Recenzje, testy, opinie o Škodzie Karoq

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
michalw

Re: Recenzje, testy, opinie o Škodzie Karoq

Post autor: michalw »

Pierdoli ciągle o 10 litrach po czym mu średnia wychodzi 5 z hakiem (fakt, iż jechał jak emeryt).
Ale odpowiedzmy sobie na pytania: auto wypożyczone ludziom do testów - czy ludzie cisną gaz? Oczywiście, że tak.
Czy 10 litrów przy ostrej jeździe takim silnikiem to dużo? Wg mnie jak najbardziej normalne spalanie.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Piotr

Post autor: Piotr »

Niecałe 6 litrów w samochodzie o wadze prawie 1400 kg !! No faktycznie przerażające !!!

michjed
Samochód: Skoda Karoq Style 1,5 TSI DSG

Post autor: michjed »

Wcześniej testował 1.0tsi i generalnie chyba nie był na tak. Teraz jedzie kawałek trasy 1.5 w manualu (chyba rzadsza konfiguracja) i zero komentarza jak to się sprawuje... oprócz spalania. Aaaaa nie zapominajmy o cenne uwadze na początku testu o klapie bagażnika Chyba nie miał czym i za co dojechać do tego Gdańska
A poważnie facet chwali fotele, ze są lepsze niż w wersji ambition. Mi się wydawało, że wersja style i ambition ma takie same fotele pomijając tapicerkę. Jest różnica ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG

michalw

Post autor: michalw »

michjed pisze: 29 maja 2018, 18:45 A poważnie facet chwali fotele, ze są lepsze niż w wersji ambition. Mi się wydawało, że wersja style i ambition ma takie same fotele pomijając tapicerkę. Jest różnica ?
Tak fotele są te same - tylko tapicerka różna.
W ogóle te filmy kolesia są tragiczne.

Awatar użytkownika
Hetman72

Post autor: Hetman72 »

Na te filmy trzeba spojrzeć przez pryzmat zboczeni jakim jest Mustang 5.0, plastikowy ale SUPER.
To że on nie kupiłby takiego samochodu, to nie znaczy że komuś innemu musi go obrzydzać, a tak wyglądają niektóre jego filmy.
Zresztą oglądając jego film w połowie zasnąłem i nie do końca kumam jak się skończyło, nie miałem siły jeszcze raz tego oglądać.
Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały

batman_xp1
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI, Style

Post autor: batman_xp1 »

U mnie spalenie mieści się w 7 litrach. Ale większość przebiegu robię po 10 km do roboty i z powrotem. Więc moim zdaniem spalanie jak najbardziej ok.

Kraq

Post autor: Kraq »

Posty dwóch osób (użytkowników Karoqa) z profilu FB Skoda Polska. Oby te przypadki nie potwierdzały reguły.

1) Cyt. „Wziąłem wyprodukowaną z 2017 r. Przy przebiegu 619 km awaria układu dolotowego. Auto stoi w serwisie 70km od mojego domu. Dostałem auto zastępcze na 3 dni...a na naprawę nie wiem ile będę czekał...pytanie co teraz?”
„120 km/h w trybie ECO .... cokolwiek to znaczy inna tempomacie! A tu nagle PUUUK!!! I poszedł przewód z turbo do kolektora ssącego....rozwaliło plastik i po jezdzie...."
"Myślałem ze to samochód...a tu zamiast węży są plastikowe ciulstwa”.

2) Cyt. „Byłem w serwisie, byli mocno zaskoczeni niedoróbką kolektora zastanawiają się ile samochodów z taką usterką jeździ.
Powinniście zalecić sprzedawcom sprawdzanie tego elementu".
"Tym co mają karoq-I z 2.0 tdi radzę podnieść maskownicę na silniku. Może spotkać was przykra niespodzianka. Jutro jadę do serwisu. Samochód ma 1,5 tygodnia. Jutro może wkleję zdjęcia gdzie dmucha spalinami ze spawów."

"Kupa śmiechu z tej furmanki. Dzisiaj siadła funkcja stop/start. Wiem wiem mam zgłosić się do serwisu. Pytanie co będzie następne???"

mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: mans »

Hetman72 pisze: 29 maja 2018, 22:40 Na te filmy trzeba spojrzeć przez pryzmat zboczenia jakim jest Mustang 5.0, plastikowy ale SUPER.
To ,że on nie kupiłby takiego samochodu, to nie znaczy ,że komuś innemu musi go obrzydzać, a tak wyglądają niektóre jego filmy.
Zresztą oglądając jego film w połowie zasnąłem i nie do końca kumam jak się skończyło, nie miałem siły jeszcze raz tego oglądać.
Najgorsze w tych pseudo testach jest to, że Koleś nie zdaje sobie sprawy jaki jest beznadziejny tylko, że on naprawdę wierzy, że jest taki świetny.
Jeżeli ktoś nagrywa własną głupotę i wrzuca to pózniej na Yt to naprawdę brakuje słów na coś takiego...

Zlot Polonezów w Stanach po prostu nie wierzę :lol: :lol: :lol:
Ale z niego wieśniak... :D :D :D
Oto Nikodem Dyzma polskiej motoryzacji tadamm :P :P :P
Ostatnio zmieniony 30 maja 2018, 14:57 przez mans, łącznie zmieniany 10 razy.

mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: mans »

Kraq pisze: 30 maja 2018, 11:47 Posty dwóch osób (użytkowników Karoqa) z profilu FB Skoda Polska. Oby te przypadki nie potwierdzały reguły.

1) Cyt. „Wziąłem wyprodukowaną z 2017 r. Przy przebiegu 619 km awaria układu dolotowego. Auto stoi w serwisie 70km od mojego domu. Dostałem auto zastępcze na 3 dni...a na naprawę nie wiem ile będę czekał...pytanie co teraz?”
„120 km/h w trybie ECO .... cokolwiek to znaczy inna tempomacie! A tu nagle PUUUK!!! I poszedł przewód z turbo do kolektora ssącego....rozwaliło plastik i po jezdzie...."
"Myślałem ze to samochód...a tu zamiast węży są plastikowe ciulstwa”.

2) Cyt. „Byłem w serwisie, byli mocno zaskoczeni niedoróbką kolektora zastanawiają się ile samochodów z taką usterką jeździ.
Powinniście zalecić sprzedawcom sprawdzanie tego elementu".
"Tym co mają karoq-I z 2.0 tdi radzę podnieść maskownicę na silniku. Może spotkać was przykra niespodzianka. Jutro jadę do serwisu. Samochód ma 1,5 tygodnia. Jutro może wkleję zdjęcia gdzie dmucha spalinami ze spawów."

"Kupa śmiechu z tej furmanki. Dzisiaj siadła funkcja stop/start. Wiem wiem mam zgłosić się do serwisu. Pytanie co będzie następne???"
No to zaczęła się już na całego choroba wieku dziecięcego :cry:
Pozostaje tylko współczuć wszystkim nowym właścicielom tego modelu.
VAG schodzi niestety na psy :(
Bardzo się cieszę , że nie kupiłem Karoqa ;)

Awatar użytkownika
Hetman72

Post autor: Hetman72 »

Choroby wieku dziecięcego są i będą.
VAG schodzi na psy? Niby dlaczego, bo pojawiają się problemy.
Dziwne gdyby ich nie było, nie życzę ich nikomu ale w nowej Octavce III 1.4 140KM padło mi sprzęgło, to w serwisie nie mogli uwierzyć, że coś tak solidnego może się popsuć, ale widać że może.
A inne firmy lepsze samochody robią w tej cenie?
Bo że są lepsze, to na pewno, ale w tej cenie?
Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały

ODPOWIEDZ