Dźwięk silnika z głośników
Hej, mam pytanie do użytkowników 2.0 TSI Sportline. We wszystkich testach redakcyjnych Karoq w trybie jazdy Sport emituje dźwięk V8 z głośników. U mnie tego nie ma. A u Was?
-
Grzegorz
- Samochód: Karoq Sportline 2.0 TSI, DSG, 4x4, 2023r
Re: Dźwięk silnika z głośników
wydaje mi sie, ze na ustawieniu sport(wersja z DCC) silnik inaczej "hałasuje", ale nie robilem jakiegos porównania póki co.
-
Grzegorz
- Samochód: Karoq Sportline 2.0 TSI, DSG, 4x4, 2023r
Dziś zrobiłem parę testów i dźwięku z głośników brak, oczywiście praca silnika na sporcie jest zauważalnie inna bo utrzymywane są wyższe obroty. (mam DCC)
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
-
kamska
- Samochód: Karoq 2.0 TDI Sportline 2022r.
Wydaje mi się, że musi być dodatkowe nagłośnienie "Canton" - woofer w kole zapasowym. Demo takim jezdziłem fajnie brzmiało.
Ja mam Sportline ale w 2.0 TDI więc nie brzmi, poza tym nie mam woofera ( w kwietniu 22 nie był dostępny- kryzys elektorniki po pandemii) a wziąłbym bo przed FL kosztował jak dobrze pamiętam zaledwie 1200zł.
pozdrawiam
Ja mam Sportline ale w 2.0 TDI więc nie brzmi, poza tym nie mam woofera ( w kwietniu 22 nie był dostępny- kryzys elektorniki po pandemii) a wziąłbym bo przed FL kosztował jak dobrze pamiętam zaledwie 1200zł.
pozdrawiam
Wasze informacje na temat braku podbijania dźwięku silnika z głośników są dla mnie cudowną nowiną
Mam nadzieję, że w moim egzemplarzu też nie będzie tej wiochy, choć będę miał Cantona.
Nigdy nie zrozumiem, po co producenci aut wpadli na tak żenujący pomysł żeby R4 udawało V8.
Nigdy nie zrozumiem, po co producenci aut wpadli na tak żenujący pomysł żeby R4 udawało V8.
Mam Cantona i to nie działa. Nie pomaga też wyłączenie trakcji, Autohold czy hamulca elektrycznego. Tu nie chodzi o oczekiwanie brzmienia V8, tylko o wyjaśnienie dlaczego nie ma, a miał być. Poza tym traktuję to jako zabawę, ponieważ i tak w tym trybie jeżdżę b. rzadko, a poza tym można go wyłączyć lub jeździć w innym trybie. Taka namiastka młodzieńczego marzenia - i tylko tym ten dźwiek miał być. Póki co wysłałem zapytanie do Skoda Polska. Podzielę się odpowiedzią.
Witam
u mnie dźwięk jest emitowany podczas wszystkich trybów jazdy oprócz ECO.
Pozdrawiam
u mnie dźwięk jest emitowany podczas wszystkich trybów jazdy oprócz ECO.
Pozdrawiam
Kolega odbierał auto w maju i ma ten pseudo-dźwięk z głośników. Ja odbierałem identyczną konfigurację w zeszłym miesiącu i nie mam. Piwo dla tego kto rozwikła tę zagadkę.
A czy kolega jechał z Toba i potwierdził ze nie ma?Juras pisze:Kolega odbierał auto w maju i ma ten pseudo-dźwięk z głośników. Ja odbierałem identyczną konfigurację w zeszłym miesiącu i nie mam. Piwo dla tego kto rozwikła tę zagadkę.
Ja z początku tez nie słyszałem ale uświadomiłem sobie ze tak nie powinien brzmieć silnik.
Jeśli masz możliwość, to Wlacz tryb eco jak Mirek wspomniał.
Sent from my iPhone using Tapatalk