Nie działa kluczyk po wymianie baterii.

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2022-)
Mars
Samochód: Skoda Karoq Sportline, 2,0 TSI.

Re: Nie działa kluczyk po wymianie baterii.

Post autor: Mars »

tomselek pisze: 20 mar 2025, 18:23 Ponieważ mój samochód jest na gwarancji kodowanie jest bezpłatne natomiast zapytałem sie co w możecie kiedy kończy sie gwarancja ?
Pracownik poinformował iz ponowne kodowanie było by płatne zgodnie z cennikiem
Na chwile obecna jedyne rozwiazanie jest wymiana baterii w serwisie jeśli tam dojdzie do rozkodowania serwis koduje na swoj koszt jedyny koszt to wymiana baterii tj 70 pln (napewno nie jest to tanio)
Mam nadzieje ze Skoda podejdzie poważnie do tematu ponieważ wymiana baterii powina zająć 10 sek a w obecnej sytuacji nalezy umawiac sie do serwisu na ponowne kodowanie co generuje juz zdecydowanie więcej czasu
No cóż. Auto mam dopiero roczne, ale jeśli po 4. latach gwarancji trzeba będzie wymienić baterię w "pilocie", a procedura podana przez producenta nie będzie działać i ASO będzie chciało wystawić fakturę za tę usługę, to zwrócę się do rzecznika konsumentów.

HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

PrzemasCeli
Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG

Post autor: PrzemasCeli »

Mars pisze: 20 mar 2025, 20:03 Auto mam dopiero roczne, ale jeśli po 4. latach gwarancji trzeba będzie wymienić baterię w "pilocie", a procedura podana przez producenta nie będzie działać i ASO będzie chciało wystawić fakturę za tę usługę, to zwrócę się do rzecznika konsumentów.
Mi pierwszy kluczyk "zawołał" wymianę ok 1,5 roku po odebraniu z salonu. Drugi jakieś 2-3 miesiące później (a nie był używany przez te 1,5 roku).
Więc w ciągu tych 4 lat czeka Ciebie przynajmniej 2 x wymiana ( x ilość kluczyków)

kamska
Samochód: Karoq 2.0 TDI Sportline 2022r.

Post autor: kamska »

Mars pisze: 10 mar 2025, 14:46
kamska pisze: 09 mar 2025, 20:58
Współczuje, ze tyle dałeś za Karoqa, jest tyle fajnych aut odrobine droższych...
Ooo, dziękuję, ale niestety nie znalazłem lepszego auta w takich pieniądzach. Podrzucisz modele? Zobaczę, co przegapiłem.
Mercedes GLB :), za półtora roku dam znać czy jest lepszy jakościowo ;)

kamska

tomselek pisze: 19 mar 2025, 10:24 Cześć,
Dołączam sie do tematu dziś wymieniłem baterie zgodnie z procedurą i sytuacja jak u większości użytkowników pilot nie działa :oops: , zadzwoniłem do serwisu poinformować o zaistniałej sytuacji ,problem jest znany i wysteruje wyłącznie w Karoqu naszczepcie samochód jest na gwarancji co oznacza ze kodowanie ponowne berdzie darmowe nie zmienia jednak faktu ze wymiana baterii generuje takie problemy .Co w momencie kiedy gwarancja wygaśnie ?
Mam nadzieje ze Skoda przyłoży sie do tematu i rozwiąże ten problem ponieważ wizerunkowo slabo to wyglada
Tak, na pewno będzie akcja serwisowa. W salonie w Bydgoszczy powiedzieli, że będą kodować dożywotnio za free ;)

kamska

PrzemasCeli pisze: 20 mar 2025, 10:24 Właśnie zrobiłem wymianę w drugim kluczyku. Również nie ma problemów i działa wszystko jak należy ....
Problem jest tylko z 1 fabryki ( niestety nie pamiętam która, a szukać nie mam ochoty)- takie info rozesłała centrala.

Mars
Samochód: Skoda Karoq Sportline, 2,0 TSI.

Post autor: Mars »

kamska pisze: 22 mar 2025, 18:31 Mercedes GLB :), za półtora roku dam znać czy jest lepszy jakościowo ;)
Raczysz sobie żartować. Napisałeś, że "odrobinę droższy", a cena GLB z przyspieszeniem 7 s do setki zaczyna się od ok. 247 kzł.
Jak chcesz, to załóż nowy wątek z takim tematem, czyli alternatywą dla Karoqa Sportline 2,0 TSI, bo tu zaśmiecamy.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

PrzemasCeli
Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG

Post autor: PrzemasCeli »

kamska pisze: 22 mar 2025, 18:31 Mercedes GLB :), za półtora roku dam znać czy jest lepszy jakościowo ;)
Chwalisz się czy żalisz ? A tak z drugiej strony, jeden z najbrzydszych samochodów , pasuje dla podstarzałego 70-letniego lekarza na emeryturze :!: :idea: :)

kamska

Mars pisze: 22 mar 2025, 20:28
Raczysz sobie żartować. Napisałeś, że "odrobinę droższy", a cena GLB z przyspieszeniem 7 s do setki zaczyna się od ok. 247 kzł.
Jak chcesz, to załóż nowy wątek z takim tematem, czyli alternatywą dla Karoqa Sportline 2,0 TSI, bo tu zaśmiecamy.
GLB z 2.0l dieslem w mocniejszej wersji 190koni coś koło 8 sekund robi, aktualnie wyprzedaż rocznika 225tyś bez panoramy można wyrwać ( 2024r).

kamska

PrzemasCeli pisze: 24 mar 2025, 6:11
Chwalisz się czy żalisz ? A tak z drugiej strony, jeden z najbrzydszych samochodów , pasuje dla podstarzałego 70-letniego lekarza na emeryturze :!: :idea: :)
Raczej cieszę się, jak kupiłem Karoqa to przez 2 lata nie miałem pomysły na kolejne auto. Jednak całkiem niedawno wpadł mi w oko GLB, takie pudełko, w kształcie- paczka papierosów. Albo G- klasa dla ubogich ;).
Ja będę miał 41 lat i nie jestem lekarzem ;)
pozdrawiam

MDMA66
Samochód: Škoda Karoq SL 1.5 DSG

Post autor: MDMA66 »

Tylko co to ma z wspólnego z wątkiem?
Nie zaistniałeś na forum Mercedesa czy co?

ODPOWIEDZ