pierwsze 500 km Karoqiem
Re: pierwsze 500 km Karoqiem
Dokładnie tak Start/Stop to rak tego samochodu, ciągle o nim zapominam i jak chce szybciej ruszyć ze świateł to nie dość że jest ta chwila opóźnienia wynikająca z potrzeby uruchomienia silnika od nowa to w dodatku auto zawsze robi "żabę"
apropo przyzwyczajenia - ostatnio przesiadłem się do leciwej corsy w manualu no i próbowałem ją odpalić na biegu oczywiście naciskając pedał hamulca 
-
M a r c i n
- Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'
Wystarczy odpiąć wtyczkę na klemie 
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
-
marcin
- Samochód: Skoda Karoq Style 1.5TSI 150KM
O SS piszecie ze problem z automatem. W manualu nie zauwazam takich problemow. Fakt jest jednak taki ze przy dojezdzaniu na luzie do swiatel gasnie szybciej niz sie zatrzyma i kierownica sztywnieje. To juz troche niebezpieczne, ale nie powinno sie na luzie dojezdzac tylko na biegu 
Auto hold tez wygodny. Przynajmnjej mam pewnosc ze sie nie stocze nawet na lekko pochylonym skrzyzowaniu na swiatlach.
Auto hold tez wygodny. Przynajmnjej mam pewnosc ze sie nie stocze nawet na lekko pochylonym skrzyzowaniu na swiatlach.
Manual sam w sobie jest problemem bo ile to się trzeba narobić żeby jechać i pewnie dla tego nie zwracasz uwagę na SS 
Potwierdzam w manualu SS mnie też nie przeszkadza.
-
M a r c i n
- Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'
W manualu, jak ktoś nie jest przyzwyczajony, to ewentualnie Autohold może wkurzać, bo można udusić auto ruszając. Ale jak się ktoś przyzwyczai, spoko sprawa. Auto nie zjeżdża nawet z dużego nachylenia.
Planujesz zakup samochodu?
Dużo dostępnych!
Dużo dostępnych!
- Bomber
- Samochód: Karoq 2,0 TDI 4x4 Style - sprzedany
AH jest fajny ale ja używałem go może 2 dni bo w 2 pozostałych autach z automatem nie mam AH i na śiwatłach się złapałem ,że auto jedzie
więc i w Karoqu wyłączyłem ,zeby nie musieć pamiętac
ale potwierdzam - super sprawa.
Pozdrawiam,
Bomber
Karoq 2,0 TDI 4x4 Style DSG
Bomber
Karoq 2,0 TDI 4x4 Style DSG
Podobno w serwisie można zrobić rewers systemu start stop to znaczy ustawić Start Stop domyślnie jako wyłączony i ew. włączać go kiedy potrzebujemy.
Czy ktoś coś wie na ten temat?
Czy ktoś coś wie na ten temat?
-
Marcus
- Samochód: Karoq 1.5 TSi DSG 4x4
Wątpię by było to możliwe. Kwestia homologacji. Z tego co rozmawiałem w trakcie jazdy próbnej 90% klientów chciałoby ten system wyłączyć. Niestety serwisowi nie wolno i trzeba szukać rożnych nieoficjalnych obejść. Swoją drogą kogo znam i ma stop start w samochodzie to pierwsze co robi po odpaleniu silnika to wyłącza. Idiotyczna „ekologia na papierze”. Wg homologacji palimy mniej, a faktycznie więcej, bo dodatkowo obciążamy samochód wożąc niepotrzebne kilkogramy z których nie korzystamy. Jedyny plus ze wyłącznik jest fizyczny i pod ręką. W volvo trzeba kopać w menu.