WAW - beż cappucino
Czas oczekiwania na Karoqa
- Lucien
- Samochód: VW Tiguan 2.0 TSI 4x4 190KM
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
No to prawie bliźniak mojegoWAW - beż cappucino

SK - KR
Hejka wszystkim wreszcie otrzymałem termin zamówiłem 1,5 tsi w manualu koniec stycznia, produkcja w 16 tygodniu może na majówkę go zabiorę . Powodzenia z waszymi kurakami
Zamówiłem ponad 3 tyg temu, ciągle brak planowego terminu, info ze skody- z ostatniego miesiąca wszystkie zamówienia nie mają terminu produkcji i nie wiadomo kiedy cokolwiek się zmieni
Kompletnie nie rozumiem polityki VAG, przecież ktoś chyba planuje zapotrzebowanie na nowe samochody i wie jaki silniki będą najpopularniejsze.
Kompletnie nie rozumiem polityki VAG, przecież ktoś chyba planuje zapotrzebowanie na nowe samochody i wie jaki silniki będą najpopularniejsze.
Termin produkcji w przypadku Skody zmienia się każdego dnia. Aktualny czas oczekiwania na Karoqa 1.5TSI manual to 4-5 miesięcy. Do niedawna były to 3 miesiące. Powód brak silników 1.5.
Żeby było przyjemniej, to ten silnik w MY 2019 wchodzi też do Superba i Kodiaqa, więc będą jeszcze 2 kolejne modele "wyżerające" te silniki z linii..
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
A do tego 21 marca 2018 VAG anulował kontrakt na dostawę tapicerek:
http://europe.autonews.com/article/2018 ... l-supplier
Zamówiłem Alcantarę z pełną świadomością opóźnienia produkcji auta. Sprzedawca kilka dni temu coś mówił o zmianie tapicerek. Alcantara ma być zastąpiona innym materiałem. Z powyższego tekstu wynika, że podobnie może być z pozostałymi tapicerkami.
http://europe.autonews.com/article/2018 ... l-supplier
Zamówiłem Alcantarę z pełną świadomością opóźnienia produkcji auta. Sprzedawca kilka dni temu coś mówił o zmianie tapicerek. Alcantara ma być zastąpiona innym materiałem. Z powyższego tekstu wynika, że podobnie może być z pozostałymi tapicerkami.
Dla mnie VAG strzela sam sobie w kolano. Zmieniałem dziś opony w Fabii żony. Jeszcze raz obejrzałem sobie Karoqa. Naprawdę fajne auto. Ale brak jakichkolwiek konkretów skutecznie mnie zraził i dlatego zrezygnowałem i wybrałem 3008 
Moja sztuka zamówiona 22 grudnia w piątek będzie w kraju. Przyszły tydzień odbiór!!! 
-
batman_xp1
- Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI, Style
Są dopłaty do silników diesla z powodu braku normalnej dostępności benzyn. Z tego co wiem do Karoqa dodatkowo 3000.