Nie działa kluczyk po wymianie baterii.

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2022-)
langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Re: Nie działa kluczyk po wymianie baterii.

Post autor: langolier »

RysiekS pisze: 03 lis 2025, 12:59 Ja mam Karoqa z listopada 2023. We wrześniu br. wymieniałem baterię i nie było problemu. Robiłem to wewnątrz auta.
Drzwi zamknięte ? Uruchomione auto ? Drugi kluczyk w aucie ?

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

RysiekS
Samochód: Skoda, Karoq 1.5TSI Sportline

Post autor: RysiekS »

Drzwi zamknięte. Drugi kluczyk w domu poza zasięgiem auta. Auto nie uruchomione. Po włożeniu nowej baterii usłyszałem lekkie kliknięcie w okolicy lewych drzwi. Potem auto uruchomiłem, oraz zamknąłem i ponownie otwarłem. I to wszystko bylo ok! Pozdrawiam

infodan
Samochód: Skoda Karoq 1,5 TSI DSG Style

Post autor: infodan »

Niestety, u mnie kluczyk się rozkodował, wymieniłem baterię w kilka sekund i lipa. Najpierw nie otwierał drzwi, ale jak dostałem się do samochodu za pomocą grotu kluczyka (schowany w pilocie i trzeba odczepić nakładkę przy klamce) odpaliłem i wjechałem do garażu. Niestety na drugi dzień już nawet nie odpalił. Dobrze że w drugim kluczyku od razu nie wymieniłem bo zostałaby tylko laweta. :evil:
W serwisie zakodowali obydwa bo w drugim kluczyku od razu też chciałem żeby wymienili. Skasowali 45 zł za wymianę baterii w drugim kluczyku, baterie dałem swoją, ale nie pomyślałem że za usługę wymiany krzykną kasę :shock: mogłem przy stole w serwisie sam to zrobić...
Generalnie porażka, teraz póki gwarancja to pół biedy, chociaż dojazd do serwisu w moim przypadku to 60 km.. czas, paliwo.. słabe to bardzo.. ciekawe co po gwarancji.. 500 zł za 2 kluczyki co 2 lata?

langolier

Miałem dokładnie identycznie, łącznie ze skasowaniem za wymianę baterii (załatwiała moja żona i nie wiedziała, że w rozkodowanym jest nówka a w drugim nie ruszałem, wiadomo).
Poprosiłem, żeby zażądała od ASO potwierdzenia problemu na piśmie, ale nie sprawdziła wydruku i dali jej jedynie.... potwierdzenie wymiany baterii... A chciałem mieć ten dokument, bo Skoda Polska oszczała po prostu moją skargę i zwrócenie uwagi na problem ze względu na brak informacji w historii serwisowej..... :oops:
Powtórzę - jak możecie to żądajcie cholernego potwierdzenia problemu, bo Skoda się wypina na nas kompletnie.....

UPDATE:
napisałem pismo ze skargą do UOKIK i wysłałem mailem na uokik@uokik.gov.pl.
Zróbcie to samo, pamiętajcie, że im nas więcej tym prawdopodobieństwo poważnego potraktowania większe.... :!: :idea:

PiteR_007
Samochód: Karoq 1,5

Post autor: PiteR_007 »

Czytajac wczesniejsze komentarze o wymianie baterii - pojechalem do ASO na wymiane baterii. Tam wspomniałem, że wiem o problemach ale wg. nich to marginalne przypadki. Wyjal baterie wlozyl druga od razu na miejscu i ... oba kluczyki sie rozkodowaly.
Jeszcze na gwarancji w 30 minut ogarneli zakodowanie.

langolier

PiteR_007 pisze:Czytajac wczesniejsze komentarze o wymianie baterii - pojechalem do ASO na wymiane baterii. Tam wspomniałem, że wiem o problemach ale wg. nich to marginalne przypadki. Wyjal baterie wlozyl druga od razu na miejscu i ... oba kluczyki sie rozkodowaly.
Jeszcze na gwarancji w 30 minut ogarneli zakodowanie.
U mnie jest taki problem, że specjalista od elektroniki jest jeden na kilka ASO i termin trzeba ustalać 2tyg. wcześniej....

Olo
Samochód: Skoda Karoq 1.5tsi DSG Style + dodatki

Post autor: Olo »

Ja to mam jednak szczęście ,przyszedł czas na drugi kluczyk i wymiana baterii bez problemu. Samochód przed blokiem baterie wymieniałem w mieszkaniu.

Dankel2023
Samochód: Skoda Karoq 1,5 TSI DSG

Post autor: Dankel2023 »

Karoq odebrany lipiec 2023 sportline
Wymiana baterii po 27 miesiącach i rozkodowanie. Nie można otworzyć ani zamknąć. Można odpalić silnik i jechać.
Drugi też pokazuje że bateria do wymiany ale to już a ASO.

langolier

Z samym otwarciem nie byłoby problemu (grot w kluczyku) ale chyba większość ma alarm w aucie i raczej nie pojedziesz nawet po otwarciu auta kluczykiem. W pojedynkę (bez alarmu) immobilizer rządzi zapłonem i komunikuje się z anteną w kluczyku, więc raczej problemów bym nie oczekiwał, zwłaszcza przy nowej baterii w kluczyku.

Mars
Samochód: Skoda Karoq Sportline, 2,0 TSI.

Post autor: Mars »

Tak tylko dopytam: oczywiście podczas wymiany baterii robicie reset?
Nie wiedziałem, że ucieszę się z komunikatu w aplikacji My Skoda o potrzebie wymiany baterii :). Od kupna auta, bateria wytrzymała tylko prawie 20 m-cy. Teraz zakup nowej i bezproblemowa wymiana :).
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

ODPOWIEDZ