Doposażenie

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2017-2022)
T3st3r
Samochód: Karoq Style 1,5TSI

Doposażenie

Post autor: T3st3r »

Obrazek

Zmieniał ktoś te przyciski?

Pytanie jak można doprogramować ten jeden przycisk więcej zmieniający funkcję trybów pracy auta, jednym kliknięciem?

Mam opcję w ustawieniach auta ale tylko poprzez jednostkę centralną (ekran), a chciałbym mieć to pod przyciskiem przy lewarku zmiany biegów.
W załaczeniu foto z trzema przyciskami (tak byłlo w orginale) a na drugim foto nowy przełacznik z czterema przyciskami - chodzi o przycisk "MODE"

Ktoś próbował to adaptować?

Obrazek

Sponsor

Kalinski

Doposażenie

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Doposażenie

Sponsor

AUTO-PAK

Mars
Samochód: Skoda Karoq Sportline, 2,0 TSI.

Re: Doposażenie

Post autor: Mars »

Wersja Sportline ma taki przycisk. Może poznasz kogoś z taką wersją i coś rozkminicie. Ja może ze dwa razy użyłem tego przycisku.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Post autor: langolier »

Mars pisze: 27 gru 2025, 10:44 Wersja Sportline ma taki przycisk. Może poznasz kogoś z taką wersją i coś rozkminicie. Ja może ze dwa razy użyłem tego przycisku.
Ja mam wersję Style i taki przycisk jest już na konsoli.... chyba jest czymś standardowym w autach z automatyczną skrzynią biegów... jeśli można coś "doprogramować" w aucie z manualną skrzynią to chyba tylko tryb kierownicy - ale i wówczas musi być to układ zainstalowany fabrycznie, nie można go po prostu "doprogramować"... :roll:

gargamel
Samochód: Karoq 2,0 TDI

Post autor: gargamel »

langolier pisze: 27 gru 2025, 11:33
Mars pisze: 27 gru 2025, 10:44 Wersja Sportline ma taki przycisk. Może poznasz kogoś z taką wersją i coś rozkminicie. Ja może ze dwa razy użyłem tego przycisku.
Ja mam wersję Style i taki przycisk jest już na konsoli.... chyba jest czymś standardowym w autach z automatyczną skrzynią biegów... jeśli można coś "doprogramować" w aucie z manualną skrzynią to chyba tylko tryb kierownicy - ale i wówczas musi być to układ zainstalowany fabrycznie, nie można go po prostu "doprogramować"... :roll:
W manualu mam taka sytacje, steruje tryby przyciskiem

Obrazek

T3st3r
Samochód: Karoq Style 1,5TSI

Post autor: T3st3r »

Jestem ciekaw gdzie to można doprogramować ten przycisk.
Bo ta funkcja w moim aucie jest ale dostępna z poziomu ekranu, a po podpięciu takiego zestawu przycisków nic to nie zmienia. Nadal jest na ekranie natomiast przycisk nie działa.
Byłbym wdzięczny za podpowiedź

ODPOWIEDZ