pierwsze 500 km Karoqiem

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2017-2022)
Phyphoos
Samochód: Karoq, 1,5TSI DSG

Re: pierwsze 500 km Karoqiem

Post autor: Phyphoos »

Dokładnie tak Start/Stop to rak tego samochodu, ciągle o nim zapominam i jak chce szybciej ruszyć ze świateł to nie dość że jest ta chwila opóźnienia wynikająca z potrzeby uruchomienia silnika od nowa to w dodatku auto zawsze robi "żabę"

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

matt97
Samochód: Karoq 1.5 TSI DSG

Post autor: matt97 »

apropo przyzwyczajenia - ostatnio przesiadłem się do leciwej corsy w manualu no i próbowałem ją odpalić na biegu oczywiście naciskając pedał hamulca :)

M a r c i n
Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: M a r c i n »

Wystarczy odpiąć wtyczkę na klemie :)
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

marcin
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5TSI 150KM

Post autor: marcin »

O SS piszecie ze problem z automatem. W manualu nie zauwazam takich problemow. Fakt jest jednak taki ze przy dojezdzaniu na luzie do swiatel gasnie szybciej niz sie zatrzyma i kierownica sztywnieje. To juz troche niebezpieczne, ale nie powinno sie na luzie dojezdzac tylko na biegu :-)
Auto hold tez wygodny. Przynajmnjej mam pewnosc ze sie nie stocze nawet na lekko pochylonym skrzyzowaniu na swiatlach.

Phyphoos
Samochód: Karoq, 1,5TSI DSG

Post autor: Phyphoos »

Manual sam w sobie jest problemem bo ile to się trzeba narobić żeby jechać i pewnie dla tego nie zwracasz uwagę na SS :P

Uskok

Post autor: Uskok »

Potwierdzam w manualu SS mnie też nie przeszkadza.

M a r c i n
Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: M a r c i n »

W manualu, jak ktoś nie jest przyzwyczajony, to ewentualnie Autohold może wkurzać, bo można udusić auto ruszając. Ale jak się ktoś przyzwyczai, spoko sprawa. Auto nie zjeżdża nawet z dużego nachylenia.
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

Awatar użytkownika
Bomber
Samochód: Karoq 2,0 TDI 4x4 Style - sprzedany

Post autor: Bomber »

AH jest fajny ale ja używałem go może 2 dni bo w 2 pozostałych autach z automatem nie mam AH i na śiwatłach się złapałem ,że auto jedzie :-) więc i w Karoqu wyłączyłem ,zeby nie musieć pamiętac :D ale potwierdzam - super sprawa.
Pozdrawiam,

Bomber
Karoq 2,0 TDI 4x4 Style DSG

Szaraq
Samochód: Karoq 1.5 Style 150KM DSG

Post autor: Szaraq »

Podobno w serwisie można zrobić rewers systemu start stop to znaczy ustawić Start Stop domyślnie jako wyłączony i ew. włączać go kiedy potrzebujemy.
Czy ktoś coś wie na ten temat?

Marcus
Samochód: Karoq 1.5 TSi DSG 4x4

Post autor: Marcus »

Wątpię by było to możliwe. Kwestia homologacji. Z tego co rozmawiałem w trakcie jazdy próbnej 90% klientów chciałoby ten system wyłączyć. Niestety serwisowi nie wolno i trzeba szukać rożnych nieoficjalnych obejść. Swoją drogą kogo znam i ma stop start w samochodzie to pierwsze co robi po odpaleniu silnika to wyłącza. Idiotyczna „ekologia na papierze”. Wg homologacji palimy mniej, a faktycznie więcej, bo dodatkowo obciążamy samochód wożąc niepotrzebne kilkogramy z których nie korzystamy. Jedyny plus ze wyłącznik jest fizyczny i pod ręką. W volvo trzeba kopać w menu.

ODPOWIEDZ