Recenzje, testy, opinie o Škodzie Karoq

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
Darek

Re: Recenzje, testy, opinie o Škodzie Karoq

Post autor: Darek »

NAIMAD, popieram! Najlepszą recenzją jest wątek "Czas oczekiwania ..." Dwie fabryki wypuszczają 600 aut dziennie. Zaglądam na brytyjskie forum Karoq'a i jest to co u nas. Wszystko idzie na pniu. A Karoq w wersji podstawowej kosztuje 3x tyle co auto cygańskie.

Żona zakazała mi czytać te durne wypowiedzi, żebym dożyl do odbioru samochodu. Wiem swoje. Uzasadnienie nad obrazkami powyżej. W galeriach handlowych patrzę na różne inne SUV-y i niestety dla mnie Karoq górą!

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Kraq

Post autor: Kraq »

http://motopodprad.pl/test-skoda-karoq- ... rsalnosci/

Kolejne uwagi do pracy manualnej skrzyni. Nowy samochód i biegi haczą...?

Awatar użytkownika
NAIMAD71

Post autor: NAIMAD71 »

Kraq pisze: 21 maja 2018, 18:12 http://motopodprad.pl/test-skoda-karoq- ... rsalnosci/

Kolego co się tak czepiłeś tego manuala, testy testami, testerzy testerami -posiadasz takie auto ,to napisz czy Ci haczy skrzynia.Jeśli nie to idz na jazdę próbną i wtedy napisz coś -chyba że Ci płacą za to pisanie. Mi chodzi gładko i jest ok,a złej baletnicy to .............. :ugeek: Pozdrawiam

Kraq

NAIMAD71 pisze: 26 maja 2018, 19:52
Kraq pisze: 21 maja 2018, 18:12 http://motopodprad.pl/test-skoda-karoq- ... rsalnosci/

Kolego co się tak czepiłeś tego manuala, testy testami, testerzy testerami -posiadasz takie auto ,to napisz czy Ci haczy skrzynia.Jeśli nie to idz na jazdę próbną i wtedy napisz coś -chyba że Ci płacą za to pisanie. Mi chodzi gładko i jest ok,a złej baletnicy to .............. :ugeek: Pozdrawiam
Czyli Tobie nie haczy. A testującemu haczyła. Czyli zależy na co się trafi. A to nie wróży dobrze. Dodam jeszcze, że siedziałem w dwóch samochodach z tymi samymi silnikami i skrzyniami (1.4 150), w jednym skrzynia pracowała idealnie, w drugim grzechotała niemiłosiernie. Pierwszy to Seat Leon, drugi to Skoda Octavia.

michjed
Samochód: Skoda Karoq Style 1,5 TSI DSG

Post autor: michjed »

nie wiem czy to można nazwać testem. MI osobiście nie podoba się min. sposób prowadzenia "programu", niby dobre 30 min ale mało konkretnie. Kwestia gustu.
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG

michalw

Post autor: michalw »

Ponad pół godziny filmu o tym jak to koleś jedzie 80km/h. Dawno mnie nic tak nie znużyło.

Kraq

Też właśnie obejrzałem. Skrzypiące plastiki na drzwiach. Średnie spalanie o dużo za duże (10 litrów!). Widoczne druty grzewcze w przedniej szybie. Tyle zapamiętałem. Ostatnią uwagę potwierdzam, druty bardzo są widoczne. A wystarczyło w tak drogim samochodzie zastosować folię. Od siebie dołożę jeszcze fatalny kolor tarczy zegarów. W dzień niewiele na nich widać.

elektrod

Post autor: elektrod »

Kraq pisze: 28 maja 2018, 23:13 Też właśnie obejrzałem. Skrzypiące plastiki na drzwiach. Średnie spalanie o dużo za duże (10 litrów!). Widoczne druty grzewcze w przedniej szybie. Tyle zapamiętałem. Ostatnią uwagę potwierdzam, druty bardzo są widoczne. A wystarczyło w tak drogim samochodzie zastosować folię. Od siebie dołożę jeszcze fatalny kolor tarczy zegarów. W dzień niewiele na nich widać.
Mam Karoqa od lutego i jako użytkownik mam całkowicie odmienne zdanie do kolegi. Mam druty w przedniej szybie i je widzę jak się na tym skupię, a w czasie normalnego użytkowania nie widzę czy tam nie zwracam na nie uwagi i wcale to nie przeszkadza. Co do zegarów to są całkiem normalne i ja tam wszystko widzę. Pierwszy raz spotykam się z takim problemem.

Kraq

elektrod pisze: 29 maja 2018, 10:33
Kraq pisze: 28 maja 2018, 23:13 Też właśnie obejrzałem. Skrzypiące plastiki na drzwiach. Średnie spalanie o dużo za duże (10 litrów!). Widoczne druty grzewcze w przedniej szybie. Tyle zapamiętałem. Ostatnią uwagę potwierdzam, druty bardzo są widoczne. A wystarczyło w tak drogim samochodzie zastosować folię. Od siebie dołożę jeszcze fatalny kolor tarczy zegarów. W dzień niewiele na nich widać.
Mam Karoqa od lutego i jako użytkownik mam całkowicie odmienne zdanie do kolegi. Mam druty w przedniej szybie i je widzę jak się na tym skupię, a w czasie normalnego użytkowania nie widzę czy tam nie zwracam na nie uwagi i wcale to nie przeszkadza. Co do zegarów to są całkiem normalne i ja tam wszystko widzę. Pierwszy raz spotykam się z takim problemem.
To nie jest moje zdanie, tylko wnioski z testu SCF. Widoczne druty potwierdzam, bo byłem w salonie i są widoczne dla mnie.
A co do wysokiego średniego spalania, to w wielu testach wynik oscyluje właśnie w granicach 10 litrów, a to bardzo dużo jak na silnik 1.5L. Coś im ten "lifting" silnika 1.4TSI chyba nie za bardzo wyszedł. A może "słabości" nowego silnika 1.5TSI wynikają z bardziej restrykcyjnych norm eko do których musiał zostać przystosowany.

ODPOWIEDZ