Aktualizacja logo stacji radiowej

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2022-)
sebmal
Samochód: Skoda Karoq

Post autor: sebmal »

Cześć,

Mam nowy model Karoq 2024 i nie mam w nim opcji zmiany logo stacji radiowej. W poprzednim modelu po wybraniu stacji była możliwość wczytania logo z podłączonego pendrive USB, w tym nowym modelu nie ma w ogóle takiej opcji, można tylko usunąć logo, natomiast nie można wgrać nowego (w ogóle nie pokazuje mi żadnego podłączonego USB w tym miejscu). Oczywiście samo USB działa prawidłowo, radio odtwarza z niego pliki muzyczne itp.

Ktoś spotkał się z podobną sytuacją?

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Bcola
Samochód: Karoq 1.6TDI 2019

Re: Aktualizacja logo stacji radiowej

Post autor: Bcola »

Cześć,

Posiadam Karoq z 2019r. - nie ma tej opcji w ustawieniach. Pobrałem loga stacji ze strony Skody, wgrałem na kartę pamięci
, podłączyłem do slotu. Na wybranej stacji przytrzymaj palcem na ekranie dotykowym przez 2-5s i logo powinno się załadować.
Mało intuicyjne ale u mnie zadziałało :) zakładam że na USB też zadziała ale nie próbowałem, na karcie pamięci wrzuciłem loga w folderze nie zmieniałem nazwy tak jak pobrałem tylko należy oczywiście wypakować z ZIP.

Pozdrawiam.

PrzemasCeli
Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG

Re: Aktualizacja logo stacji radiowej

Post autor: PrzemasCeli »

Podbijam temat. Czy komuś udało się zaktualizować logo stacji radiowej w kurach po FL 2022 lub młodsze ?
U mnie jest tak jak w pierwszym poście, podczas aktualizacji nie widzi USB.

A wkurza mnie logo radia Eska Rock bo standardowo podpina się logo muzoFM :( (tak wiem, do zeszłego roku to radio działało jako muzoFM a teraz jest EskaRock)

ODPOWIEDZ