Pytanie może głupawe, ale nie mogę sobie z tym poradzić.
Jak ustawić radio, żeby nie włączało się automatycznie po uruchomieniu silnika? Za każdym razem, gdy uruchamiam silnik włącza się radio, niezależnie od tego, w jakim stanie radia wyłączałem zapłon. Próbowałem szukać w ustawieniach, próbowałem wyłączać zapłon przy wyłączonym radiu (przekreślony głośniczek) lub przy radiu ściszonym na zero przed wyłączeniem - zawsze to samo, po ponownym starcie auta radio się włącza.
Co dziwne, przychodzi taki moment, że radio przestaje się włączać (ale nie mam pojęcia dlaczego, co innego zrobiłem przed wyłączeniem zapłonu) i tak zostaje. Ponowne starty i wyłączenia zapłonu już nie uruchamiają radia.
Wystarczy jednak, że uruchomię radio w trakcie jakiejś jazdy i problem powraca ...
Co robię nie tak?
jak ustawić radio, żeby nie włączało się automatycznie po uruchomieniu silnika?
Re: jak ustawić radio, żeby nie włączało się automatycznie po uruchomieniu silnika?
Po uruchomieniu silnika uruchamia się automatycznie ostanie źródło sygnału - w zakładce media można wybrać na przykład sparowany telefon, to wtedy radio nie będzie się uruchamiało po włączeniu zapłonu. Jeśli natomiast przed wyłączeniem silnika mialeś włączone radio, to zawsze się uruchomii po zapłonie.