Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
Awatar użytkownika
Lucien
Samochód: VW Tiguan 2.0 TSI 4x4 190KM

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: Lucien »

tborowsk pisze:
Lucien pisze: 27 mar 2018, 19:50 Miły gest dostałem wino... Niefajna sprawa, nazwa dealera na: ramce tablic (ok. można przeżyć), tylnej szybie, drzwiach przednich ...
Standard :) Nigdy mi to nie przeszkadzało, aczkolwiek Skoda przesadza z naklejką na szybie - tutaj się zgodzę :)

U mnie winko też było i model Fabii synkowi ;)
Reklama Skody to jedno, a dealera to drugie. Dla mnie to choinka, za dużo tego. I to jeszcze ordynarny kalkotext na drzwiach jakbym był ich pracownikiem.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

tborowsk

Post autor: tborowsk »

Zgoda :) naklejka na szybie i drzwiach to przesada. Natomiast ramki z reklamą dealera na ramce tablic, to standard dla każdej marki.

matt97
Samochód: Karoq 1.5 TSI DSG

Post autor: matt97 »

Samochodzik już czeka na odbiór :) Pewnie jutro się uda !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

michalw

Post autor: michalw »

Lucien pisze: 27 mar 2018, 20:39
tborowsk pisze:
Lucien pisze: 27 mar 2018, 19:50 Miły gest dostałem wino... Niefajna sprawa, nazwa dealera na: ramce tablic (ok. można przeżyć), tylnej szybie, drzwiach przednich ...
Standard :) Nigdy mi to nie przeszkadzało, aczkolwiek Skoda przesadza z naklejką na szybie - tutaj się zgodzę :)

U mnie winko też było i model Fabii synkowi ;)
Reklama Skody to jedno, a dealera to drugie. Dla mnie to choinka, za dużo tego. I to jeszcze ordynarny kalkotext na drzwiach jakbym był ich pracownikiem.
Duży ten kalkotext? Daj zdjęcie jak możesz - a poza tym ja bym zażądał ściągnięcia tego - chyba że samemu można to łatwo zrobić. Ciekawe czy to nagminna praktyka czy pozostali dealerzy też tak robią. Może osoby które odebrały swoje Karoqi się wypowiedzą w tej kwestii.

Awatar użytkownika
Carly_pl

Post autor: Carly_pl »

batman_xp1 pisze: 27 mar 2018, 20:22 cały koncern VW ma problem z silnikami 1.4 i 1.5 tsi. Za duże zapotrzebowanie.
Nie tylko w związku z dużym zapotrzebowaniem, tylko z nowo wprowadzaną normą emisji spalin EURO 6.2 jest problem...
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

Brxnit

Post autor: Brxnit »

Ja odebrałem czysty bez żadnych naklejek. Moim zdaniem to jest niedopuszczalne i i od razu poprosiłbym o ich zdjęcie z samochodu. Reklama na ramce tablic rejestracyjnych jest dla mnie do przyjęcia ponieważ nie rzuca się w oczy ale na samochodzie bez żadnej zgody, no chyba że duży rabat był za reklamowanie dealera :)

Dorotaa

Post autor: Dorotaa »

1.5 tsi style zamówiony w lutym termin 21 tydzień. 2 tygodnie temu poinformowali ze już wskoczył na 26 tydzień, ale dealer doradził nam żeby zmienić alufelgi na Braga i od razu wskoczył 19 tydzień. Podobno maja problem z felgami.

Kraq

Post autor: Kraq »

Dorotaa pisze: 28 mar 2018, 19:59 1.5 tsi style zamówiony w lutym termin 21 tydzień. 2 tygodnie temu poinformowali ze już wskoczył na 26 tydzień, ale dealer doradził nam żeby zmienić alufelgi na Braga i od razu wskoczył 19 tydzień. Podobno maja problem z felgami.
Karoq lepiej wygląda na felgach Braga. Moim zdaniem warto dopłacić 500 zł.

matkis

Post autor: matkis »

A kiedy po zamówieniu poznaliście wstępny czas produkcji? Zamówiłem 2 tyg temu i ciągle nic nie wiadomo.

tborowsk

Post autor: tborowsk »

U mnie produkcja przesunęła się ponownie i zrezygnowałem z zamówienia Karoqa.

Wybrałem zamiast Karoqa Peugeota 3008 i powiem Wam, że zachwycił mnie ten samochód swoim wykonaniem w środku, jakością materiałów, spasowaniem, stylizacją na zewnątrz, wielkością bagażnika oraz komfortem podczas jazdy.

Nie myślałem nigdy, że kupię francuskie auto, ale ten samochód jest wyjątkowo dobry. Powiem więcej Skoda jakość wykończenia ma półkę albo nawet dwie niżej. Dla wszystkich, którzy mają odległy termin produkcji Karoqa polecam sprawdzić Peugeota 3008. Cenowo wersja bardzo zbliżona do mojej konfiguracji wyszła mi 124 tys. zł (7 tys. drożej, niż Karoq), ale mam dodatkowo półskórzaną tapicerkę, cyfrowe zegary, kamery 360 stopni, indukcyjne ładowanie smartfona i automatyczne parkowanie. Nie mam podgrzewanej szyby i kierownicy. Zatem jakbym dołożył do Karoqa te dodatkowe wyposażenie, które ma Peugeot, to cena byłaby analogiczna.

Coby nie być gołosłownym.

Obrazek

ODPOWIEDZ