Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
gargamel
Samochód: Karoq 2,0 TDI

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: gargamel »

Mój Karoq w końcu znalazł się na linii produkcyjnej .

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Post autor: langolier »

gargamel pisze:Moje zamówienie dziś 7 msc mija . Co ciekawe w międzyczasie bez problemu Kamiqa żonie kupilem , wogóle go nie zamawiając .Ot stał w salonie, jak pól litra w monopolowym .
Po prostu kupiłeś z wyposażeniem placowym. Nie mieszajmy różnych systemów Obrazek

gargamel
Samochód: Karoq 2,0 TDI

Post autor: gargamel »

langolier pisze: 27 kwie 2023, 10:05
gargamel pisze:Moje zamówienie dziś 7 msc mija . Co ciekawe w międzyczasie bez problemu Kamiqa żonie kupilem , wogóle go nie zamawiając .Ot stał w salonie, jak pól litra w monopolowym .
Po prostu kupiłeś z wyposażeniem placowym. Nie mieszajmy różnych systemów Obrazek
To raczej Ty mieszasz systemy,albo po prostu szukasz dziury w calym :mrgreen: .Napisalem ten post jako ciekawostkę , bo sporo ludzi w okresie oczekiwania rezygnuje z zakupu ze względu na przellużający się termin odbioru . Poza Kamykiem, moglem zakupić full wyposażoną Octavie , oraz nieco biedniejszego Superba . Karoq tez był w międzyczasie do kupienia,ale w nie interesującej mnie konfiguracji
Swoją drogą, jakie to jest wyposażenie placowe ? Bo skoro Kamiq stal w salonie, to idąc tym tokiem myslenia , miał salonowe .

langolier

Jako wyposażenie "salonowe" rozumiem raczej takie z aut demonstracyjnych - zwykle "full wypas". Auta "placowe" to pakiet aut, który autoryzowany dealer MUSI zamówić w ramach - nazwijmy to - kontyngentu. Są to auta w różnych kolorach, różnie wyposażane (np. Style + różne dodatki). Dealer w normalnych warunkach (czytaj: gdy okres od zamówienia to odbioru liczymy w tygodniach a nie kwartałach) ma poważny problem z pozbyciem się ich, bo albo płacisz za coś czego nie chcesz albo godzisz z brakiem czegoś pożądanego. Dlatego zwykle są (powinny być) one sprzedawane w "niebywałych promocjach" ... Niestety teraz rynek zchrzanił i tą zasadę.... 🫢

Grubeq
Samochód: Karoq sportline 1.5 dsg

Post autor: Grubeq »

Ooo Panie , ale żeś mi zabił ćwieka.

To mówisz że czekają na moje auto, żebym go nie kupił ? Nawet ostatnio mi to powiedzieli, byłem oglądać kadiaqa bo miałem wątpliwości i powiedzieli że chętnie przyjmą mojego karoqa :/

langolier

Jakiś powód różnicy w czasie oczekiwania musi być. Może jest to moment zamówienia, bo np. produkcja Karoq jest zaplanowana na taką datę, że czas wypada długi ? Zresztą jeśli to co napisałem poprzednio to prawda, to mają tyle zamówień, że akurat Twoje sobie mogą przesunąć a wstawić inne (powód dowolny).

langolier

Informacja z dzisiaj od sprzedawcy: produkcja auta drugi tydzień czerwca, w salonie ok. 20 czerwca.
Data złożenia zamówienia: 25 lutego 2023, czyli czas oczekiwania 4 miesiące. Na razie ;)

Sylwia91
Samochód: Skoda Karoq 1.5

Post autor: Sylwia91 »

Więc jest nadzieja. U nas zamówienie z 24.02 i póki co cisza.

Grzegorz
Samochód: Karoq Sportline 2.0 TSI, DSG, 4x4, 2023r

Post autor: Grzegorz »

Sylwia91 pisze: 08 maja 2023, 17:08 Więc jest nadzieja. U nas zamówienie z 24.02 i póki co cisza.
Moje zamówienie z 6.01 i też cisza.
Pozdrawiam
Grzegorz

langolier

Wcześniej pisałem, że to nie jest "normalna" kolejka, tzn. wg momentu zamówienia.
Coś innego ma tu znaczenie. Widzimisię sprzedawców ? Dostępne w montowni wyposażenie ? Wybrany lakier ?
Podobno przestają produkować skrzynie manualne, może tu jest problem ? Może auta z DSG przychodzą szybciej ?

ODPOWIEDZ