Karoq, a leasing

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
alan

Karoq, a leasing

Post autor: alan »

Orientuje się ktoś, czy Karoq będzie dostępny u jakiegoś dealera na zasadzie leasingu?

Sponsor

Kalinski

Karoq, a leasing

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Karoq, a leasing

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
Lucien
Samochód: VW Tiguan 2.0 TSI 4x4 190KM

Re: Karoq, a leasing

Post autor: Lucien »

Jak wiadomo jest dostępny...

Czy ktoś ma za sobą wybór leasingodawcy przy nowo rozpoczętej działalności gospodarczej (styczeń 2018).

Nie chcę płacić większej pierwszej raty niż 10%. Na co VWL się nie zgadza.

tborowsk

Post autor: tborowsk »

Raczej bez szans na dobry leasing, jak tak krótko prowadzisz działalność. Wstrzymałbym się kilka miesięcy.

Awatar użytkownika
Lucien

tborowsk pisze:Raczej bez szans na dobry leasing, jak tak krótko prowadzisz działalność. Wstrzymałbym się kilka miesięcy.
Co znaczy wg Ciebie "dobry"?

tborowsk

Lucien pisze: 09 mar 2018, 11:08
tborowsk pisze:Raczej bez szans na dobry leasing, jak tak krótko prowadzisz działalność. Wstrzymałbym się kilka miesięcy.
Bez opłaty wstępnej (nie ma sensu mrozić pieniędzy, lepiej dopłacić 200 zł do raty, nić na starcie wydać 12 tys,. zł, bo 200 zł w budżecie sobie w jakiś sposób załatasz, ale już 12 tys. zł nie) oraz z niskim oprocentowaniem. W innym wątku napisałem swoją przygodę z VWL i de facto kwotą jaką udało mi się uzyskać. To wprawdzie wynajem, ale rozliczasz jak leasing operacyjny.

W skrócie leasing niskich rat wyliczyli mi na 1513 zł netto. Ale w tej opcji nie mam zakupu opon, wymiany opon, przechowywania opon, napraw samochodu, a jedynie pakiet przeglądów. A wynajem w VWL po negocjacjach wyszedł mi 1520 zł netto i mam pełną obsługę auta :) Zatem można :)

Awatar użytkownika
Lucien

tborowsk pisze:
Lucien pisze: 09 mar 2018, 11:08
W skrócie leasing niskich rat wyliczyli mi na 1513 zł netto.
Jaki Ci wychodzi koszt umowy w %?

tborowsk

w Leasingu niskich, było to 110%. Przy wynajmie finansowanie jest na poziomie 1312 zł netto, więc koszty wychodzą dużo niższe. Zobacz na screeny.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Lucien

tborowsk pisze:w Leasingu niskich, było to 110%. Przy wynajmie finansowanie jest na poziomie 1312 zł netto, więc koszty wychodzą dużo niższe. Zobacz na screeny.
Obrazek

Obrazek
Dzięki, o to mi chodziło Obrazek

bzylak

Post autor: bzylak »

tborowsk pisze: 09 mar 2018, 11:25 w Leasingu niskich, było to 110%. Przy wynajmie finansowanie jest na poziomie 1312 zł netto, więc koszty wychodzą dużo niższe. Zobacz na screeny.
Obrazek

Obrazek
a co to jest ten assitance? 10zl?

to nie jest to samo co gwarancja mobilnosci za 0 zł?

i drugie pytanie dlaczego jest jednak wliczony ten serwis jak pakiet przeglądow jest za 0 zł?

dzięki za odpowiedź

tborowsk

bzylak pisze: 11 mar 2018, 19:10 a co to jest ten assitance? 10zl?

to nie jest to samo co gwarancja mobilnosci za 0 zł?

i drugie pytanie dlaczego jest jednak wliczony ten serwis jak pakiet przeglądow jest za 0 zł?

dzięki za odpowiedź
Hmm.

Ten assistance daje mi:
1. W ramach usługi assistance Firma zobowiązuje się zapewnić 24 godzinny program pomocy drogowej
w zakresie:
a) organizacji holowania do stacji obsługi wskazanej przez Firmę samochodu, który na skutek
wypadku drogowego lub awarii utracił zdolność do samodzielnego poruszania się (poza awariami
akumulatora z winy Klienta),
b) świadczeń dodatkowych związanych z organizacją powrotu do miejsca zamieszkania kierowcy
oraz zorganizowaniem odbioru naprawionego samochodu lub organizowaniem kontynuacji podróży
kierowcy, jeśli koszty kontynuacji podróży nie są wyższe od kosztów powrotu,
c) organizacji noclegu w hotelu na okres 1 doby hotelowej, w przypadku, gdy zdarzenie, z którym
wiąże się potrzeba skorzystania z usług assistance, miało miejsce w nocy lub w trudnych
warunkach atmosferycznych, bądź też zaistniały inne okoliczności niepozwalające na
zorganizowanie należnych świadczeń.
2. Do skorzystania z usługi assistance będą upoważnieni: kierowca samochodu (osoba upoważniona
przez Klienta) oraz pasażerowie upoważnieni przez Klienta w maksymalnej liczbie wskazanej w
dowodzie rejestracyjnym, z wyjątkiem autostopowiczów.
3. Usługa assistance nie obejmuje przypadków unieruchomienia samochodu na skutek: braku paliwa,
użycia niewłaściwego paliwa, zgubienia lub zatrzaśnięcia kluczyków w pojeździe, mechanicznego
uszkodzenia opony.
Szczerze, to nie wiem, co daje gwarancja mobilności. Patrząc na zakres tego assistance, to jest to samo?

Co do przeglądów, to przeglądy masz do 60 tys. km. Z kolei ja na 3 lata potrzebuję przebieg 90 tys. km.
Dodatkowo pakiet przeglądów, to tylko przeglądy (filtry, oleje, robocizna). Jak będziesz musiał zmienić tarcze czy klocki czy cokolwiek innego, czy auto Ci się zepsuje, to płacisz z własnej kieszeni. Przy wynajmie masz wszystko w cenie raty. Pełna obsługa auta. Wynajmującemu zostaje jedynie zalewać paliwo i płyn do spryskiwaczy oraz raz w roku ubezpieczenie.

Kontrakt serwisowy wg umowy obejmuje:
W ramach usługi serwisu Firma zobowiązuje się do zapewnienia:
a) organizacji czynności serwisowych przez Centrum Techniczne obejmującej rejestrację wszystkich
czynności zgłoszonych przez Klienta związanych z akceptacją terminów i zakresu przeglądów oraz
napraw technicznych samochodu,
b) obowiązkowych przeglądów rejestracyjnych i okresowych wraz z materiałami eksploatacyjnymi we
wskazanych przez siebie stacjach obsługi – zgodnie z instrukcją obsługi samochodu objętego
umową,
c) napraw samochodu we wskazanych przez siebie stacjach obsługi w ramach gwarancji producenta
lub sprzedawcy samochodu,
d) napraw samochodu we wskazanych przez siebie stacjach obsługi po upływie okresu gwarancji,
wynikających z normalnego zużycia części i elementów podczas prawidłowej eksploatacji
samochodu zgodnie z instrukcją obsługi wydaną przez producenta lub sprzedawcę samochodu
objętego umową.

ODPOWIEDZ