Zgadza się. To akurat wygodna funkcja - można zaryglować auto przed zamknięciem tylnych drzwi.PrzemasCeli pisze: ↑20 wrz 2024, 18:42Tak normalne. Ja tak często zamykam, zanim młody wysiądzie z samochodu. Nie musze na niego czekaćkulek79 pisze: ↑19 wrz 2024, 19:17 Dzisiaj przypadkowo odkryłem: przy otworzonych tylnych drzwiach pasażera mogłem zamknąć samochód np. dotykając klamkę. Odszedłem zadowolony kilkanaście metrów, na szczęście odwróciłem się i zobaczyłem, że tylne drzwi są na oścież otworzone!
Czy to normalne? Nie powinno być tak, że samochód nie zamknie się, tylko sygnalizuje otworzone drzwi? Tak miałem w Octavii 2012.
![]()
Usterki, awarie, wady fabryczne Karoqa FL
Re: Usterki, awarie, wady fabryczne Karoqa FL
Podbijam... Czy ktoś ma taki problem?kulek79 pisze: ↑30 lip 2024, 16:17 Nie wiem już co robić, serwis Skody umywa ręce, twierdzi, że problem "troszkę znany" i mam czekać na oficjalną aktualizację oprogramowania. Dziwne, wszystkie Karoq mają problem z AA??
Bardzo często w AA w nawigacji Google Maps oraz Asystencie Google nie działa głos. Dzieje się to na różnych telefonach z różnymi wersjami Android (od 10 do 14).
Czy do wymiany radio, moduł bluetooth... Szczegóły w linkach do filmików.
Serwis nie wie co robić. Twierdzą, że mam kupić certyfikowany model telefonu do Skody.... Jestem w lekkim szoku, kilka modeli przetestowali a reszta nie działa ??
Będę walczyć ze Skodą, ale potrzebuję informacji czy to problem na szeroką skalę czy jednak mam wadliwy egzemplarz radia.
-
langolier
- Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki
Mam radio Bolero i żadnych problemów z dźwiękiem. AA w telefonie wersja 12.9.6438.
-
langolier
Xiaomi 11T, Android 14. Ale działa też z Xiaomi 9 Lite, Android 11 mojej małżonki, tyle, że przez kabel USB.
Czy coś się udało z tym zrobić w trakcie przeglądu? U mnie też się czasami palą te światła, ale wydaje mi się, że zauważyłem pewną zależność. Otóż kiedy po zatrzymaniu wyłączę zapłon i dopiero później skrzynię przerzucę na P, to doświetlanie zakrętów się pali. Kiedy z kolei po zatrzymaniu najpierw skrzynię przerzucę na P, a dopiero później wyłączę zapłon, to światła się nie palą.
A przy okazji świateł. Jeszcze w wakacje robiłem długą trasę z południa Europy. Jadąc całą noc przez Rumunię co trzeci kierowca ciężarówki mrygał mi długimi, że go oślepiam, mimo że jechałem na światłach mijania. Nawet byłem w serwisie, żeby sprawdzili czy autopoziomowanie nie jest skopane (byłem załadowany na full), ale zweryfikowali, że jest ok. Zdarzało Wam się tak samo?
-
langolier
U mnie nie ma tego motywu z doświetlaniem zakrętów.
Czy na kontroli świateł też byłeś załadowany na full ? Pewnie nie... Może do pewnego załadowania regulacja świateł sobie radzi a potem osiąga granicę zakresu zadziałania a Ty przekroczyłeś ten poziom załadunku ?
Czy na kontroli świateł też byłeś załadowany na full ? Pewnie nie... Może do pewnego załadowania regulacja świateł sobie radzi a potem osiąga granicę zakresu zadziałania a Ty przekroczyłeś ten poziom załadunku ?
Coś w tym może być. Jak jechaliśmy z przyczepą kempingową do Chorwacji i miałem włączone automatyczne długie światła matrycowe, to niby ładnie wycinał pojazdy z przeciwka, ale jeden "TIR" mi pomrugał. Może to nie do mnie, a może faktycznie coś tam oślepiło, bo bagażnik miałem mocno obciążony.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
-
PrzemasCeli
- Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG
Przy TIRach czasami się to zdarza. Tym bardziej jak jest górka. Kierowca TIRa siedzi wysoko i zanim system "zobaczy" TIRa to kierowca tegoż samochodu jest już na linii naszych świateł, mimo że jego światła nie są jeszcze widoczne.Mars pisze: ↑18 lis 2024, 14:37Coś w tym może być. Jak jechaliśmy z przyczepą kempingową do Chorwacji i miałem włączone automatyczne długie światła matrycowe, to niby ładnie wycinał pojazdy z przeciwka, ale jeden "TIR" mi pomrugał. Może to nie do mnie, a może faktycznie coś tam oślepiło, bo bagażnik miałem mocno obciążony.
Czasami sa to ułamki sekund i w momencie jak TIRowiec sygnalizuje nam, że go oślepiamy, system w tym samym momencie wyłącza wiązkę skierowaną w jego stronę.
Dlatego często kierowcy TIRów tak psioczą na system matrycowy w samochodach.
Dlatego jednak (na ten przejazd) wyłączyłem automatyczne światła drogowe.PrzemasCeli pisze: ↑19 lis 2024, 6:47 Przy TIRach czasami się to zdarza. Tym bardziej jak jest górka. Kierowca TIRa siedzi wysoko i zanim system "zobaczy" TIRa to kierowca tegoż samochodu jest już na linii naszych świateł, mimo że jego światła nie są jeszcze widoczne.
Czasami sa to ułamki sekund i w momencie jak TIRowiec sygnalizuje nam, że go oślepiamy, system w tym samym momencie wyłącza wiązkę skierowaną w jego stronę
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.