Dodatkowa osłona (chlapacze ?) w nadkolu
-
langolier
- Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki
Re: Dodatkowa osłona (chlapacze ?) w nadkolu
a są fabryczne ?
IMO jeśli to nadal Karoq FL to czemu miałyby niepasować ?
IMO jeśli to nadal Karoq FL to czemu miałyby niepasować ?
Z tego co pamiętam, w konfiguratorze do sportline, podpowiadało tylko przednie chlapacze.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
langolier
Tylne to chyba standard a te które opisuję to dodatek wymyślony przez skośnych.React pisze:Z tego co pamiętam, w konfiguratorze do sportline, podpowiadało tylko przednie chlapacze.
Zresztą jak nie będą pasować to można zwrócić...
Fakt, pomyliłem miejsce.
Te opisywane powinny pasować do sportline.
Pozostaje kwestia wizualna, ale dopiero zamontowane na aucie można będzie w pełni ocenić.
Te opisywane powinny pasować do sportline.
Pozostaje kwestia wizualna, ale dopiero zamontowane na aucie można będzie w pełni ocenić.
-
langolier
wg mnie to jest tak, że jak nie wiesz, że są, to nie zorientujesz się, że coś dodano.... 
Problem chyba będzie. Sportlain nie ma nakładek na nadkolach. One pogrubiają rant drzwi tylnych i nadkola. Jeżeli założę te chińskie nakładki w nadkole , to ono wystaje na zewnątrz. Po zamknięciu drzwi ( tych z nakładkami) wszystko licuje, ale jak drzwi tylne i nadkola są łyse ( sportline) to ta nakładka będzie wystawać na zewnątrz kantem. Tak, że chyba będzie lipa.
-
langolier
A masz w ogóle opisywany problem z błotem ?
Jeśli akceptujesz koszt próby to po prostu zamów i przymierz. Jak nie pasuje to zwróć.
Jeśli akceptujesz koszt próby to po prostu zamów i przymierz. Jak nie pasuje to zwróć.
Ja mam zamontowane w sportline 10.2025 i nie wiem czy są różne rodzaje na Ali , ale moje trochę odstają od nadkoli ale nie na zew tylko robi się szpara między końcem drzwi a tym nadkolem ale....narazie zostawiam może kiedyś zamówię inne i sprawdzę ale co ważne nie zbiera się piasek i sól teraz w zimie , bo tam w Sportline po LF zrobili zabezpieczenia że dali więcej gumy na drzwiach i rantach ale dalej full syfu się tam dostaje , dramat że tak to załatwili, tylko szkoda że nie ma gumowej obwódki która by zlikwidowała ta przerwę. Mi wystarczy na zimę najważniejsze że chroni te drzwi.Zdjecia słabe bo robione z filmiku.

-
langolier
Wygląda, że te osłony są przeznaczone dla wersji Style, czyli z plastikowymi osłonami nadkoli, bo wygląda że właśnie to tu brakuje. Nie wiem, czy produkowane są osłony dedykowane do Sportline..... 
Zamontowałem ten wynalazek z Ali.... Polecam. Zero brudu wewnątrz drzwi jak do tej pory. Praktycznie nie widać tych nakładek do nadkoli, montaż około 15 minut. Skoda Karoq 2024 Style.