Jakie upusty w salonie .
Jakie upusty w salonie .
Skoda Karoq (cena katalogowa 157900)
Jakie maksymalne upusty mogę uzyskać w salonie skody na nowego Karoqa ?
Pozdrawiam
Jakie maksymalne upusty mogę uzyskać w salonie skody na nowego Karoqa ?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2024, 19:43 przez sebkeg, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Jakie upusty w salonie .
Zależy od salonu, ja jak zamawiałem w maju to w jednym zaproponowali 5% a w drugim niecałe 4%, plus jakieś pierdoły w gratisie. Myślę że bliżej końca roku mogą być skłoni na lepsze propozycje jak nie będzie się sprzedaż zgadzała 
Najlepsza oferta jaką do tej pory dostałem to upust z 157 900 na 144 000, czyli 13 900 rabatu, to jest ok 9%. Zastanawiam się czy można coś więcej wyszarpać .
Nie z placu , Karoq zamówiony wg własnej konfiguracji (warunek że jeszcze w 2024 będzie odebrany)
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2024, 19:44 przez sebkeg, łącznie zmieniany 1 raz.
No jak? Kodiaq ma lifting i to konkretny. Jakim cudem możesz nie wiedzieć o jego lifcie/nowej wersji? Na pewno chciałeś napisać o Kodiaqu? Chyba mylisz Kodiaqa z Karoqiem.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
To wg mnie dostałeś bardzo dobrą ofertę, bo ja dostałem ok. 3 % upustu zamawiając Sportline w grudniu '23 z odbiorem w lutym' 24.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
U mnie wyszło w sumie wyszło z ~145k na ~135k. Zamówiony w sierpniu ale jeszcze czekam (w statusie jest na lakierni) - konfiguracja własna
Na forum Kodiaqa teraz pojawił się post z rabatami jakie zaproponowali jednemu z użytkowników forum w tym temacie
https://www.kodiaq-klub.pl/forum/viewto ... 110#p52110
Myślę że nie obrazi się jak zacytuję tu jego post
https://www.kodiaq-klub.pl/forum/viewto ... 110#p52110
Myślę że nie obrazi się jak zacytuję tu jego post
Post autor: JS91
Jestem świeżo po złożeniu zamówienia, więc mogę podzielić się doświadczeniami:
- wstępne zapytanie wysłałem do 20 salonów (Warszawa, Łódź i Lublin + bliższe i dalsze okolice tych miast)
- proponowane rabaty wahały się od ok. 3 do 8% (licząc od ceny katalogowej, więc jest w tym % także obecna promocja)
- najsłabsze oferty dały salony z Łodzi i okolic (3-5.6%), trochę lepiej Lublin i Świdnik (4.3-7.3%)
- w Warszawie był największy rozstrzał: od 3.5 do 7.9% (okolica dała 5.8-7.8%)
- ostatecznie udało mi się ugrać 9.2% w Warszawie