Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
batman_xp1
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI, Style

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: batman_xp1 »

Wstępnie miałem powiedziane że wyprodukuje się pod koniec marca i tak było.
Co do drugiego pytania to nie mam pojęcia czy ja wskoczyłem na kogoś miejsce.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Phyphoos
Samochód: Karoq, 1,5TSI DSG

Post autor: Phyphoos »

A mój już stoi pod salonem i czeka :D

Obrazek

MichalO
Samochód: Skoda Karoq 1.5TSI manual

Post autor: MichalO »

Mój też czeka. Jak go zamawiałem to nigdzie nie mogłem znaleźć zdjęć reflektorów z wersji Ambition, teraz widzę, że światłą do jazdy dziennej zintegrowane są ze światłami przeciwmgielnymi. Wydaje mi się, że w wersji Style są one jako cienki pasek poniżej głównych reflektorów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bomber
Samochód: Karoq 2,0 TDI 4x4 Style - sprzedany

Post autor: Bomber »

Dobrze Ci się wydaje. Jest tak jak w Octavii 3 gen przed liftingiem - cienka ledowa biała linia. Tu jeszcze dochodzi w tej linii kierunkowskaz (tego w O3 nie było).
Pozdrawiam,

Bomber
Karoq 2,0 TDI 4x4 Style DSG

mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: mans »

Po prostu klęska urodzaju.
Czesi piszą, że na Karoqa z silnikiem 1.5 TSI czas oczekiwania może wynosić nawet 12 miesięcy. :shock:

http://www.auto.cz/na-nove-suv-skoda-ka ... ely-113091

Ogólnie w całej grupie VW terminy oczekiwania na auta z tym silnikiem są koszmarnie długie np. na VW T-Roca 1.5 TSI wstępny termin produkcji to Grudzień 2018
A będzie jeszcze gorzej bo silnik 1.5 TSI zastąpi w połowie roku stary 1.4 TSI w wielu modelach VW, Skody czy Seata(Golf,Passat,Tiguan,Octavia,Superb,Kodiaq,Ateca) ,który to znika bezpowrotnie z oferty ze względu na nowe prawo UE i zastosowanie od tego roku filtru cząstek stałych w silnikach benzynowych :(

Kraq

Post autor: Kraq »

mans pisze: 18 kwie 2018, 9:39 A będzie jeszcze gorzej bo silnik 1.5 TSI zastąpi w połowie roku stary 1.4 TSI w wielu modelach VW, Skody czy Seata(Golf,Passat,Tiguan,Octavia,Superb,Kodiaq,Ateca) ,który to znika bezpowrotnie z oferty ze względu na nowe prawo UE i zastosowanie od tego roku filtru cząstek stałych w silnikach benzynowych :(
Powinno być trochę lepiej, bo linie montażowe silnika 1.4 zaczną montować silnik 1.5. Ale tak jak piszesz 1.5 zaczną montować do praktycznie wszystkich modeli Skody i znów zacznie się problem.

marcin
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5TSI 150KM

Post autor: marcin »

a jak się ma konstrukcyjnie 2.0TSI do 1.5TSI? czy wprowadzenie do Karoq'a 2.0TSI w czymś pomoże? część ludzi na pewno weźmie mocniejszy, sam bym się zastanawiam wtedy :-)

mans

Za moją puentę w tym temacie niech posłuży ten filmik.

Vw zrobi dzisiaj wszystko, żeby tylko sprzedać swoje produkty i wywiązywać się z terminów na produkcji.
Niby nic wielkiego ale jednak niesmak pozostaje. :oops:
A co do silnika 2.0 TSI to jest to zupełnia inna konstrukcja bo posiada np. łańcuch rozrządu a nie pasek jak 1.5 TSI.
Miałem okazję jezdzić kilka dni temu VW t-Roc 2.0 TSI 190KM DSG7 4Motion i powiem szczerze ten silnik to po prostu petarda.
Jedyny mankament to ten ,że jest on niestety trochę głośniejszy niż 1.5 TSI ale może to kwestia gorszego wyciszenia T-Roca.
Na plus za to osiągi i frajda z jazdy oraz zdecydowanie krótszy czas oczekiwania bo tylko 3-4 miesiące a na 1.5 TSI to aż 9 miesięcy w przypadku tego modelu :(
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2018, 11:51 przez mans, łącznie zmieniany 4 razy.

mans

MichalO pisze: 16 kwie 2018, 21:56 Mój też czeka. Jak go zamawiałem to nigdzie nie mogłem znaleźć zdjęć reflektorów z wersji Ambition, teraz widzę, że światłą do jazdy dziennej zintegrowane są ze światłami przeciwmgielnymi. Wydaje mi się, że w wersji Style są one jako cienki pasek poniżej głównych reflektorów.
Obrazek
W Ambition tak to wygląda na żywo ;)

mans

marcin pisze: 18 kwie 2018, 11:04 a jak się ma konstrukcyjnie 2.0TSI do 1.5TSI? czy wprowadzenie do Karoq'a 2.0TSI w czymś pomoże? część ludzi na pewno weźmie mocniejszy, sam bym się zastanawiam wtedy :-)
Ja z Karoqiem 1.5 TSI dałem sobie na razie na wstrzymanie bo na razie brak napędu 4x4 do tej jednostki i czekam na wprowadzenie 2.0 TSI 190KM DSG7 4X4 przez Skodę do tego modelu ;)
Trochę to dziwne bo w siostrzanym Seacie Ateca ten silnik jest dostępny i to w topowej wersji FR :)
Zastanawiam się jeszcze nad Kodiaqiem z silnikiem 2.0 TSI DSG7 4X4 ale nad tym mocniejszym 190KM, który zastąpił właśnię wersję 180KM :?
Jednak ceny na razie jeszcze nie znane :(
Jednak takie informację nie napawają optymizmem :(
http://www.radiozet.pl/Motoryzacja/Skod ... mowieniami

ODPOWIEDZ