Nie działa kluczyk po wymianie baterii.

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2022-)
langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Re: Nie działa kluczyk po wymianie baterii.

Post autor: langolier »

Fajne (w chińskim sklepie znalazłem w cenie 1,09zł/szt ale trzeba kupić 12 sztuk :oops: ), ale nadal wymaga jednokrotnego zaprogramowania w ASO tak rozbudowanego układu. Na gwarancji, legalnie, raczej tego nie zrobią.
No i pozostaje pytanie, co na to ewentualny następny właściciel auta...

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

gargamel
Samochód: Karoq 2,0 TDI

Post autor: gargamel »

Mysle dokupic 3 kluczyk i zrobic cos takiego , wgrywajac soft poza system aso , a napewno oficjalnym ;) dwa oryginalne zostwi sie w spokoju , moze za jais czas rozwiaże sie ten problem . Auta nie mam zamiaru sprzedawc, wiedząc co oferuje rynek w kolejnych etapach zjeb***go ładu . Podobnie jak Pasat B5fl i A4b6 zostaje z nami do konca no i żony Kamiq.

gargamel

langolier pisze: 27 gru 2025, 17:47 Fajne (w chińskim sklepie znalazłem w cenie 1,09zł/szt ale trzeba kupić 12 sztuk :oops: ), ale nadal wymaga jednokrotnego zaprogramowania w ASO tak rozbudowanego układu. Na gwarancji, legalnie, raczej tego nie zrobią.
No i pozostaje pytanie, co na to ewentualny następny właściciel auta...
Zapytam z ciekawosci , jak potraktował Cię serwis .Czy zrobiono to w armach gwarancji , czy płaciłeś ? Czy znany jest im ten problem i ile trwala procedura ? Czy po probie przejazdu z rozkodowanym kluczykiem, auto samoczynnie zamknie drzwi i czy mozna bedzie je otworzyć ,( bo sraczka nie wybiera ,atakuje w krytycznych momentach :mrgreen: } A jesli nie bedzie mozna otworzyc , to chyba trzeba jechac na dwa samochody , by druga osoba mogła otworzyc kluczykiem zapasowym drzwi mechanicznie , bo podac swojego nie bedzie możliwości ? I jeszcze ciekawi mnie czy z poziomu aplikacji Skoda Connet , mozna zamykac i otwierać auto przy rozkodowanym kluczyku od funkcji zamykania -otwierania . Bo immobilaizer silnika i zaplonu to chyba osobny element nie zwiazany z tym ktorego dotyczy problem . Inaczej auto by nie odpalało .

langolier

Przeczytaj cały wątek, jest tu gdzieś i moja opowieść.
Problemem głównym jest to, że Skoda nie chce się OFICJALNIE przyznać do problemu a na razie nie oferują jakiegoś stałego rozwiązania (na razie udało mi się uzyskać USTNE zapewnienie o darmowym kodowaniu kluczyka po wymianie baterii do momentu znalezienia rozwiązania "systemowego").
Na razie mam gwarancję Skody, ale niedługo i ona się skończy, więc ciekaw jestem, co wówczas. :roll:

gargamel

Oj , przeczytalem chyba wszystko co mozliwe , nie tylko ten watek :mrgreen: Ktos pisal o wystawianiu rachunku za usługę, inni ze za darmo . Nawet i takie fajwerki odpaliłem :shock: https://andrzej-aci.blogspot.com/2025/0 ... skoda.html Ciekawe jak mnie potraktują .W Kamiqu żony 2023 , piec miesiecy mlodszym, z podobną funkcjązadnego problemu nie bylo , w koncu dziwne zeby byc karanym za obslugę zgodna z zaleceniami w instrukcji ;) wykupilem przedluzon a gwarancję , pewnie znajac problem , przed ostatnim przegladem w maju 2027 zlece wymiane baterii ;) ale czas biegnie nieublaganie, nie po to kupilem Diesla ,zeby sprzedawac go po kilku latach

gargamel

No i znalazlem wyjasnienie , w komentarzach jest scren problemu , ktory ponoc ma być zazegnany

langolier

Niestety,
Obrazek

Co tam było ?

gargamel

Cos nie mogę przesłac, ale jest to korespondencja z serwisem , gdzie mowa o Karoqach z Bratyslawy i mowa jest o przyczynie, jako wadliwy proces wyuczania kluczyka podczas produkcji . Ma byc zrobiona adaptacja i rozliczona jako usługa gwarancyjna .
Ostatnio zmieniony 28 gru 2025, 16:23 przez gargamel, łącznie zmieniany 1 raz.

MDMA66
Samochód: Škoda Karoq SL 1.5 DSG

Post autor: MDMA66 »

gargamel pisze: 28 gru 2025, 16:14 Obrazek
Dalej nic nie widać, wstawiasz to poprzez zrzut ekranu?

gargamel

"W moim i wielu innych przypadkach,(MR23) kończy się to wizytą w A.S.O, gdyż kluczyk się rozkodowuje. Jest na to akcja serwisowa i po aktualizacji problem więcej nie występuje." do screnu byl opis użytkownika Rafała M. , tu urywek
Jutro jade do serwisu, jakby co zdam relacje . Tylko nie wiem czy zrobią mi to z tzw -partyzanta ;)
Zrobilem jazde probną , auto zamyka sie ,ale nie ma problemu z jego otwarciem, pewnie dlatego ze alarm nie jest uzbrajany pilotem . Trzeba zabrac wszystkie klucze, wiec glupio by bylo zatrzasnać sie z nimi w srodku ;)

ODPOWIEDZ