Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
PanPyś
Samochód: Karoq 1.5 TSI DSG Style MY2019

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: PanPyś »

Ja siatki (1x2*długie ucha na górze, 1x 1*ucho długie, 1*ucho krótkie) zamontowałem odpowiednio za zaczepy tylnej kanapy i krótki haczyk po prawej stronie (z lewej zasłaniało latarkę), tą na podłogę wrzuciłem do zestawu naprawczego bo tylko przeszkadzała.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
Andrew1962
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5

Post autor: Andrew1962 »

Jak w temacie, Karoq Style 1.5 150KM zamówiona przed miesiącem a przybliźony czas oczekiwania to ok. 4 miesięcy :shock: Trzeba cierpliwym być ;)

c#Hunter
Samochód: Karoq Style 1.5TSI

Post autor: c#Hunter »

Andrew1962 pisze: 03 lis 2018, 3:31 Jak w temacie, Karoq Style 1.5 150KM zamówiona przed miesiącem a przybliźony czas oczekiwania to ok. 4 miesięcy :shock: Trzeba cierpliwym być ;)
Podobnie zamawialiśmy i podobne bajki usłyszałem. Teraz, jak śledzę ten wątek to myślę, że 6msc to dość optymistyczny termin. Chyba, że jednak ma znaczenie u którego dealera albo kto zamawia :E W sumie nie udało się ustalić jakie są kryteria ustawiania kolejki...

Awatar użytkownika
Andrew1962

c#Hunter pisze: 03 lis 2018, 11:38 Podobnie zamawialiśmy i podobne bajki usłyszałem. Teraz, jak śledzę ten wątek to myślę, że 6msc to dość optymistyczny termin. Chyba, że jednak ma znaczenie u którego dealera albo kto zamawia :E W sumie nie udało się ustalić jakie są kryteria ustawiania kolejki...
Mam nadzieję, że przyspieszą z homologacją silników bo podobno to jest główny problem. A tak swoją drogą mogłem mieć prawie taki sam jak skonfigurowałem od ręki bo się ktoś u nas rozmyślił i stał świeży na placu ale... ale drugiej połowie kolor nie przypadł do gustu :lol: No to teraz poczeka ;)
Ostatnio zmieniony 05 lis 2018, 3:04 przez Andrew1962, łącznie zmieniany 1 raz.

Darek

Post autor: Darek »

Karoq Style 1,5TSI z DSG i mnóstwem dodatków zamówiony 23 stycznia 2018 do odbioru za 3 dni, czyli po 288 dniach cierpliwego czekania. Opóźniaczem była tapicerka Alcantara. W MY2019 zamieniona na Suedię. W końcu uszyli!

Awatar użytkownika
Andrew1962

Dziś rozmawiałem z dealerem i podobno produkcja przyspieszyła. Problemem są auta dodatkowo skonfigurowane z wieloma dodatkowymi pakietami :( Im prościej tym szybciej podobno?! Wg nich termin nie powinien przekroczyć 5 miesięcy co mi odpowiada :) Oby....

c#Hunter
Samochód: Karoq Style 1.5TSI

Post autor: c#Hunter »

Ciekawe jakie pakiety sprawiają problemy. Na pewno wiemy, że szklany dach i tapicerka inna niż standardowa.

mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: mans »

Andrew1962 pisze: 06 lis 2018, 18:19 Dziś rozmawiałem z dealerem i podobno produkcja przyspieszyła. Problemem są auta dodatkowo skonfigurowane z wieloma dodatkowymi pakietami :( Im prościej tym szybciej podobno?! Wg nich termin nie powinien przekroczyć 5 miesięcy co mi odpowiada :) Oby....
W Pazdzierniku zarejestrowano w Polsce 177 Skód Karoq na osoby fizyczne ;)

https://www.samar.pl/__/3/3.a/100918/TO ... cale=pl_PL

Klęska urodzaju na Skody spowodowała tak duży boom na auta tej marki, że Skoda planuje wybudować nową fabrykę w Turcji lub w Bułgarii ;)

https://www.samar.pl/__/3/3.a/100875/3. ... cale=pl_PL

Weronika
Samochód: Skoda Karoq 1.5

Post autor: Weronika »

Pofatygowałam się dzisiaj do dealera.
Niestety rozkłada ręce. Pokazał mi dokładnie zamównie. Zostało przyjęte przez centralę. Planowany termin produkcji (przez mój salon) był na 44 tydzień bieżącego roku. Natomiast rubryka z terminem produkcji, który ustala fabryka nadal jest zacieniona na szaro - brak jakiejkolwie informacji. Tyle czekać...to jakiś żart.

Awatar użytkownika
M_Kurak
Samochód: Skoda Karoq 1,5

Post autor: M_Kurak »

Weronika pisze: 10 lis 2018, 20:32 Pofatygowałam się dzisiaj do dealera.
Niestety rozkłada ręce. Pokazał mi dokładnie zamównie. Zostało przyjęte przez centralę. Planowany termin produkcji (przez mój salon) był na 44 tydzień bieżącego roku. Natomiast rubryka z terminem produkcji, który ustala fabryka nadal jest zacieniona na szaro - brak jakiejkolwie informacji. Tyle czekać...to jakiś żart.
Kiedy było złożone zamówienie?
Ja złożyłam we wrześniu i też brak jakichkolwiek informacji o terminie realizacji.
To jest wyraźna ignorancja klienta.
W momencie składania zamówienia powinniśmy znać orientacyjny termin realizacji - przynajmniej z dokładnością do jednego miesiąca. Gdybym wiedziała, że samochód otrzymam za 44 tygodnie to poszła bym do konkurencji, gdzie inaczej traktują klienta. :roll:

ODPOWIEDZ