Ondre pisze: ↑28 cze 2023, 21:21
Zastanawia mnie dlaczego wycofali możliwość zamówienia manuala w 2.0 TDI. Ma ktoś jakieś sprawdzone info dlaczego tak jest?
Sory rzeczywiście w konfiguratorze diesel 150 km jest tylko DSG 4x4 ale w cenniku jeszcze jest manualna, coś się dzieje niedobrego bo w Seacie Atece znikły z oferty 2.0 tsi.
Ja właśnie czekam na Karoka 2.0 tsi już idzie 7 miesiąc i cisza zupełna.
U mnie 4 miesiące ciszy bez terminu. Wcześniej miałem skonfigurowanego pod siebie Seata Ateca, ale na 2 dni przed podpisaniem umowy wycofali z niego 2.0 TSI (końcówka lutego). Wczesniej myslałem o Tiguanie, ale tam 2.0 TSI zniknął w grudniu 2022 (razem z całym cennikiem). Teraz więc czekam na 2.0 Sportline i nie wiem, czy nie rozglądać sie już za czymś, co da sie kupić....
KAROQMAN pisze: ↑02 lip 2023, 12:19
U mnie 4 miesiące ciszy bez terminu. Wcześniej miałem skonfigurowanego pod siebie Seata Ateca, ale na 2 dni przed podpisaniem umowy wycofali z niego 2.0 TSI (końcówka lutego). Wczesniej myslałem o Tiguanie, ale tam 2.0 TSI zniknął w grudniu 2022 (razem z całym cennikiem). Teraz więc czekam na 2.0 Sportline i nie wiem, czy nie rozglądać sie już za czymś, co da sie kupić....
U mnie 7 miesiąc idzie bez terminu też 2.0 TSI Sportline zaczynam się obawiać realizacji zamówienia.
Może zbierają zamówienia, tymczasem szybko postępuje produkcja 1.5 tsi. Jeśli się uda kupić, może to być jedna z ostatnich serii 2.0. Pocieszam się, że podobno moje zamówienie zostało przyjęte do produkcji przez Skodę.
Pisałem ze po dwóch miesiącach wskoczyła data produkcji, ucieszony po trzech tygodniach info ze data znikła i od maja cisza. Ciekaw jestem jak to będzie.
kormoran pisze: ↑07 lip 2023, 18:44
Pisałem ze po dwóch miesiącach wskoczyła data produkcji, ucieszony po trzech tygodniach info ze data znikła i od maja cisza. Ciekaw jestem jak to będzie.
W naszym przypadku problemem pewnie jest silnik może DSG lub napęd 4x4. Karoki 1,5 bez problemu schodzą z pełną elektroniką i DSG.