Czy skrzynia manualna 1,5tsi jest mułowata?
Regulamin forum
Tutaj można dyskutować na dowolny temat.
Prosimy jednak zachować kulturę i nie obrażać innych użytkowników.
Tutaj można dyskutować na dowolny temat.
Prosimy jednak zachować kulturę i nie obrażać innych użytkowników.
-
- Samochód: karoq style 1.5 tsi 110 kw
Czy skrzynia manualna 1,5tsi jest mułowata?
Witam chce zapytać posiadaczy karoqa ze skrzynia manualna czy te auto jest naprawdę mułowate bo jak testowałęm karoqa to nie było 1,5 tsi manual i dealer dał octavie 1,5 tsi manual i nie odczuwałęm że jest mułowaty i sam nie wiem co mam teraz myśleć bo za 2 tyg do odbioru! 

Kurzaj
-
- Samochód: Karoq Sportline 1,5 TSI
Re: Czy skrzynia manualna 1,5tsi jest mułowata?
Był taki temat.
Robienie z igły widły.
Auto zachowuje się poprawnie, opowieści dziwnej treści, że mułowate, są wyssane z palca. Zapewne będzie różnica w przełożeniach na poszczególnych biegach między DSG a manualem, ale tytułowanie tego mułem, jest zdecydowanie przesadą.
Świadomie i z rozmysłem wybrałem manualną. DSG jest fajne, póki jest gwarancja. Potem przestaje być fajne. I piszę to z punktu widzenia i mechanika i użytkownika.
Robienie z igły widły.
Auto zachowuje się poprawnie, opowieści dziwnej treści, że mułowate, są wyssane z palca. Zapewne będzie różnica w przełożeniach na poszczególnych biegach między DSG a manualem, ale tytułowanie tego mułem, jest zdecydowanie przesadą.
Świadomie i z rozmysłem wybrałem manualną. DSG jest fajne, póki jest gwarancja. Potem przestaje być fajne. I piszę to z punktu widzenia i mechanika i użytkownika.
W stu procentach zgadzam się z wypowiedzią kolegi ArKos. Sam jestem użytkownikiem 1.5 w manualu i absolutnie nie mogę nazwać samochodu mułowatym.
Witam, posiadam Skodę Karoq 2018 1.5 TSI(grudzień) przy wrzucaniu biegu wstecznego słychać zgrzytanie mimo że sprzęgło wciśnięte jest do podłogi, czy ktoś z Was miał ten problem i jak sobie poradził?