Ale pytałeś u sprzedawcy czy czekasz, aż on zadzwoni?mirek szymek pisze: ↑20 sie 2022, 10:56 Oczekuję nadal, brak jakiejkolwiek informacji o ewentualnym terminie.
Czas oczekiwania na Karoqa
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
-
mirek szymek
- Samochód: Karoq 1,5TSI DSG Style
Z informacji uzyskanej od sprzedawcy wynika, że aktualny czas oczekiwania to około 6 miesięcy. Tak więc, chronologicznie: 9 czerwca zamówienie samochodu u sprzedawcy, 8.07. wprowadzenie zamówienia do systemu, zamówienie samochodu w IFA. 4 listopada zakończenie produkcji, 24.11 uruchomienie gwarancji u sprzedającego. Zatem po załatwieniu sprawy rejestracji samochód może być przekazany do odbioru w pierwszym lub drugim tygodniu grudnia 2022r.
Cześć,
Wczoraj zamawiałem Karoqa 1,5 TSI 110kW DSG w Motorpolu, z dodatków jedyne czego nie ma to Park Assist. Pytałem handlowca o termin dostawy to usłyszałem że "nic nie wiadomo, na 99% 2023). Rabatu absolutne nic więc pewnie skontaktuje się z innymi dealerami po przejrzeniu wątku rabatowego, ale nie o tym. Czy taki brak informacji kiedy co i jak teraz jest standardem? Pytam bo mnie to kompletnie zaskoczyło.
Wczoraj zamawiałem Karoqa 1,5 TSI 110kW DSG w Motorpolu, z dodatków jedyne czego nie ma to Park Assist. Pytałem handlowca o termin dostawy to usłyszałem że "nic nie wiadomo, na 99% 2023). Rabatu absolutne nic więc pewnie skontaktuje się z innymi dealerami po przejrzeniu wątku rabatowego, ale nie o tym. Czy taki brak informacji kiedy co i jak teraz jest standardem? Pytam bo mnie to kompletnie zaskoczyło.
Cześć,
Zamawiałem 1.VIII. Dealer mi właśnie przysłał wiadomość, że zatwierdzenie produkcji jest na 42 tydzień, ale może być opóźnienie w powodu braków komponentów.
Zamawiałem 1.VIII. Dealer mi właśnie przysłał wiadomość, że zatwierdzenie produkcji jest na 42 tydzień, ale może być opóźnienie w powodu braków komponentów.
Zamówienie z 30 czerwca. Niedawno ustalono rozpoczęcie produkcji na 14 stycznia. Jak się dowiedziałem - wydłużenie czasu oczekiwania dotyczy głównie aut z automatem. Powiedziano jednak żeby być dobrej myśli bo fabryka oczekuję na zwiększoną dostawę i termin odbioru może być wcześniej. Podobno jakby zamówienie było na początku czerwca to odbiór byłby jeszcze w październiku ...
-
PrzemasCeli
- Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG
JA zamawiałem z początkiem września. Na razie żadnej informacji choć ja nie chcę prędzej niż po nowym roku, a najlepiej na wiosnę 
Karoq 1,5 TSI, manual zamówiony na początku lipca 2022, potwierdzony odbiór początek listopada 2022 
Zamówiony 1.5 TSI manual 1 sierpnia - dziś info z salonu, że już jest i można rozpocząć procedurę odbioru:) Byłem, widziałem - rzeczywiście jest już na miejscu.
Kurak odebrany:) Od zamówienia minęło więc 3 miesiące i tydzień. Jak poprzednio zamawiał Roomstera to oczekiwanie 1,5mca uznawałem za długie. Dziś 3mce to można powiedzieć że ekspres.