnie wyprzedaż rocznika 225tyś bez panoramy można wyrwać ( 2024r).
-
kamska
Raczej cieszę się, jak kupiłem Karoqa to przez 2 lata nie miałem pomysły na kolejne auto. Jednak całkiem niedawno wpadł mi w oko GLB, takie pudełko, w kształcie- paczka papierosów. Albo G- klasa dla ubogichPrzemasCeli pisze: ↑24 mar 2025, 6:11Chwalisz się czy żalisz ? A tak z drugiej strony, jeden z najbrzydszych samochodów , pasuje dla podstarzałego 70-letniego lekarza na emeryturze![]()
![]()
![]()
Ja będę miał 41 lat i nie jestem lekarzem
pozdrawiam
Tylko co to ma z wspólnego z wątkiem?
Nie zaistniałeś na forum Mercedesa czy co?
Nie zaistniałeś na forum Mercedesa czy co?