Skoda Connect - logowanie/rejestracja

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2022-)
nivar
Samochód: Karoq 2.0TSI

Post autor: nivar »

Cześć,

czy ktoś miał problem z zalogowaniem się lub utworzeniem konta w usłudze Skoda Connect? Podczas próby zalogowania się w samochodie na konto utworzone na stronie https://www.skoda-connect.com/ dostaję komunikat "Nie udało się pobrać profilu użytkownika". Natomiast podczas próby zarejestrowania nowego konta z poziomu systemu w aucie pojawia się tylko komunikat "Aktywacja..." i nic więcej.

Pozdrawiam.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Re: Skoda Connect - logowanie/rejestracja

Post autor: langolier »

Sprawdź czy auto ma komunikację że światem - ikonka "kuli ziemskiej" musi być biała a nie wyszarzona.

nivar

langolier pisze: 04 gru 2023, 14:43 Sprawdź czy auto ma komunikację że światem - ikonka "kuli ziemskiej" musi być biała a nie wyszarzona.
Chyba własnie jest wyszarzona... czyli co, ASO w takim przypadku? Opcja komunikacji eSIM jest zaznaczona w ustawieniach.

langolier

Ja resetowałem przez wyjęcie bezpieczników w skrzynce za schowkiem przy lewym kolanie.
Bezpieczniki 12 i 17 wyjmuję na 15min.
Chyba zresetuje to dane długotermininowe dot. jazdy i przez chwilę świeci się na czerwono lampka sygnalizacja działania systemu wzywania pomocy ale po tym wstaje SkodaConnect.
Uchwyt do wyjmowania jest w pokrywie skrzynki pod maską.
Oczywiście zaczynasz od wyłączenia zapłonu i innych odbiorów w aucie.
O ile oczywiście nie skończył Ci się abonament na SkodaConnect (w nowym aucie jest na rok a potem się dokupuje).

nivar

langolier pisze: 04 gru 2023, 14:56 Ja resetowałem przez wyjęcie bezpieczników w skrzynce za schowkiem przy lewym kolanie.
Bezpieczniki 12 i 17 wyjmuję na 15min.
Chyba zresetuje to dane długotermininowe dot. jazdy i przez chwilę świeci się na czerwono lampka sygnalizacja działania systemu wzywania pomocy ale po tym wstaje SkodaConnect.
Uchwyt do wyjmowania jest w pokrywie skrzynki pod maską.
Oczywiście zaczynasz od wyłączenia zapłonu i innych odbiorów w aucie.
O ile oczywiście nie skończył Ci się abonament na SkodaConnect (w nowym aucie jest na rok a potem się dokupuje).
Podstawe rzeczy próbowałem - wyłączenie zapłonu, restart systemu infotaiment, przywrócenie ustawień fabrycznych, ale nic to nie dało. Auto świeżo odebrane z salonu więc powinno działać. Dzięki za pomoc, zadzwonię do dealera w pierwszej kolejności.

langolier

Jak masz czas to ok. Sądzę, że oni zrobią to samo.
Ja próbowałem coś załatwić taką drogą (tj. komunikacja z dostawcą usługi, czyli Cubecośtam) to najpierw radzą zresetować system, potem inne rady, a później Skoda przepycha się z dostawcą usługi, kto ma się tym zająć.
Reset pomaga od ręki.

langolier

I jak w tym temacie ?

nivar

Temat rozwiązał się sam - odpaiłem auto i usługi połączyły się normalnie. Od temtego czasu nie miałem problemu. A już zaglądałem do skrzynki z bezpiecznikami :D

langolier

Cierpliwość się opłaciła 8-)

Stax
Samochód: Karoq Sportline 2.0 4x4

Post autor: Stax »

Witam. Podbiję trochę temat. Ostatnio zniknęła mi ikona lokalizacyjna skoda Connect i ikona kuli ziemskiej zrobiła się szara. Problem tej ikony kuli rozumiem, ze serwer nie działa, że brak zasięgu itp. Nie rozumiem natomiast dlaczego zupełnie zniknęła ikona lokalizacji (stało się to z dnia na dzień, ikona globusa była szara od 2 tygodni). Mieliście tak może? Cos mogę zrobić czy od razu serwis? Czy to przez to nie mogę zarejestrować nowego profilu a do starego nie mogę się zalogować ?
Obrazek
4x4 Sportline (2024)

ODPOWIEDZ