Czas oczekiwania na Karoqa
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
Mój Karoq juz jest w Poznaniu. Myśle, ze odbiór gdzies pod koniec przyszłego tygodnia. Zamówienie było na początku kwietnia. 2.0 TDI wersja Style ze sporą ilością dodatków. Pozdrawiam wszystkich juz szczęśliwych posiadaczy kuraka.
W serwisie już domontowany autoalarm. Szkoda tylko że musieli pruć część tapicerki. No i teraz mrugają mi dwie diody 
Dilerzy Skody w Polsce rzeczywiście niewiele wiedzą o zamówieniach. Te wszystkie planowane terminy w systemie mają się nijak do rzeczywistości. Skoda podrzuca wyprodukowane samochody do dilerów jak kukułki jajka. Wczoraj samochodu nie było (planowany termin za m-c), a na drugi dzień bęc przyjeżdża do salonu laweta z nowymi Kurakami.
Nie wiem, dlaczego tak jest w Polsce. Jak czytam forum brytyjskie, to diler wie nawet, gdzie aktualnie jest samochód w drodze między fabryką a dilerem (wiedzą np. że samochód czeka w porcie x na załadunek na prom do UK).
Nie wiem, dlaczego tak jest w Polsce. Jak czytam forum brytyjskie, to diler wie nawet, gdzie aktualnie jest samochód w drodze między fabryką a dilerem (wiedzą np. że samochód czeka w porcie x na załadunek na prom do UK).
Nie generalizowałbymKraq pisze:Dilerzy Skody w Polsce rzeczywiście niewiele wiedzą o zamówieniach. Te wszystkie planowane terminy w systemie mają się nijak do rzeczywistości. Skoda podrzuca wyprodukowane samochody do dilerów jak kukułki jajka. Wczoraj samochodu nie było (planowany termin za m-c), a na drugi dzień bęc przyjeżdża do salonu laweta z nowymi Kurakami.
mój diler napisał do mnie, że jutro czyli wczoraj będzie się produkował mój karoq. Czy tak były dowiem się za około 2 tygodnie 
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG
Brytyjczycy z tego co piszą męczą też bezpośrednio Czechów przez live chat. Ale w związku z tym muszą mieć systemowy numer zamówienia, którego my nie znamy.
U nich też loteria. Zamówienia styczniowe jeszcze wiszą bez żadnego terminu, a późniejsze z dokładnie taką samą konfiguracją są realizowane. Mnie wkurza jeszcze to, że Anglik zamówił w marcu auto z czarną Alcantarą i już nim jeździ. Ja czekam od stycznia i podobno tylko tapicerka wstrzymuje produkcję.
OK, uparłem się na ten materiał z pełną świadomością poślizgu. Ale jakoś tam można? Można. Chyba jesteśmy z innej gliny i rynki zbytu są inaczej traktowane.
U nich też loteria. Zamówienia styczniowe jeszcze wiszą bez żadnego terminu, a późniejsze z dokładnie taką samą konfiguracją są realizowane. Mnie wkurza jeszcze to, że Anglik zamówił w marcu auto z czarną Alcantarą i już nim jeździ. Ja czekam od stycznia i podobno tylko tapicerka wstrzymuje produkcję.
OK, uparłem się na ten materiał z pełną świadomością poślizgu. Ale jakoś tam można? Można. Chyba jesteśmy z innej gliny i rynki zbytu są inaczej traktowane.
Czy ten dokładany autoalarm jest obsługiwany z oryginalnego kluczyka (pilota)?
Drugą diodą nie masz się co przejmować. To raczej dodatkowe wizualne zabezpieczenie. Może udawać niefabryczny alarm, a takiego obawiają się domorosłe złodziejaszki. Nigdy nie wiadomo co tam siedzi i trudniej rozkodować. Poszukają łatwiejszego łupu, zamiast ryzykować.
Tak, wszystko obsługuje ten sam fabryczny pilot. Co do drugiej diody to chodzi mi o dodatkowe zużycie prądu np. w czasie wakacji gdy auto zostaje w domu na dwa tygodnie...
Mrugająca dioda to przysłowiowy "pikuś" przy poborze prądu przez resztę elektroniki auta. Przy akumulatorze spełniającym wymagania układu Start/Stop jest to pomijalne. Ja po dwóch tygodniach garażowania i tak nastawiam się na ewentualne podładowanie dzień wcześniej.
Wracając do tematu: ciesz się autem, bo inni mają gorzej
.
Wracając do tematu: ciesz się autem, bo inni mają gorzej
A co to? Koloru zapomnieli nałożyć i zostawili z podkładem?