Jestem tu nowy więc na początek witam wszystkich użytkowników Skody Karoq.
Mam Karoqa 2 miesiące, oprócz tego że to super furka i wszystko jest ok to chciałem Was zapytać o pewną rzecz. Dziś byłem na wymianie opon w ASO i po wyjeździe zauważyłem, że tam gdzie było szare podświetlenie i ikonka samochodu są tylko 2 linie oczywiście (jak widać na zdjęciu linie zostały, ale pomiędzy nimi nie ma podświetlonego na szaro pola i na nim brak ikony samochodu) Line Assist działa bezproblemowo od 65km. Czy ktoś mi może odpowiedzieć co ta ikona symbolizowała i dlaczego teraz już się nie pojawia? W instrukcji nie znalazłem nic niestety.
Z góry dziękuję za jakąś podpowiedź.
Stax pisze: ↑09 lis 2024, 13:57
Cześć. Wydaje mi się że ta odległość jak się za bardzo zbliżę jest pokazana przez te ikonę poniżej?
A mnie chodzi co obrazuje samochód pomiędzy tymi liniami w line assist, czyli jakby rzut samochodu z tyłu
Czy to jest coś związanego z tempomatem? Nigdy go nie uruchomiłem jeszcze
To są dwa tematy. Pierwszy z ikoną auta od tyłu - pokazuje się, gdy czujniki wykryją inny pojazd z przodu. Drugi temat z ikonami dwóch aut i pomiędzy nimi wykrzyknikiem - pojawia się wtedy, gdy szybko zbliżysz się do poprzedzajacegi auta. U mnie dodatkowo pojawia się wielkie czerwone ostrzeżenie i jeśli nie zareaguję, to auto samo zahamuje. Tempomat mam w trybie adaptacyjnym, a nie predykcyjnym.