Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: langolier »

Wczoraj zamówienie. Spodziewany czas dostawy: "maj, czerwiec. Albo i za rok." (cytat ze sprzedawcy).

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

greg13
Samochód: Karoq 1.5 TSI

Post autor: greg13 »

Wczoraj zamówienie. Spodziewany czas dostawy: "maj, czerwiec. Albo i za rok." (cytat ze sprzedawcy).
Jaka konfiguracja? Silnik, skrzynia, dodatki ? 3-4 miesiace a rok to spora roznica :) Pytales skad taki rozrzut ? Moj zamowiony w pazdzierniku i nadal cisza. Podejrzewam ze dlatego ze wymyslilem sobie okno dachowe :)

langolier

tzn. raczej chodziło mu o to, że na chwilę obecną POWINIEN być maj - czerwiec, ale jak coś nie wypali to samochody stoją niegotowe na placu i czekają na jakiś element/zestaw. Podobno partia SUPERB wjechała na montaż a tam okazało się, że czegoś tam nie ma i zjechały z powrotem.
Zauważ, że teraz nie można zamówić w ogóle do KAROQ Side Assist - ale to wiadomo już z konfiguratora.
Moja konfiguracja:
1.5TSI, automat, koła standard 17", kolor czarny metalik, dodatki:
- pakiet Winter Plus;
- pakiet Safety
- pakiet na bezdroża
- chlapacze tył/przód
- dojazdowe koło zapasowe
Trzy ostatnie to zero elektroniki, więc raczej nie powinny zagrażać terminom.

kormoran
Samochód: Karoq 1.5TSI DSG

Post autor: kormoran »

Tutaj się nie zgodzę, miałem bez side assist ale w tamtym tygodniu domówiłem jak i cantona. Więc zamówić się da ;-)

langolier

Sound System Canton (9 głośników, cyfrowy korektor, subwoofer, moc 550W) jest po prostu w konfiguratorze.
Natomiast Side Assist nie występuje ani w wersji podstawowej Style ani w wyposażeniu dodatkowym (ja przynajmniej nie znalazłem). Zresztą pytałem sprzedawcę przy zamówieniu i powiedział, że na razie nie montują z braku części. :oops:

kormoran
Samochód: Karoq 1.5TSI DSG

Post autor: kormoran »

Normalnie, pakiet Travel Assist
Obrazek

Konto90
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI

Post autor: Konto90 »

Zgadza sam dokładałem tydzień temu do zamówienia, zauważyłem w konfiguratora. W styczniu jeszcze nie było przy zamówieniu.

greg13
Samochód: Karoq 1.5 TSI

Post autor: greg13 »

langolier pisze: 27 lut 2023, 13:31 tzn. raczej chodziło mu o to, że na chwilę obecną POWINIEN być maj - czerwiec, ale jak coś nie wypali to samochody stoją niegotowe na placu i czekają na jakiś element/zestaw. Podobno partia SUPERB wjechała na montaż a tam okazało się, że czegoś tam nie ma i zjechały z powrotem.
Zauważ, że teraz nie można zamówić w ogóle do KAROQ Side Assist - ale to wiadomo już z konfiguratora.
Moja konfiguracja:
- pakiet Winter Plus;
- pakiet Safety
- pakiet na bezdroża
- chlapacze tył/przód
Ech, czyli chyba moje obawy sie sprawdzaja tzn. a propo opoznienia mojego karoqa w zwiazku z wyposazeniem. Z dodatkow mam Winter Plus, Okno dachowe, aktywny tempomat, bezdodtykowe otwieranie bagaznika, alarm z funkcja safe, Bolero tech. To jesli chodzi o elektronike, do tego skorzana tapicerka, kolo dojazdowe, podwojna podloga bagaznika. Czegos pewnie nie maja z elektroniki i d... zbita :(

RobertG7
Samochód: był Karoq 1,6TDi Style DSG

Post autor: RobertG7 »

greg13 pisze: 28 lut 2023, 10:34
langolier pisze: 27 lut 2023, 13:31 tzn. raczej chodziło mu o to, że na chwilę obecną POWINIEN być maj - czerwiec, ale jak coś nie wypali to samochody stoją niegotowe na placu i czekają na jakiś element/zestaw. Podobno partia SUPERB wjechała na montaż a tam okazało się, że czegoś tam nie ma i zjechały z powrotem.
Moja konfiguracja:
- pakiet Winter Plus;
- pakiet Safety
- pakiet na bezdroża
- chlapacze tył/przód
Ech, czyli chyba moje obawy sie sprawdzaja tzn. a propo opoznienia mojego karoqa w zwiazku z wyposazeniem. Z dodatkow mam Winter Plus, Okno dachowe, aktywny tempomat, bezdodtykowe otwieranie bagaznika, alarm z funkcja safe, Bolero tech. To jesli chodzi o elektronike, do tego skorzana tapicerka, kolo dojazdowe, podwojna podloga bagaznika. Czegos pewnie nie maja z elektroniki i d... zbita :(
Tak z ciekawości, ile w takiej konfiguracji wyszedł Karoq? To nie zahacza już cenowo o Kodiaqa?

langolier

RobertG7 pisze: 28 lut 2023, 12:19 Tak z ciekawości, ile w takiej konfiguracji wyszedł Karoq? To nie zahacza już cenowo o Kodiaqa?
Może, tylko w jakiej konfiguracji ?

ODPOWIEDZ