Co to znaczy nie było opcji na 2.0 tsi jak na pewno pamiętam już w listopadzie 2022 był w cenniku bo się wachałem do stycznia 2023.
Czas oczekiwania na Karoqa
-
Grzegorz
- Samochód: Karoq Sportline 2.0 TSI, DSG, 4x4, 2023r
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
-
langolier
- Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki
Po prostu nie było tego silnika w konfiguratorze.
A jeśli chodzi np. o skrzynię biegów to też miałem wahania ale w stronę manuala. Odradził mi sprzedawca, sugerując dłuuugie czekanie.
A jeśli chodzi np. o skrzynię biegów to też miałem wahania ale w stronę manuala. Odradził mi sprzedawca, sugerując dłuuugie czekanie.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2023, 20:08 przez langolier, łącznie zmieniany 1 raz.
Więc worek się wysypał, dziś dostałem info o 37 tygodniu, zamówienie z końca lutego, kolejność sugeruje realizację wg zamówień
Potwiedzam info Grzegorza. Zimą 2.0 TSI był dostępny tylko w wersji Sportline. Co ciekawe wcześniej był okres, gdy nie było takiej opcji. Volkswagen zmienia to często. Właśnie wtedy chciałem złożyć zamówienie na Tiguana, ale wycofali ten silnik gdzieś na przełomie listopada i grudnia 2022, nie można też było przez 2-3 miesiące znaleźć cenników na stronie, działał tylko konfigurator. Skonfigurowałem więc Seata Ateca, dobrze to wychodziło cenowo, ale na 2 dni przed podpisaniem umowy w lutym wycofali ten silnik z oferty. Szybko więc zamówiłem Karoqa, choć w porównaniu do Ateki, z podobnym wyposażeniem (nawet lepszym w Ateca, po tempomat był predykcyjny) Skoda okazała sie droższa o 15 tys. Tymczasem na wiosnę wróciły silniki 2.0 TSI do Tiguana i T-roca, nawet w kilku wersjach. Ceny znów mocno podskoczyły. W Ateca nadal nie ma. Myślę, że wreszcie uda się to sfinalizować w Skodzie. Pytanie, jak długo będzie w sprzedaży ten silnik i w jakich modelach koncernu?
-
Grzegorz
Ja też byłem w Seacie ale okazało się że w Atece tylko ledy brak matriksów i przeszło mi.KAROQMAN pisze: ↑25 sie 2023, 11:17 Potwiedzam info Grzegorza. Zimą 2.0 TSI był dostępny tylko w wersji Sportline. Co ciekawe wcześniej był okres, gdy nie było takiej opcji. Volkswagen zmienia to często. Właśnie wtedy chciałem złożyć zamówienie na Tiguana, ale wycofali ten silnik gdzieś na przełomie listopada i grudnia 2022, nie można też było przez 2-3 miesiące znaleźć cenników na stronie, działał tylko konfigurator. Skonfigurowałem więc Seata Ateca, dobrze to wychodziło cenowo, ale na 2 dni przed podpisaniem umowy w lutym wycofali ten silnik z oferty. Szybko więc zamówiłem Karoqa, choć w porównaniu do Ateki, z podobnym wyposażeniem (nawet lepszym w Ateca, po tempomat był predykcyjny) Skoda okazała sie droższa o 15 tys. Tymczasem na wiosnę wróciły silniki 2.0 TSI do Tiguana i T-roca, nawet w kilku wersjach. Ceny znów mocno podskoczyły. W Ateca nadal nie ma. Myślę, że wreszcie uda się to sfinalizować w Skodzie. Pytanie, jak długo będzie w sprzedaży ten silnik i w jakich modelach koncernu?
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
-
Olo
- Samochód: Skoda Karoq 1.5tsi DSG Style + dodatki
Wreszcie odebrałem swojego karoqa zamówionego pod koniec kwietnia 2023r.
-
Grzegorz
Taka ciekawostka dla oczekujących, przerwy w produkcji: https://autokult.pl/skoda-wstrzymuje-pr ... HtaVZECV0Q
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
No to kicha, mój miał sie produkować w tym tygodniu.....