Podjedź do niezależnego serwisu klimatyzacji może oni coś podpowiedzą. Moim zdaniem syczenie i te kropki na szybie to nie jest normalny objaw. Ja miałem objaw syczenia gdy klimatyzacja była nieszczelna ale w skodzie fabi. Niestety fachowość ASO Skody pozostawia wiele do życzenia.Stax pisze: ↑17 wrz 2025, 18:00 Cześć wrzucam temat na najbardziej pasującym temacie. Mam pytanie dotyczące poprawnie działającej klimatyzacji.
1. Raz na jakiś czas podczas odpalania silnika lub podczas jazdy słychać kilku sekundowe syczenie (2 sekundy lub coś koło tego) w ASO powiedzieli że to normalne ale jakoś im nie ufam w tej kwestii;) czy myślicie że to nieszczelność układu klimatyzacji ?
2. Pojawiają się delikatne kropki na przedniej szybie na wysokości nawiewu ? Nie są trwałe i łatwo je zetrzeć ale są irytujące. Czy myślicie że to także jakiś efekt nieszczelności ?
![]()
Klimatyzacja
-
Zbyszek1972
- Samochód: Karoq 1.0 TSI STYLE pakiet comfort
Re: Klimatyzacja
U mnie nie pojawiają się takie kropki nawet podczas długotrwałej jazdy do Chorwacji. Syczenia też nie kojarzę.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
Jest gwarancja jeszcze więc będę cisnął ASO, żeby zdiagnozowali klimatyzację. Im szybciej zrobią tym krócej będą mnie widzieli lol
4x4 Sportline (2024)