Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
Przemo

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: Przemo »

Mój Karoq juz jest w Poznaniu. Myśle, ze odbiór gdzies pod koniec przyszłego tygodnia. Zamówienie było na początku kwietnia. 2.0 TDI wersja Style ze sporą ilością dodatków. Pozdrawiam wszystkich juz szczęśliwych posiadaczy kuraka.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Szaraq
Samochód: Karoq 1.5 Style 150KM DSG

Post autor: Szaraq »

W serwisie już domontowany autoalarm. Szkoda tylko że musieli pruć część tapicerki. No i teraz mrugają mi dwie diody ;-)

Kraq

Post autor: Kraq »

Dilerzy Skody w Polsce rzeczywiście niewiele wiedzą o zamówieniach. Te wszystkie planowane terminy w systemie mają się nijak do rzeczywistości. Skoda podrzuca wyprodukowane samochody do dilerów jak kukułki jajka. Wczoraj samochodu nie było (planowany termin za m-c), a na drugi dzień bęc przyjeżdża do salonu laweta z nowymi Kurakami.
Nie wiem, dlaczego tak jest w Polsce. Jak czytam forum brytyjskie, to diler wie nawet, gdzie aktualnie jest samochód w drodze między fabryką a dilerem (wiedzą np. że samochód czeka w porcie x na załadunek na prom do UK).

michjed
Samochód: Skoda Karoq Style 1,5 TSI DSG

Post autor: michjed »

Kraq pisze:Dilerzy Skody w Polsce rzeczywiście niewiele wiedzą o zamówieniach. Te wszystkie planowane terminy w systemie mają się nijak do rzeczywistości. Skoda podrzuca wyprodukowane samochody do dilerów jak kukułki jajka. Wczoraj samochodu nie było (planowany termin za m-c), a na drugi dzień bęc przyjeżdża do salonu laweta z nowymi Kurakami.
Nie wiem, dlaczego tak jest w Polsce. Jak czytam forum brytyjskie, to diler wie nawet, gdzie aktualnie jest samochód w drodze między fabryką a dilerem (wiedzą np. że samochód czeka w porcie x na załadunek na prom do UK).
Nie generalizowałbym Obrazek mój diler napisał do mnie, że jutro czyli wczoraj będzie się produkował mój karoq. Czy tak były dowiem się za około 2 tygodnie Obrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG

Darek

Post autor: Darek »

Brytyjczycy z tego co piszą męczą też bezpośrednio Czechów przez live chat. Ale w związku z tym muszą mieć systemowy numer zamówienia, którego my nie znamy.

U nich też loteria. Zamówienia styczniowe jeszcze wiszą bez żadnego terminu, a późniejsze z dokładnie taką samą konfiguracją są realizowane. Mnie wkurza jeszcze to, że Anglik zamówił w marcu auto z czarną Alcantarą i już nim jeździ. Ja czekam od stycznia i podobno tylko tapicerka wstrzymuje produkcję.

OK, uparłem się na ten materiał z pełną świadomością poślizgu. Ale jakoś tam można? Można. Chyba jesteśmy z innej gliny i rynki zbytu są inaczej traktowane.

Darek

Szaraq pisze: 09 cze 2018, 11:09 W serwisie już domontowany autoalarm. Szkoda tylko że musieli pruć część tapicerki. No i teraz mrugają mi dwie diody ;-)
Czy ten dokładany autoalarm jest obsługiwany z oryginalnego kluczyka (pilota)?

Drugą diodą nie masz się co przejmować. To raczej dodatkowe wizualne zabezpieczenie. Może udawać niefabryczny alarm, a takiego obawiają się domorosłe złodziejaszki. Nigdy nie wiadomo co tam siedzi i trudniej rozkodować. Poszukają łatwiejszego łupu, zamiast ryzykować.

Szaraq
Samochód: Karoq 1.5 Style 150KM DSG

Post autor: Szaraq »

Tak, wszystko obsługuje ten sam fabryczny pilot. Co do drugiej diody to chodzi mi o dodatkowe zużycie prądu np. w czasie wakacji gdy auto zostaje w domu na dwa tygodnie...

Darek

Mrugająca dioda to przysłowiowy "pikuś" przy poborze prądu przez resztę elektroniki auta. Przy akumulatorze spełniającym wymagania układu Start/Stop jest to pomijalne. Ja po dwóch tygodniach garażowania i tak nastawiam się na ewentualne podładowanie dzień wcześniej.

Wracając do tematu: ciesz się autem, bo inni mają gorzej :( .

Przemo

Post autor: Przemo »

Mój dzisiaj dojechał do dealera.
Obrazek

Phyphoos
Samochód: Karoq, 1,5TSI DSG

Post autor: Phyphoos »

A co to? Koloru zapomnieli nałożyć i zostawili z podkładem? :D ;)

ODPOWIEDZ