Czas oczekiwania na Karoqa
-
Przemek 000
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
panie Marcinie jeśli auto jest wyprodukowane to w jakim terminie powinno dotrzeć do salonu ?
-
Przemek 000
zamówiłem Karoqa w grudni termin miałem na 15 .4.2018 jest już 05.7.2018 i cisza. Podobno wyprodukowany i diler milczy
Generalnie zależy to od:Przemek 000 pisze: ↑05 lip 2018, 11:31 zamówiłem Karoqa w grudni termin miałem na 15 .4.2018 jest już 05.7.2018 i cisza. Podobno wyprodukowany i diler milczy
1) terminu wydania samochodu w fabryce, na to raczej sprzedawca nie ma wpływu (po wysłaniu z fabryki samochód trafia na parking importera w Poznaniu, tam czeka na przygotowanie dokumentów - w moim przypadku kilka dni)
2) i od operatywności Sprzedawcy w salonie. W moim przypadku podejmował działania, aby samochód z Poznania przyjechał do salonu możliwie pierwszym najbliższym transportem
-
M a r c i n
- Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'
Do miesiąca czasu. Wszystko zależy od tego kiedy importer otrzyma fakturę z fabryki na dany samochód. Zwykle trwa to tydzień-dwa od produkcji. Rzadziej zdarza się że dwa, trzy dni.Przemek 000 pisze: ↑05 lip 2018, 11:27 panie Marcinie jeśli auto jest wyprodukowane to w jakim terminie powinno dotrzeć do salonu ?
No i druga sprawa, jeśli samochód po kontroli jakości wraca na poprawki to zależy od tego jak szybko poprawią
Nic nie cytujęDarek pisze: ↑04 lip 2018, 22:49M a r c i n, jesteś pewien, że to jest dokładnie ta tapicerka? Cytujesz informację z forum Kodiaq'a, ale tam też nikt tego nie potwierdził. Suedię porównano tam do materiału na ręczniki, ale wody to raczej ona nie przyjmie.M a r c i n pisze: ↑04 lip 2018, 19:12
Tapicerka nazywa się Suedia. I nie jest ona zamszem. Jest to nic innego jak mikrofazowy materiał obiciowy Suedine. http://dekorium.pl/tkaniny-obiciowe/16- ... ofaza.html
Pisałem wyżej, że Alcantara to nie zamsz, tylko syntetyk składający się z poliestru i poliuretanu. To też jest mikrofaza, czyli materiał zbudowany z mikrowłókien.
Suedia, według zapewnień Skody, jest materiałem równoważnym. Zresztą Alcantara występuje w Japonii pod nazwą Ecsaine, a w USA jako Ultrasuede.
Żywo zainteresowany jestem tym materiałem, który jako jedyny element każe mi czekać na auto 9 miesięcy. Czyli wcześniaka nie będzie. Oby tylko ciąża nie była przenoszona. I tak już dostaję na pępkowe filtr GPF i certyfikat WLTP.
Proponowałem wcześniej kontynuowanie wypowiedzi w wątku o tapicerce:
viewtopic.php?f=22&t=51
Zwykły szary człowiek jak ja, czy my ogólnie nie zauważymy różnicy. Może poza tym że Suedię powinno być nieco łatwiej doczyścić
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
-
Przemek 000
jeszcze jedno pytanie Panie Marcinie
czy jest możliwość sprawdzenia auta czy zostało wyprodukowane prócz u dilera?
-
M a r c i n
- Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'
Podstawowa sprawa - zamawiasz samochód u dealera, załatwiasz wszystkie sprawy z dealerem. Podjedź, porozmawiaj. Zapytaj. Nie jestem stroną. Nie mam dostępu, a nawet jeśli bym miał, nie sprawdziłbym. Jeśli masz wątpliwości co do dealera, kontaktuj się z importerem. Przede wszystkim polecam kontakt z dealerem i wyjaśnienie sprawy.Przemek 000 pisze: ↑05 lip 2018, 13:59 jeszcze jedno pytanie Panie Marcinie
Planujesz zakup samochodu?
Dużo dostępnych!
Dużo dostępnych!
Zamawiałem na początku marca 1.5 TSI DSG. Pierwszy termin odbioru był w czerwcu, potem w lipcu, a na koniec dostałem informacje, że wrzesień. Znalazłem gotowca z salonu na OLX-ie i teraz jestem już posiadaczem Karoqa. Zniecierpliwionym czekaniem polecam takie rozwiązanie. Niestety wiąże się to z nie do końca trafioną konfiguracją, ale ja byłem gotów zrezygnować z niektórych dodatków. Po pierwszym 1 tys. km spalanie 8.0 l/100km (60% miasto) ale mam lekką nogę.
Z tdi nigdy nie bylo problemów z czasem oczekiwania. Jak kiedyś rozmawiałem z dilerem to często nawet przychodzą szybkiej o 1-3 tyg. Dużo zależy od wyposażenia, czy nie wybierzesz czegoś co opozni ten czas.Jarek pisze:Witam. Dziś rozmawiałem z dealerem Skody i składając dziś zamówienie (TDI) przybliżony termin odbioru to przełom września i października. Ktoś z Was zamawiał niedawno i też ma taki termin?
Witam,
Zamówiłem na początku kwietnia 1,5 TSI DSG ale czekam na cyfrowe zegary ( dostępne od 1/08/2018 ) i napęd 4 x4
( dostępny od 1/09/2018 ). Warto poczekać. Mam nadzieję, że odbiór w tym roku.
Zamówiłem na początku kwietnia 1,5 TSI DSG ale czekam na cyfrowe zegary ( dostępne od 1/08/2018 ) i napęd 4 x4
( dostępny od 1/09/2018 ). Warto poczekać. Mam nadzieję, że odbiór w tym roku.