A co to za numer komisji? Mam tylko numer swojego zamówienia, które zostało mi nadane w dniu zamówienie auta u dealera.
Czas oczekiwania na Karoqa
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
Ciekawy artykuł: "Volkswagen przyznaje, że nie radzi sobie z nowymi testami emisji"
https://www.bbc.com/news/business-44383226
Zatem czas oczekiwania na MY2019 (benzyna z GPF) może wydłużyć się znacznie.
Pewnie urealnione średnie spalanie wychodzi koło 10 litrów i pracują nad tym żeby go zmniejszyć.
Skończy się obcięciem mocy, tak jak zrobili to w silnikach TDI po aferze spalinowej.
Z informacji dostępnych na forum Karoqa UK wynika, że silniki benzynowe z GPF będą dysponowały mocą mniejszą o 5-10KM w stosunku do obecnej generacji silników.
Piszą też, że VAG planuje do końca roku wycofać dla silnika 1,5TSI obecną skrzynię DSG. Nowa skrzynia DSG ma być dostępna m.in. dla silnika 1,5TSI z napędem 4x4.
https://www.bbc.com/news/business-44383226
Zatem czas oczekiwania na MY2019 (benzyna z GPF) może wydłużyć się znacznie.
Pewnie urealnione średnie spalanie wychodzi koło 10 litrów i pracują nad tym żeby go zmniejszyć.
Skończy się obcięciem mocy, tak jak zrobili to w silnikach TDI po aferze spalinowej.
Z informacji dostępnych na forum Karoqa UK wynika, że silniki benzynowe z GPF będą dysponowały mocą mniejszą o 5-10KM w stosunku do obecnej generacji silników.
Piszą też, że VAG planuje do końca roku wycofać dla silnika 1,5TSI obecną skrzynię DSG. Nowa skrzynia DSG ma być dostępna m.in. dla silnika 1,5TSI z napędem 4x4.
Orientuje się ktoś może czy dealerzy widzą w systemie zamówień tylko aktualny status danego zamówienia, czy też może jest dostępna cała historia (jak zmieniał się w czasie status)?
No to dzisiaj spłynęła na mnie fatalna wiadomość.
Moje zamówienie na 1.5 Style DSG, które do tej pory było planowane na czerwiec zostało przesunięte na ....uwaga ... marzec 2019!!
Zamówienie zostało złożone 12 lutego, więc ciśnie się na usta tylko jedno słowo ...
Dealer ma interweniować u importera - zobaczymy co im się uda.]
Jestem załamany - ale wiem jedno do tego czasu czekać na pewno nie będę.
Wyjaśniła się kwestia czemu sprzedawca mnie unikał - jak dziecko się bał mnie poinformować o tym - albo druga jeszcze gorsza sytuacja - "przehandlował" moje zamówienie. Ale tego już się pewnie nie dowiem.
Moje zamówienie na 1.5 Style DSG, które do tej pory było planowane na czerwiec zostało przesunięte na ....uwaga ... marzec 2019!!
Zamówienie zostało złożone 12 lutego, więc ciśnie się na usta tylko jedno słowo ...
Dealer ma interweniować u importera - zobaczymy co im się uda.]
Jestem załamany - ale wiem jedno do tego czasu czekać na pewno nie będę.
Wyjaśniła się kwestia czemu sprzedawca mnie unikał - jak dziecko się bał mnie poinformować o tym - albo druga jeszcze gorsza sytuacja - "przehandlował" moje zamówienie. Ale tego już się pewnie nie dowiem.
...ale syf
mój Kuraczek ma przyjść na świat w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję że tak się stanie
mój Kuraczek ma przyjść na świat w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję że tak się stanie
@michalw no to nieźle popłyneli z tym terminem... Ja planuję zamówić auto w III kwartale jak już pojawi się nowy cennik z silnikami z GPF i będzie wiadomo jakie dokładnie są dopłaty. Ale czytając to co napisałeś, mam wrażenie, że auta nie zobaczę wcześniej niż po II kwartale 2019 
Uff! No to jestem wreszcie posiadaczem mojego KaroQa 1.5 style dsg Szary Biznes + dodatki. Czy "szczęśliwym" nie wiem. Czekałem od listopada 2017! I wiele radości uciekło gdzieś po drodze...
Horror to czekanie, olewanie przez dealera itd. za niemałą przecież kwotę.
Nie mam na szczęście GPF (a w każdym razie nic o tym nie wiem). Nie mam też automatycznego połączenia SOS. Po prostu przyjechało bez tego, a sprzedawca mówił , że SOS bedzie na pewno.
Mam niestety Start/Stop, które miało być przy odbiorze do zablokowania w pozycji nieaktywnej (tzw. rewers czyli domyślnie wyłączone, a po naciśnięciu przycisku włączone) Teraz się dowiedziałem od dealera: "że jednak się nie da"...???!!! (jeśli ktoś ma patent jak się tego pozbyć to proszę o pomoc!)
Gwoździem programu było to, że pomimo mojego zamówienia za 1000 pln na fabryczny alarm razem z Kessy... alarmu w aucie w ogóle nie było!!! Odkryłem to sam, przez przypadek.
Podsumowując: Współczuję wszystkim oczekującym i jednocześnie radzę: brać wszystko na piśmie przy zamawianiu i sprawdzić wszystko co tylko można PRZED odbiorem auta.
Tyle na gorąco, idę sobie trochę pojeździć
Horror to czekanie, olewanie przez dealera itd. za niemałą przecież kwotę.
Nie mam na szczęście GPF (a w każdym razie nic o tym nie wiem). Nie mam też automatycznego połączenia SOS. Po prostu przyjechało bez tego, a sprzedawca mówił , że SOS bedzie na pewno.
Mam niestety Start/Stop, które miało być przy odbiorze do zablokowania w pozycji nieaktywnej (tzw. rewers czyli domyślnie wyłączone, a po naciśnięciu przycisku włączone) Teraz się dowiedziałem od dealera: "że jednak się nie da"...???!!! (jeśli ktoś ma patent jak się tego pozbyć to proszę o pomoc!)
Gwoździem programu było to, że pomimo mojego zamówienia za 1000 pln na fabryczny alarm razem z Kessy... alarmu w aucie w ogóle nie było!!! Odkryłem to sam, przez przypadek.
Podsumowując: Współczuję wszystkim oczekującym i jednocześnie radzę: brać wszystko na piśmie przy zamawianiu i sprawdzić wszystko co tylko można PRZED odbiorem auta.
Tyle na gorąco, idę sobie trochę pojeździć
- Lucien
- Samochód: VW Tiguan 2.0 TSI 4x4 190KM
Gratuluję mocnych nerwów Szaraq i życzę przyjemności z jazdy.
Idę sprawdzić czy mam alarm, który i tak wiem że można sobie ... ale zapłacone, to ma być!
Idę sprawdzić czy mam alarm, który i tak wiem że można sobie ... ale zapłacone, to ma być!
Mają już niezły bajzel w fabrykach. Żeby tylko jakość montażu nie ucierpiała.
-
Marcus
- Samochód: Karoq 1.5 TSi DSG 4x4
Jeszcze nie wszystko stracone, ja bym nie odpuścił i jesli brałeś prywatnie to niezgodność towaru z umową i odpowiedzialność z tego tytułu sprzedawcy. Osobna kwestia to AC na auto bez alarmu, żeby sie nie okazało nie daj bóg ze Ci nie wypłaca ubezpieczenia.Szaraq pisze: ↑08 cze 2018, 20:58 Gwoździem programu było to, że pomimo mojego zamówienia za 1000 pln na fabryczny alarm razem z Kessy... alarmu w aucie w ogóle nie było!!! Odkryłem to sam, przez przypadek.
Tyle na gorąco, idę sobie trochę pojeździć![]()