Czas oczekiwania na Karoqa
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
Zamówienie z 23 stycznia 2018. Dzisiaj informacja o terminie odbioru auta: koniec października. Czyli trzeba jeszcze zimowe opony doliczyć.
Karoq Style 1.5 TSI DSG z dodatkami
opóźniacze: tapicerka Alcantara.
Lepiej późno, niż wcale ...
Karoq Style 1.5 TSI DSG z dodatkami
opóźniacze: tapicerka Alcantara.
Lepiej późno, niż wcale ...
Może to trochę wyjaśni sytuację.
http://m.auto-swiat.pl/mzzz8e
http://m.auto-swiat.pl/mzzz8e
Może to ostatnia szansa dla naszego Żerania.
Trochę poza tematem i jest o tym osobny wątek. Ale ponieważ tapicerka, to jeden z opóźniaczy pozwolę sobie wyjaśnić, że Alcantara jest materiałem syntetycznym, Nie sądzę, żeby Suedia (bo tak poprawnie brzmi nazwa nowego zamiennika) była zamszem, choć angielsko-brzmiące określenie tak by sugerowało.
Alcantara pozostaje w MY2019 jako opcja w "wyższych" modelach Skody. Dalszą dyskusję na temat tapicerki proponuję kontynuować we właściwym wątku: viewtopic.php?f=22&t=51
A więc dziś otrzymałem maila, że Karoq dotarł do salonu i .... nie mam czasu aby go odebraćmichjed pisze:Nie generalizowałbymKraq pisze:Dilerzy Skody w Polsce rzeczywiście niewiele wiedzą o zamówieniach. Te wszystkie planowane terminy w systemie mają się nijak do rzeczywistości. Skoda podrzuca wyprodukowane samochody do dilerów jak kukułki jajka. Wczoraj samochodu nie było (planowany termin za m-c), a na drugi dzień bęc przyjeżdża do salonu laweta z nowymi Kurakami.
Nie wiem, dlaczego tak jest w Polsce. Jak czytam forum brytyjskie, to diler wie nawet, gdzie aktualnie jest samochód w drodze między fabryką a dilerem (wiedzą np. że samochód czeka w porcie x na załadunek na prom do UK).mój diler napisał do mnie, że jutro czyli wczoraj będzie się produkował mój karoq. Czy tak były dowiem się za około 2 tygodnie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG
Kuraq odebrany w piatek. Stoi w garażu ale nie ma czasu zeby się z nim bliżej zaprzyjaźnić.
Data rejestracji tak na szczęście 13.06 
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG