Wskaźnik numeru włączonego biegu DSG
Wskaźnik numeru włączonego biegu DSG
Na filmach w YT oraz w testowym modelu, którym jeździłem przed zakupem na wirtualnym kokpicie prezentowany był numer aktualnie załączonego biegu przez skrzynię DSG (np. D1, D2 ... D7). Tymczasem w odebranym wczoraj autku jest tylko literka D bez numeru biegu.
Czy da się to jakoś przełączyć, żeby pokazywało numer biegu?
Czy da się to jakoś przełączyć, żeby pokazywało numer biegu?
-
langolier
- Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki
Re: Wskaźnik numeru włączonego biegu DSG
Sprawdź w ustawieniach.
Nic nie musiałem ustawiać. Od początku pokazuje D1, itd. albo M1...
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
Sytuacja chyba się wyjaśniła, niestety niezbyt pozytywnie - to zmiana w najnowszych modelach Karoq-a.
Mój odbierany był 25.06.2024 i w tej produkcji Skoda wyłączyła prezentację numeru biegu w trybie D. Pozostaje tylko prezentacja numeru przy trybie Sport (S1, S2, ..., S7) lub manual (M1, M2, ..., M7).
Taką informację przekazał mi mój opiekun w salonie, gdzie kupiłem auto. Szkoda ...
Ciekawe, czy zostanie to wprowadzone także w ramach aktualizacji oprogramowania w samochodach, gdzie fabrycznie prezentacja numeru jest dostępna.
Mój odbierany był 25.06.2024 i w tej produkcji Skoda wyłączyła prezentację numeru biegu w trybie D. Pozostaje tylko prezentacja numeru przy trybie Sport (S1, S2, ..., S7) lub manual (M1, M2, ..., M7).
Taką informację przekazał mi mój opiekun w salonie, gdzie kupiłem auto. Szkoda ...
Ciekawe, czy zostanie to wprowadzone także w ramach aktualizacji oprogramowania w samochodach, gdzie fabrycznie prezentacja numeru jest dostępna.
Jeśli w zamian dostanę wskazanie naładowania akumulatora w apce MySkoda, to niech sobie biorą te numerkiBrum pisze: ↑28 cze 2024, 10:08 Sytuacja chyba się wyjaśniła, niestety niezbyt pozytywnie - to zmiana w najnowszych modelach Karoq-a.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
Ja akurat lubię takie drobne szczegóły na które przestaję zwracać uwagę po tygodniu xD Ciekawe czy we wszystkich nowych to będzie czy może jeszcze się trafi że będzie pokazywało, przekonam się jak odbiorę swojego 
Ja odbierałem pod koniec kwietnia i też nie pokazuje na jakim jest biegu, też mnie to zdziwiło.