Tak to jest szary biznes. Zamawiałem w Poznaniu ale na ul. Unii Lubelskiej. Krotoski-Cichy. Zamówienie 5 marca , na początku maja wyprodukowany
Czas oczekiwania na Karoqa
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
Widziałem, z takim kolorem jest w Gliwicach. Pięknie wygląda w słońcu. Bez słońca robi się jaśniejszy.borubar pisze: ↑24 maja 2018, 20:09 Karoq 1,5 TSI DSG Style +kamera, zamówiony w połowie lutego. Wczoraj telefon z salonu, że auto dotarło i odbiór 30 maja.
Od początku była informacja, że odbiór będzie pod koniec maja, wyrobili się
Kolor blue lava, na żywo widziałem tylko na kodiaqu i robił wrażenie, karoq widziany tylko na zdjęciach. Widział ktoś? Jak oceniacie bo troszeczkę się boję czy pasuje:D
Uważam że kolor jak najbardziej mu pasuje.
-
pkrzysiekp
W końcu coś optymistycznego. Karoq ambition 1.5 DSG zamówiona w grudniu 2017 będzie na 26 tydzień wyprodukowana. Odbiór połowa lipca. Życzę wszystkim dużo szybszego odbioru.
-
M a r c i n
- Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'
T-Roc to podwyższona Fabia, a więc znacznie mniejszy samochódchojnaś pisze: ↑02 cze 2018, 14:15Zamówilny 1.5 DSG na początku marca. Miał być w polowie czerwca, później w polowie lipca, a teraz może na początku września. To jest chore. Czy nie potrafią sobie zaplanować produkcji, aby podawać klientom realne terminy. Chyba wiedzą ile aut schodzi dziennie z linii i ile oczekuje w kolejce. Czy w Skodzie, ktoś nad tym panuje? Poza tym od 21 czerwca do końca lipca przerwa produkcyjna.
. Dzisiaj oglądałem T ROC-a, dostępny od ręki z AID za mniejszą kasę z podobnym wyposażeniem ale za mały bagażnik .
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
Czy orientuje się ktoś czy można gdzieś poza swoim dealerem sprawdzić status swojego zamówienia?
Mój sprzedawca mnie ewidentnie unika (nie odbiera telefonów, nie odpowiada na maile).
Cały czas dotychczas twierdził, iż termin w systemie był na 25 tydzień (czyli już za chwilę powinno być) ale od 2 tygodni nie mogę się z nim skontaktować (wcześniej też już była taka sytuacja). Z jakichś powodów to ewidentnie robi, może "przehandlował" moje auto komuś innemu, albo boi się powiedzieć o jakimś odległym terminie.
Jak zadzwoniłem na główny do dealera i powiedziałem o niemożności skontaktowania się ze sprzedawcą telefonicznie to kazali mu napisać maila z zapewnieniem, iż na pewno odpowie.
Oczywiście nie odpowiedział.
W każdym razie czy u głównego importera takie informacje uzyskam? A może któryś z naszych forumowych sprzedawców dla mnie to sprawdzi?
Będę wdzięczny za pomoc.
Mój sprzedawca mnie ewidentnie unika (nie odbiera telefonów, nie odpowiada na maile).
Cały czas dotychczas twierdził, iż termin w systemie był na 25 tydzień (czyli już za chwilę powinno być) ale od 2 tygodni nie mogę się z nim skontaktować (wcześniej też już była taka sytuacja). Z jakichś powodów to ewidentnie robi, może "przehandlował" moje auto komuś innemu, albo boi się powiedzieć o jakimś odległym terminie.
Jak zadzwoniłem na główny do dealera i powiedziałem o niemożności skontaktowania się ze sprzedawcą telefonicznie to kazali mu napisać maila z zapewnieniem, iż na pewno odpowie.
W każdym razie czy u głównego importera takie informacje uzyskam? A może któryś z naszych forumowych sprzedawców dla mnie to sprawdzi?
Będę wdzięczny za pomoc.
Jeśli chodzi o handlowanie zamówieniami, to pewnie jest taka możliwość. Nowsze zamówienie przesuwa się na miejsce starszego. Ale dotyczy to tylko klientów kluczowychmichalw pisze: ↑06 cze 2018, 18:32 Mój sprzedawca mnie ewidentnie unika (nie odbiera telefonów, nie odpowiada na maile).
Wczoraj byłem w salonie dopytać o moje styczniowe zamówienie. Sprzedawca pokazał mi ekran systemu fabrycznego, na którym większość zamówień miała błąd konfiguracji. Fabryka przestawia się już na rok modelowy 2019 i stare zamówienia tak są wyświetlane. Wynika to ze zmian opcji w MY2019. Sprzedawca powiedział, że nie jest w stanie sprawdzić już nic. Każde zamówienie jest indywidualnie weryfikowane. Dodał tylko, że coś się ruszyło.
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Tak, ale musisz mieć numer komisji. Ewentualnie pewnie w Skoda Auto w Poznaniu mogą wszystko, ale bez oficjalnego pisma się nie obejdzie.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Karoqa? Daj mu znać o naszym forum!