Elektronika
-
Andrewd1986
- Samochód: Skoda Karoq DSG Style
Elektronika
Moja Skoda ostatnio zaczyna wariować.
Raz wyskoczył mi komunikat, że system Keyless jest uszkodzony, a start stop niesprawny. Przejechałem kilometr do sklepu i po ponownym odpaleniu wszystko wróciło do normy. Raz na jakiś czas wywala mi brak widoczności i nie działa niby asystent pasa ruchu - dzieje się to w 99% tylko gdy wyjeżdżam z polnej dróżki. Gdy wjadę na asfalt i zaczynają się pojawiać znaki wszystko wraca do normy. Ostatnio zostawiłem odsłoniętą panoramę. Rano patrzę - zasunięta w 90%. Dziś ni stąd ni zowąd włączył się alarm. Niedawno coś się nie domknął bagażnik, jak chciałem zamknąć auto zaczęły błyskać światła i zamki wariować. Otworzyłem bagażnik jeszcze raz, zamknąłem i wszystko wróciło do normy.
W trakcie jazdy na tempomacie aktywnym nagle wyskoczył mi komunikat hamuj i auto ze 130 km / h zhamowało dość mocno do ok. 90 i wróciło do ustawionej prędkości, jakby jakąś niewidoczną przeszkodę wykryło...
Raz po raz zamek centralny próbuje się zamknąć po ruszeniu w drogę, ale nie może.
Kilka razy pstyka i kłódka zaskakuje albo po ponownym odpaleniu auta albo nagle w trakcie jazdy jakby samo się naprawia.
O co kuźwa chodzi?
Raz wyskoczył mi komunikat, że system Keyless jest uszkodzony, a start stop niesprawny. Przejechałem kilometr do sklepu i po ponownym odpaleniu wszystko wróciło do normy. Raz na jakiś czas wywala mi brak widoczności i nie działa niby asystent pasa ruchu - dzieje się to w 99% tylko gdy wyjeżdżam z polnej dróżki. Gdy wjadę na asfalt i zaczynają się pojawiać znaki wszystko wraca do normy. Ostatnio zostawiłem odsłoniętą panoramę. Rano patrzę - zasunięta w 90%. Dziś ni stąd ni zowąd włączył się alarm. Niedawno coś się nie domknął bagażnik, jak chciałem zamknąć auto zaczęły błyskać światła i zamki wariować. Otworzyłem bagażnik jeszcze raz, zamknąłem i wszystko wróciło do normy.
W trakcie jazdy na tempomacie aktywnym nagle wyskoczył mi komunikat hamuj i auto ze 130 km / h zhamowało dość mocno do ok. 90 i wróciło do ustawionej prędkości, jakby jakąś niewidoczną przeszkodę wykryło...
Raz po raz zamek centralny próbuje się zamknąć po ruszeniu w drogę, ale nie może.
Kilka razy pstyka i kłódka zaskakuje albo po ponownym odpaleniu auta albo nagle w trakcie jazdy jakby samo się naprawia.
O co kuźwa chodzi?
-
langolier
- Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki
Re: Elektronika
Deszcz. Wilgoć.
-
Andrewd1986
Serio? Aż tak Skody są wrażliwe? Mam ją dopiero kilka miesięcy. To co będzie zimą?
Gdzie jest taki newralgiczny punkt, który warto byłoby doizolować?
Gdzie jest taki newralgiczny punkt, który warto byłoby doizolować?
-
langolier
- Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki
Nie wiem, czy są, ale kojarzę fakty. Ty masz ją kilka miesięcy a ile ona ma ?
BTW: warto profil uzupełnić
BTW: warto profil uzupełnić
-
Andrewd1986
Ok, Skoda Karoq, 2017, 1.5 TSI
-
Andrewd1986
Ogólnie przed zakupem sprawdzał mi ją sam Szafrański w Motosyntezie i wszystko było ok. Słyszałem, że Skody mają problemy z elektroniką, ale żeby aż tak? Trochę deszczyku i wilgoci i systemy wariują? Strach jeździć, jak nagle by mi na tempomacie zszytał pseudoprzeszkodę i z dużej prędkości wyhamował do zera... Nie mówiąc o innych błędach, o których wspomniałem...
Aktualny przebieg to raptem 86000 km
Aktualny przebieg to raptem 86000 km
Nie potwierdzam. Mieszkając od kwietnia do połowy września na działce, auto stało "pod chmurką". Zero problemów.Andrewd1986 pisze: ↑16 wrz 2024, 22:07 Słyszałem, że Skody mają problemy z elektroniką, ale żeby aż tak? Trochę deszczyku i wilgoci i systemy wariują?
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
Czy Twój Karoq miał jakieś naprawy blacharskie? Tu bym szukał przyczyny.Andrewd1986 pisze:Moja Skoda ostatnio zaczyna wariować.
O co kuźwa chodzi?
Mam z 2020 i zero problemów z elektroniką.
Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam,
Jacek
Jacek