Czas oczekiwania na Karoqa
-
infodan
- Samochód: Skoda Karoq 1,5 TSI DSG Style
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
Cześć, zamówiłem Karoqa 20 kwietnia, dziś rano telefon od dealera, że wyprodukowany i za ok. 1-2 tygodnie do odbioru.. jeszcze jestem w szoku.. spodziewałem się w październiku.. muszę szybko liczyć kasę..
🫣
Niestety, w zamówieniu brak terminu. Dołożyłem sporo wyposażenia, więc się nie nakręcam. Prawdopodobnie Travel Assist i system Canton powodują poślizg, ale to tylko plotki zasłyszane. Trzeba raczej cierpliwie czekać, aż na taśmie pojawią Sportline z tym silnikiem. Gdzieś czytałem, że stanowią one nie więcej niż 10% zamówionych Karoqów....
-
Grzegorz
- Samochód: Karoq Sportline 2.0 TSI, DSG, 4x4, 2023r
Ja też trochę doposażyłem hak, alarm, koło, travel assist, DCC, winter i tech amundsen nagłośnienia canton w styczniu nie było w ofercie.KAROQMAN pisze: ↑21 cze 2023, 10:27 Niestety, w zamówieniu brak terminu. Dołożyłem sporo wyposażenia, więc się nie nakręcam. Prawdopodobnie Travel Assist i system Canton powodują poślizg, ale to tylko plotki zasłyszane. Trzeba raczej cierpliwie czekać, aż na taśmie pojawią Sportline z tym silnikiem. Gdzieś czytałem, że stanowią one nie więcej niż 10% zamówionych Karoqów....
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Witajcie.
Wreszcie info odnośnie produkcji zamówiony 4 marca produkcja 29 tydzień czyli koniec lipca.
Sportline manual, Canton, ACC, koło, hak, winter plus, gniazdo 230V,
Wreszcie info odnośnie produkcji zamówiony 4 marca produkcja 29 tydzień czyli koniec lipca.
Sportline manual, Canton, ACC, koło, hak, winter plus, gniazdo 230V,
-
infodan
- Samochód: Skoda Karoq 1,5 TSI DSG Style
Ano właśnie, 2.0 TSI, 4x4, alarm, koło, travel assist, winter plus, tech amundsen, canton (nie było w cenniku, ale był w konfiguratorze dealerskim), przygotowanie pod hak (nie chcę składanego), elektryczna klapa, bez DCC (długo się zastanawiałem, ale jednak nie). Wszystko całkowicie czarne. A co do gniazda 230V - bezpieczne podłączenie urządzeń o mocy max. 150W? Chyba tylko laptop. Tymczasem przetwornica niewielkich rozmiarów o mocy 2000W (suszarka, czajnik elektryczny itp.) to wydatek 250zł (zamiast 1000). Tak więc czekamy.....
I jeszcze jedno. Od kiedy norma Euro7, bo może nie zdążę kupić?
-
PrzemasCeli
- Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG
Nie, chcę mieć na stałe, na sztywno. Ten elektryczny i tak składa sie recznie (ręka lub nogą). I jeszcze jedna ważna sprawa: w czasie jazd testowych zauwazyłem, że słychać lekki szum przez boczne szyby (chyba od słupków lub lusterek). Niestety Karoq, w odróżnieniu od Octavii, Kodiaqa i superba nie ma szyb dźwiekochłonnych. Jak się pojawią natychmiast wymienię. Pozdrawiam