Bomber pisze: ↑19 lip 2018, 16:58
NIe jest. NIe widać śladów użytkowania (ja wprawdzie mam mało przejechane ale kolega w O3 ma 30 kkm i sportową kierę i nie widać zużycia) ale Mercedes czy BMW to nie będzie jeżeli chodzi o jakość skóry.
W swojej ex O3 też nie miałem obtarć i wytarć , poza świeceniem się skóry po ponad 4 latach użytkowania. Na załączonym zdjęciu to ewidentna wada materiału. No chyba ,że użytkownik pilnikiem skrobał
Przejrzałem na szybko internet i faktyczne powtarzalna jest opinia co do sportowej kierownicy skody, że dłużej wytrzymuje. Zastanawiam się czy nie zmienić w swoim zamówieniu.
Jak jest używaniem takiej spłaszczonej kierownicy na co dzień jak się nie ma sportowych zapędów? Jest mniejsza niż standard, czy tylko ze standardowej kierownicy odrzucono odcinek koła?
PauLkr pisze: ↑19 lip 2018, 18:46
Przejrzałem na szybko internet i faktyczne powtarzalna jest opinia co do sportowej kierownicy skody, że dłużej wytrzymuje. Zastanawiam się czy nie zmienić w swoim zamówieniu.
Jak jest używaniem takiej spłaszczonej kierownicy na co dzień jak się nie ma sportowych zapędów? Jest mniejsza niż standard, czy tylko ze standardowej kierownicy odrzucono odcinek koła?
Tylko odcinek koła. Łatwiej się wchodzi jak się ma pow 185 cm. wzrostu i dodatkowo jest "dziurkowana skóra" - gładka jest tylko w górnej części. Tu masz fotę skodowskiej kiery: http://old.skoda-auto.pl/PublishingImag ... ils-07.jpg . Uprzedzę pytanie : czy jest grubsza od normalnej? NIe, nie jest
Byłem w salonie w sobotę by przy okazji zmienić kierownicę na sportową zamiast podgrzewanej ale diler mnie uprzedził,że może to wydłużyć czas oczekiwania na auto. Postanowiłem tego nie zmieniać bo mam już wyznaczony termin produkcji na 35 tydzień.
Jeśli będzie się coś działo ze skórą, to będzie reklamacja na gwarancji. W poprzednim aucie - Octavii 2FL miałem sportową, perforowaną kierownicę i mimo 9 lat używania nie było żadnych śladów zużycia. Nawet się nie wyświeciła. Od czasu do czasu przecierałem ją oliwką dla niemowląt by skóra była miękka i elastyczna.
A ja bym nie reklamował Dlaczego? Nie jest to przetarcie skóry, skóra na kierownicy jest po prostu pokryta ochronną warstwą ścierną i po prostu w trakcie użytkowania, poleruje się na połysk - skóra robi się bardziej świecąca, "bardziej skórzana"
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746 https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych! Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
Ostlander pisze:Byłem w salonie w sobotę by przy okazji zmienić kierownicę na sportową zamiast podgrzewanej ale diler mnie uprzedził,że może to wydłużyć czas oczekiwania na auto. Postanowiłem tego nie zmieniać bo mam już wyznaczony termin produkcji na 35 tydzień.
Mam ten sam termin. Zaryzykowałem dziś i udało się - jak na razie zmiana kierownicy przeszła bez zmiany terminu.